• Zaterdag 15 februari 2020
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag ZOB 1 - Monnickendam 1

Zaterdag stond de voor Monnickendam beladen uitwedstrijd tegen angstgegner ZOB op het programma. De laatste jaren wist ZOB telkens van Monnickendam te winnen. Monnickendam begon voortvarend en had in de eerste helft de beste kansen. In de derde minuut was het wonderbaarlijk hoe ZOB het doel schoon kon houden na drie inzetten achter elkaar van Milco Binken, Jeffrey Gits en Kid Ronday. Alle acties
    stuitten op de keeper. Een kwartier later was het weer Ronday die zijn actie net te ver doordreef met als resultaat een slap schotje in het zijnet. ZOB, dat met wind mee speelde, kwam in de eerste helft niet verder dan een paar afstandsschoten die voornamelijk hun doel misten. De rust werd gehaald met een brilstand.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, met in het begin de beste kansen voor de Monnickendammers en dat leverde dan ook na een uur spelen de voorsprong op voor Monnickendam. Kid Ronday bediende Milco Binken die wist zich te ontworstelen van zijn opponent en legde de bal breed op de mee opgekomen Jeffrey Gits. Deze ronde fraai af: 0-1. ZOB moest wat meer risico gaan nemen en drong Monnickendam terug in de verdediging dat met alle macht de voorsprong verdedigde, maar daardoor gaf ZOB wel meer ruimte weg. Het overigens sportieve duel werd wat steviger zonder echte harde duels, maar lichte overtredingen, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om het in zijn ogen in de hand te houden, zijn pak met kaarten tevoorschijn te halen en voor elke overtreding aan beide kanten met een gele kaart te bestraffen. Zelfs trainer Ab Persijn die het niet eens was met die gele kaarten regen werd de dupe. Het werd nog erger voor Monnickendam toen gelegenheidsback Tom Pruim tegen zijn tweede gele kaart opliep en met rood moest vertrekken. Monnickendam moest de voorsprong in het laatste kwartier met tien man zien over de streep te trekken. De druk van ZOB dat zijn kansen rook werd groter en groter. De wedstrijd door de vele onderbrekingen duurde voor de Monnickendammers te lang en moesten toch de gelijkmaker incasseren. Uit een voorzet kon de rechtsback Jerry Scholten geheel vrijstaand de 1-1 binnen koppen. Monnickendam snakt naar een overwinning om uit de gevaren positie op te klimmen. Dat moet dan volgende week gaan gebeuren in de inhaalwedstrijd in