• Een club als VVM kan niet zonder sponsors. Je komt ze dan ook overal tegen. Op de tenues, op de website, op Club TV in de kantine en op de sponsorborden langs het veld, maar wie zijn zij eigenlijk? Waarom steunen zij VVM?

  VVM wil haar sponsors graag in the spotlight zetten. Erik de Visser bijt het spits af en liet zich interviewen.

  Kan je iets over jezelf vertellen?

  Erik de Visser, 59 jaar, samenwonend in Monnickendam met Sandy, Vince en Amy. Vader van 4 kids en 4 kleinkinderen. Mijn grootste hobby is het volgen van de sporten van mijn jonge kinderen. Vince bij VVM en Amy bij AZ. Als er nog tijd over is ben ik vooral werkzaam in het vastgoed en speel ik paddel of ben te vinden in de sportschool van Robbert Miedema.

  Hoe ben je verbonden (geraakt) met V.V. Monnickendam?

  Eerst zelf gevoetbald en daarna door mijn zoon Vince, die er nog steeds voetbalt en mijn dochter Amy, die er 1 jaar heeft gespeeld. Verder kijk ik graag naar de senioren wedstrijden, als dat te combineren is met de wedstrijden van de kids.

  Hoe zou je jouw bedrijf omschrijven?

  Toeristische, horeca en vastgoed bedrijven. Toeristische bedrijven heel divers, maar onder andere bussen, boten, attracties en musea in Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Copenhagen en nog wat kleinere steden zoals Volendam en Marken. Horeca bestaat uit hotel (the Monument) in Zaandam en restaurants/cafés in Amsterdam, Marken en Zaanstreek. Vastgoed bestaat uit woningen, jachthavens, hotel en commercieel vastgoed, maar ook bouwprojecten.

  Waar is het bedrijf gevestigd en hoeveel mensen werken binnen het bedrijf?

  Hoofdkantoor toeristische tak genaamd TGI (Tourismgroup Group International) zit in Amsterdam, kantoren horeca in Volendam en Zaandam en vastgoed en hypotheken in Monnickendam en Lijnden. Totaal aantal werknemers in de 3 takken is denk zo’n 1500-1600, maar hebben ook nog veel vacatures open staan, dus ...

  Welke doelstelling streven jullie na?

  Voor toeristische tak een gezonde groei en kwaliteit. Horeca consolideren en weer terugkomen op niveau voor Corona. Vastgoed, uitbreiden, verduurzamen en optimaliseren van vastgoed portefeuille en verstrekken van meer hypotheken.

  Heeft het bedrijf ambities? Zo ja, wat zijn de ambities?

  Bij onze toeristische tak gaan we onze nieuwe concepten uitbreiden naar meerdere steden in Europa. Horeca tak zijn we alleen nog op zoek naar goede concepten die we makkelijk kunnen aansturen en dupliceren. Vastgoed ligt mijn grootste passie nu, dus daar wil ik mijn aandacht vooral op gaan richten.

  Waar ben je het meest trots op met betrekking tot het bedrijf?

  Dat ik rondvaart rederij Lovers en de werf Molenaar heb over kunnen nemen, want daar waren mijn ouders werkzaam en kwam ik al vanaf dat ik een peuter was.

  Waarom heb je ervoor gekozen om V.V. Monnickendam te ondersteunen en waarom zou je het anderen ook aanbevelen? (😉)

  Het blijft moeilijk om een clubje als VVM overeind te houden en goede faciliteiten te bieden voor de leden. Ik woon 55 jaar in Monnickendam en mijn kinderen en ik spelen of hebben gespeeld bij VVM. Ik heb niet veel tijd (gehad) om als vrijwilliger aan de gang te gaan bij VVM, dus vind ik het wel mijn plicht om een financiele bijdrage te doen voor de jeugd van Monnickendam. Het is tenslotte onze stad!