• Niemand hoopt het van dichtbij te maken, maar een plotselinge hartstilstand komt jaarlijks voor bij 1 op de 1.000 mensen. In deze situatie vermindert elke minuut die verstrijkt de overlevingskans met 10%. Daarom is reanimatietraining zo belangrijk. Iemand in de buurt van een persoon die een plotselinge hartstilstand krijgt, moet snel kunnen handelen om een leven te redden. Het onmiddellijk bellen van 112, starten met reanimeren en snel plakken van de AED is van cruciaal belang, omdat elke seconde telt.

    We zijn trots om te kunnen melden dat bij VV Monnickendam met hulp van de Club van 100 en de belangeloze inzet van de BHV Fabriek een AED zal worden aangeschaft EN reanimatie cursussen gegeven gaan worden. Naast onze trainers, coaches en scheidsrechters, kunnen ook leden (en ouders van leden) zich opgeven voor het volgen van een training. We vragen hiervoor een kleine vergoeding van 10 euro pp die gebruikt zal worden als extra bijdrage voor de aanschaf en het onderhoud van de AED. In ruil daarvoor volg je een 2,5 uur durende training die je afrond met een officieel reanimatie certificaat en, nog veel malen belangrijker, de kennis en vaardigheden om het verschil te maken en een mensenleven te redden.

    Je kunt je aanmelden voor het volgen van een cursus op de volgende data: 15 februari, 5 maart of 19 maart De trainingen starten om 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur en worden gegeven in de kantine van VV Monnickendam. Aanmelden doe je d.m.v. een email naar jeugdvoorzitter@vvmonnickendam.nl waarna details en bevestiging volgen. Let op, het aantal beschikbare plaatsen per trainingsavond is beperkt, dus geef je snel op!