• Zaterdag 12 november 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag SDOB MO15-1 - Monnickendam MO15-1

  Vandaag reizen de dames van de MO15-1 van Monnickendam af naar Broek in Waterland voor de uitwedstrijd tegen SDOB. Hiyab, Melanie, Isabel en Elena zijn de eerste wissels.

  SDOB neemt het voortouw. Er zijn gelijk diverse aanvallen. Keeper Isa doet goed mee en kan de bal diverse keren eenvoudig oppakken.

  Na zes minuten spelen stuurt Tess van rechts achterin Ilse naar voren. De bal is net te hard en de keeper kan de bal buiten haar zestienmetergebied wegschieten. Daarna valt SDOB weer aan. Monnickendam heeft moeite om het tempo bij te benen en de bal wordt, buiten het bereik van Isa, hoog in de touwen in het doel geschoten: 1-0.

  SDOB valt opnieuw aan. Lana wordt voorbij gespeeld, maar Lotte geeft goed rugdekking en grijpt goed in. Dan kan Monnickendam aanvallen. Het schot van Demi op aangeven van Zoey wordt geblokt en mis daardoor vaart. Mpnnickendam valt wederom aan Ilse zet voor op Tess. Tess legt de bal terug op Zara, die in de richting van de kruising schiet, maar de bal zwaait net af naar links en gaat naast.

  Tien minuten voor rust valt SDOB aan over rechts. Elena verdedigt, maar wordt eruit gelopen. De spits schiet knap in de hoek de 2-0 in het doel.

  SDOB is steeds vaker in de aanval. Met de rust in zicht, laat Monnickendam zich steeds verder op eigen helft terugdringen. Als Monnickendam eruit komt, mist het de aansluiting met de voorhoede. Monnickendam is slordig in de passing. Veel aanvallende ballen komen niet aan. Achterin worden de spelers van Monnickendam er regelmatig uit gelopen door SDOB.

  Opslag van rust komt Monnickendam er een keer uit. Ilse links voorin legt de bal af, maar SDOB verdedigt. Monnickendam krijgt wel een corner. Lana zet haar voet er tegen, maar het schot mist kracht. Zara stuurt Annabel weg, maar de bal is te hard en eenvoudig voor de keeper van SDOB.

  SDOB valt aan. Links achterin is Hiyab de bal even kwijt. SDOB rent het strafschopgebied in. Isa komt uit haar doel, maar is net te laat. De spits omspeelt haar knap en schiet netjes in de verre hoek de 3-0 in het doel. Dan gaan de dames rusten.

  Direct vanaf de aftrap valt Monnickendam aan met Zoey en Annabel op rechts. Annabel speelt haar tegenstander goed uit, maar haar voorzet komt niet aan. SDOB geeft wel een corner weg. Dan valt SDOB aan, maar wordt dit keer niet gevaarlijk. Monnickendam komt er weer uit met Annabel op rechts. Monnickendam krijgt tot twee keer toe een corner.

  Even later speelt Zara de bal terug op Isa. Isa geeft de bal mee aan Hiyab. Zij kan de bal echter niet vasthouden. SDOB valt aan. Isa blokt het schot en kan de bal in tweede instantie, op de rand van het strafschopgebied, oppakken. Later krijgt SDOB een corner, als Lola de bal goed over de achterlijn wegwerkt. Isa vangt de bal knap.

  Monnickendam komt iets meer aan voetballen toe. Monnickendam komt onder de druk van SDOB uit. Zoey geeft op rechts mee aan Annabel, maar de bal is te hard en gaat achter. Monnickendam valt opnieuw aan en komt tot een schot op doel. De keeper stopt de bal met de voeten. Ilse is erbij bij de tweede paal, maar de keeper kan alsnog de bal in de handen pakken.

  SDOB valt aan. Lana loopt mee terug, moet stevig doorlopen en kan de bal nog net corner schieten.

  Een kwartier voor tijd valt Ilse uit als zij de bal hard op haar slaap krijgt. Monnickendam valt aan. Er is een voorzet van Annabel vanaf rechts, maar die is te dicht op de keeper.

  Annabel rukt weer op over rechts en zet voor. Elena is weer goed mee gekomen bij de tweede paal, maar de voorzet is opnieuw te dicht op de keeper. De keeper van SDOB speelt de bal met haar voeten weg. Tess kan de afvallende bal op doel schieten, maar mikt naast.

  SDOB overleeft diverse aanvallen van Monnickendam en kan dan zelf weer naar voren. Zara verdedigt mee, maar krijgt de bal niet lekker weg. Isa komt ver uit haar doel. De bal loopt over de achterlijn.

  Bij een laatste aanval van SDOB krijgt Faye de bal niet lekker weg. Ze verslikt zich in de bal en de spits kan op doel schieten. De bal gaat er via de paal in: 4-0.

  Monnickendam doet nog een laatste poging de eer te redden. Test loopt het strafschopgebied in. Demi komt haar helpen. De bal komt bij Lana terecht. Zij schiet op doel, maar de keeper kan er eenvoudig bij. Dan zit de wedstrijd erop. De dames van VVM hebben hun best gedaan, maar SDOB was vandaag een maatje te groot.