• Zaterdag 19 september 2020

Wedstrijdverslag RKDES MO13-3 - Monnickendam MO13-1

Om 07:45 uur verzamelen de meiden van de MO13-1 bij de Grote Kerk voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, uit tegen RKDES.

Het is prachtig weer, Elena verdedigt het doel en Monnickendam neemt direct na de aftrap het initiatief. Monnickendam kiest de aanval. Een doelpoging van Annabel gaat langs de verkeerde kant van de paal. Er wordt door de meiden onderling goed gecoacht, positie gekozen en samengespeeld. Na 7 minuten spelen betaalt zich dat uit. Nena schiet eerst nog recht op de keeper van RKDES, maar de herkansing uit de rebound schiet ze overtuigend in de kruising: 0-1.

Monnickendam houdt RKDES onder druk. Twee minuten na de eerste goal schiet Zoey van buiten de zestien op doel. De bal komt in de hoek, de keeper duikt, maar kan er net niet goed bij en het is 0-2.

Dan komt ook RKDES aan aanvallen toe. Samantha verdedigt, Zoey verdedigt mee en RKDES komt niet tot een schot op doel. Zara verdedigt uit en speelt de bal naar Isa op het middenveld, maar de bal gaat uit. Even later is het Jill die Isa op het middenveld aanspeelt, maar ook hier gaat de bal over de zijlijn. RKDES valt aan, maar keeper Elena doet goed mee en kan de bal eenvoudig oprapen.

Monnickendam neemt het spel weer over. Zara, Isa, Dana, Zoey en Michelle combineren rond het doel van RKDES. De doelpoging van Isa belandt in de handen van de keeper. Even later speelt Isa de bal naar Dana, die naast schiet. Dan is er de time-out.

Nena, Zoey en Zara trekken samen ten strijde. Het schot van Zara gaat recht op de keeper. Enkele minuten daarna is er een voorzet op Annabel, die op de keeper schiet. De bal stuit terug naar Zoey, die ook op doel schiet, maar de bal gaat naast. Daarna komt de bal vanaf rechts bij Dana. Zij draait direct naar het doel en schiet de 0-3 raak.

Zes minuten voor rust speelt Nena zich vrij voor het doel en legt de bal breed op Annabel. Haar schot gaat voorlangs. Even later gaat de bal van Lana via Annabel voor op Nena. Nena kiest goed een hoek en maakt de 0-4. In de laatste paar minuten voor rust drukt Michelle haar stempel nog even op de wedstrijd. Haar corner schiet zij direct naar de keeper, die enige moeite heeft de bal onder controle te krijgen. Daarna gaat de bal breed via Annabel naar Michelle, die hard uithaalt en de bal glipt door de handen van de keeper in het doel: 0-5. Kort na de aftrap schiet Michelle de bal vanaf rechts op de paal. Op slag van rust maakt RKDES hands. Michelle schiet de vrije trap hard net onder de lat raak: 0-6. Even later is een voorzet van Michelle te hard en de bal loopt achter. Er volgt nog een aanval van Nena en Annabel. De bal wordt teruggelegd op Dana. Haar afstandsschot gaat naast. Dan is het rust.

Ook na de rust is het Monnickendam wat de klok slaat. Het krachtsverschil is te groot en voor RKDES is het de schade beperkt zien te houden. Niet alle ballen zijn raak. Zoey schiet naast. Als Zoey, Michelle en Samantha aanvallen schiet Michelle op de paal. De bal stuitert naar Samantha, die recht voor het doel staat en zij schiet strak, maar naast.

Maar dan zet Monnickendam het vizier weer op scherp. Isa rukt met de bal op door het midden en scoort. RKDES komt er uit, maar Jill verdedigt en Monnickendam valt weer aan. Zoey schiet. De keeper duikt en grabbelt, maar heeft 'm. De tweede helft is negen minuten oud als Annabel de bal voorzet op Samantha. Haar schot komt recht op de keeper, maar in tweede instantie schiet ze wel resoluut raak: 0-8.

Monnickendam heeft geen medelijden met RKDES en laat de teugels niet vieren. Isa schiet raak in de verre hoek. Een bal van Zoey vanaf de zijkant is wel voor de keeper. Maar niet veel later scoort Zoey wel, als Annabel haar bij de tweede paal aanspeelt. Zoey schiet weer schuin op doel, de keeper laat de bal glippen en daarna gaat de bal tussen de paal en de keeper alsnog over de lijn. Dan volgt de time-out.

Annabel neemt een corner, combineert met Nena en schiet. De bal gaat in het zijnet. Een minuutje later ontvangt Michelle de bal aan de linkerkant en schiet diagonaal raak. Vervolgens combineren Annabel en Nena en spelen met een een-tweetje naar voren. Annabel schiet en scoort. Daarna spelen Samantha en Michelle samen vanaf de linkerkant. Michelle schiet langs de achterlijn en via de voeten van de keeper belandt de bal in het doel.

In een volgende aanval rukt Annabel op vanaf het middenveld en speelt Jill voorin aan. Zij verlengt de bal, maar is te gehaast en de bal gaat naast. Niet veel later wordt een voorzet van Michelle ongelukkig van richting verandert door de verdediging van RKDES en de bal gaat in eigen doel.

RKDES verdedigt uit. Michelle onderschept de bal en geeft voor op Jill, die nu wel knap raak schiet: 0-16.

In de laatste paar minuten gaat ook keeper Elena mee naar voren. Monnickendam mag nog een corner nemen, maar deze levert geen gevaar op voor RKDES en dan klinkt het voor RKDES verlossende eindsignaal.

Monnickendam neemt met deze klinkende overwinning in de eerste speelronde een stevige koppositie in de op de ranglijst. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Diemen, dat de eerste wedstrijd ook overtuigend heeft gewonnen.