• Zaterdag 28 september 2019

Wedstrijdverslag SVA MO13-2 - Monnickendam MO13-1

Vandaag reizen de dames van de MO13-1 af naar het fraaie complex van SVA. Ook fraai zijn de nieuwe tenues waarin de meiden mogen aantreden. Zonne verdedigt de eerste helft het doel.

SVA zet Monnickendam gelijk vast op de eigen helft. Monnickendam lijkt onder de indruk van de doelgerichtheid van SVA en zit aanvankelijk niet lekker in de wedstrijd. Na een paar minuten spelen komt Monnickendam eindelijk eens van de eigen helft en een lange bal naar voren op Michelle wordt verlengd en gaat net naast. Even later leidt een uitbal voor Monnickendam tot een voorzet op Michelle, maar de bal is te hard en de keeper van SVA kan de bal oppakken.

Dan valt SVA aan. Dana, Zoey en Caitlin verdedigen. Keeper Zonne komt niet in de problemen. In de elfde minuut onderschept Zoey de bal rechts achterin. Zij stuurt Shantey weg, die de bal vanaf rechts fraai hoog in de verre hoek schiet: 0-1. SVA komt hierna tot een voorzet, die door Nena tot corner wordt gekopt. Een minuutje later valt SVA aan over de rechterkant. Het schot gaat echter voorlangs. Halverwege de eerste helft maakt Michelle een rush vanaf het middenveld richting het doel van SVA. Ze schiet vlak langs de keeper naast. Direct daarna is er een doelpoging van Amy. Michelle is er als de kippen bij als de keeper de bal loslaat en zij rondt knap af: 0-2. Monnickendam blijft nu vooruit voetballen. Annabel is mee naar voren als Michelle op doel schiet. Het schot is niet hard genoeg om de keeper van SVA in de problemen te brengen.

Isa doet verdedigend goed werk als SVA de aanval zoekt. Zij werkt de bal weg. Michelle krijgt de bal voorin. De keeper komt uit. Michelle schiet de bal uit haar handen en wordt teruggefloten.

In de tien minuten voor rust werkt Monnickendam er hard aan om de voorsprong uit te breiden. Shantey geeft voor op Annabel, maar de keeper kan de bal onderscheppen. Isa en Nena moeten verdedigend bijspringen als SVA aanvalt. Zonne kan de bal oprapen. Uit de aanval die hier direct op volgt weet Annabel Shantey aan te spelen, die door het midden de 0-3 scoort. Even later schiet Annabel nog op de rug van een verdediger. Shantey kan de bal oppikken en schiet naast.

SVA gaat in de tegenaanval. Zoey verdedigt goed, maar moet wel een corner weggeven. Zoey, Isa en Nena houden het dicht achterin.

Op slag van rust wordt een schot op doel van Annabel naast getikt. Amy houdt de bal nog binnen en zet de aanval voort. De keeper kan de bal echter pakken. Dan is het rust.

Na rust start Monnickendam gelijk weer met een doelpunt. Michelle maakt de 0-4. Isa staat nu op doel.

Zoey passt naar Michelle. Michelle speelt over de hele naar Shantey, die de bal bij Amy voor de keeper krijgt. Via de keeper gaat de bal naast. SVA valt aan. Zoey verdedigt, de bal springt omhoog en stuitert met een raar effect weg van keeper Isa. SVA kan daardoor schieten, maar schiet over. Vlak daarna schiet Isa de bal uit haar handen naar voren. De bal stuitert tussen twee verdedigers van SVA. Shantey pikt de bal op en scoort de 0-5. SVA schiet niet veel later recht op Isa.

Als Shantey aanvalt vanaf de rechterkant komt de keeper van SVA uit haar doel. Shantey zet voor op Annabel, die de bal met een hoge boog over de keeper in het doel werkt: 0-6. SVA redt de eer door de 1-6 aan te tekenen. Monnickendam heeft dan echter al te veel afstand genomen om daarvan van de wijs te raken en zet het aanvallende spel gewoon voort. Het 16-metergebied van SVA wordt omsingeld. De bal wordt van rechts naar links verlegd en komt bij Annabel, die de bal met een geplaatst schot in het doel werkt: 1-7.

SVA dribbelt na een uitbal naar het doel van Monnickendam, maar schiet in het zijnet.

Monnickendam vindt het nog niet genoeg en blijft ook in het laatste kwartier volop kansen creƫren. Een inzet van Annabel gaat via de keeper naast. Caitlin neemt een corner en bereikt Nena, die de bal niet vol weet te raken. Annabel speelt de bal langs de keeper van SVA. Caitlin is mee naar voren, maar kan de bal net niet inschieten. De bal loopt naast. Annabel komt op over links en speelt Caitlin aan, die de bal verlengt, maar ze schiet op de paal. Bij een volgende aanval zet Amy goed door en stoort de keeper van SVA. Annabel en Shantey spelen goed samen op links. Dan spelen Amy en Michelle samen slim de keeper van SVA uit. Amy scoort knap met links de 1-8.

SVA blijft ook voetballen. Zonne en Nena verdedigen. SVA breekt door en Isa moet in actie komen. Met een mooie duik weet ze de bal te pakken. Daarna speelt Lana vanaf het middenveld Shantey en Michelle voorin aan. De keeper kan de bal onderscheppen. Niet veel later weet Shantey alsnog te scoren en maakt 1-9. In een laatste aanval passeert het schot van Michelle de keeper. Het schot komt op de binnenkant van de paal en blijft op de doellijn liggen. SVA werkt weg. En dan zit de wedstrijd erop.

De MO13 van Monnickendam voert na twee overtuigende overwinningen de ranglijst aan, gevolgd door Swift, Zaandijk en Assendelft, die eveneens 6 punten hebben, maar op doelsaldo achterblijven. Volgende week thuis tegen IJburg, dat nog geen punten heeft weten te bemachtigen.