• Zaterdag 2 november 2019

Wedstrijdverslag Swift MO13-3 - Monnickendam MO13-1

Vandaag moeten de meiden van de MO13-1 naar Swift in Amsterdam. Het is de nummer 2 tegen de nummer 4. Vandaag staat ook de topper van de nummer 1 tegen nummer 3 DCG tegen Assendelft op het programma. Monnickendam kan goede zaken doen door vandaag de winst te pakken. Bij aankomst op het fraaie complex van Swift regent het nog flink, maar vlak voor de aftrap breekt het zonnetje door en wordt het alsnog lekker weer voor een goede pot voetbal. Michelle begint vandaag op doel.

Monnickendam zoekt gelijk na de aftrap de aanval. Nena schiet tegen de keeper. Ook Swift speelt vandaag om te winnen en sleept er bij de eerste aanval een corner uit. De bal gaat echter hoog voorlangs het doel van Monnickendam. Dan is Monnickendam weer voorin te vinden. Annabel legt de bal af op Shantey. Haar schot belandt op de paal. Annabel vangt de bal vervolgens op en speelt Nena aan, maar zij krijgt de bal niet onder controle en de bal loopt naast. Swift mag even later een corner nemen, maar het schot is voor keeper Michelle.

Na een kleine tien minuten spelen is er een mooi één-tweetje van Annabel en Nena. De bal gaat echter nét naast. Beide teams creëren kansen. Amy, Dana en Nina verdedigen. Swift schiet vanaf de rechterkant voorlangs. Vlak voor de time-out worstelt Shantey zich er voorin door. De bal blijft net achter de Swift verdedigster liggen. Nena pikt de bal op, draait, kiest goed een hoek en scoort de 0-1.

Swift hervat de wedstrijd na de time-out sterk en schiet hard op doel. Michelle bokst de bal omhoog en kan de bal alsnog pakken en een corner voorkomen. Monnickendam valt aan. Zoey en Nena staan voorin. Nilufar ondersteunt vlak erachter. Amy is ook mee naar voren. Caitlin verdedigt. Monnickendam dringt aan. De bal gaat uiteindelijk naast.

Acht minuten voor de rust is er een uitbal voor Swift. De bal gaat naar de spits, die door de verdediging heen loopt en de gelijkmaker scoort: 1-1. Waar het zelfvertrouwen van Monnickendam vorige week door de gelijkmaker een knauw kreeg, laten de meiden zich deze keer niet uit het veld slaan. Nog voor de rust wordt de voorsprong hersteld. De bal gaat van achteruit naar Nilufar, die Shantey in stelling brengt. Zij bedenkt zich niet en scoort de 1-2. Swift gaat na de aftrap gelijk in de tegenaanval. De verdediging van Monnickendam kraakt, maar houdt stand. Er volgt een uitval van Monnickendam. De bal komt wederom bij Shantey terecht, die uit dezelfde hoek als haar goal van vlak ervoor nu de bovenkant van de lat raakt. Niet veel later wil Shantey de bal voorzetten, maar het schot gaat onbedoeld direct op doel. De keeper van Swift laat de bal onder zich door glippen en de bal komt op de paal. In de laatste minuut voor de rust is Amy mee naar voren. De keeper keert haar schot.

Monnickendam komt sterk uit de rust. Annabel loopt links voorin de verdediging eruit en schiet op doel. De keeper stopt de bal. De tweede helft is twee minuten oud als in een mooie aanval de bal van Nena naar Shantey naar Annabel gaat, die vrij voor het doel staat. Zij schiet geplaatst in de hoek en maakt 1-3. Monnickendam speelt aanvallend. Annabel speelt vanaf links de bal naar Caitlin op rechts. Haar schot belandt op de tweede paal. Dana gaat mee naar voren met Annabel en Shantey. Nena schiet vanuit de tweede lijn naast.

Swift valt ook aan, maar het rollertje op doel is een eenvoudige prooi voor keeper Michelle. Bij een volgende aanval van Swift redt zij wederom. Er is een lange rush van Nina naar voren. Annabel krijgt de bal en passeert de verdediging. De keeper pakt haar schot. Amy zet goed druk op rechts en schiet de bal bijna vanaf de achterlijn nog knap op doel. Hoewel Monnickendam veel kansen creëert, is het Swift dat scoort. De spits trekt vanaf rechts naar binnen, Nena kan de voet er niet tegen krijgen en het schot op doel is raak: 2-3.

Een afstandsschot van Nilufar gaat hard naast. Dan is er de time-out. Na de time-out gaat Nena op doel.

Het is een echte wedstrijd vandaag en beide teams krijgen kansen. In het laatste kwartier zet Monnickendam echter nog een tandje bij en moet Swift toch afhaken. Een uitschot van Nena gaat naar Annabel rechts op het middenveld. Zij weet Shantey links voor de goal te bereiken. Zij maakt knap de 2-4. Shantey is op dreef vandaag. Niet veel later krijgt zij wederom de bal links voor het doel. De verdediging staat dit keer beter in de weg, maar Shantey weet toch de hoek te vinden en maakt de 2-5. Het blijft opletten voor Monnickendam, want ook Swift valt regelmatig aan. Een hoog schot op doel wordt knap klemvast gepakt door keeper Nena. Michelle ontvangt de bal en stoomt op over links. Haar schot op doel is lastig voor de keeper van Swift en Michelle scoort in de verre hoek: 2-6.

Swift valt aan. Dana komt sterk mee terug en blokt het schot. Het levert Swift een corner op, maar niet meer dan dat. De bal komt wederom bij Shantey voorin, die weer raak schiet en de 2-7 op het scorebord zet. Bij een volgende aanval speelt Shantey af naar Annabel, die in het zijnet schiet. Tot slot gaat een uitbal voor Monnickendam snel naar Shantey voorin. Zij bepaalt de eindstand op 2-8.

De andere topper van vandaag, DCG tegen Assendelft, eindigt in 3-3. DCG blijft Monnickendam daardoor met één puntje voor op de ranglijst, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Monnickendam moet nu genoegen nemen met de tweede plaats, maar heeft goede kansen om de koppositie later in de competitie nog over te nemen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Purmersteijn. Purmersteijn staat vijfde, met slechts drie punten minder dan Monnickendam en is daarmee een tegenstander om rekening mee te houden.