• Zaterdag 26 maart 2022

Wedstrijdverslag RCZ MO15-2 - Monnickendam MO15-1

Vandaag reizen de dames van de MO15 van Monnickendam af naar Zaandam voor de uitwedstrijd tegen RCZ. Het is nog erg vroeg, maar het is windstil en de zon schijnt. Prachtig weer voor een goede pot voetbal en heerlijk voor de toeschouwers om te kijken.

Monnickendam zoekt gelijk de aanval. Zoey, Michelle, Tess en Annabel omsingelen het strafschopgebied van RCZ. De doelpoging van Michelle gaat over. Vlak daarna is er een nieuwe aanval. Annabel zet voor op Michelle. Zij krijgt de bal niet onder controle. Het is een achterbal.

Zoey staat voorin vandaag. Jill schuift van achteruit door naar voren tot achter de spitsen.

Dan valt ook RCZ aan. Lola loopt goed bij en maakt er een corner van. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg. De spits van RCZ komt oog in oog met keeper Isa te staan, maar schiet in haar handen.

Monnickendam lijdt balverlies op het middenveld. RCZ neemt over. Nu is het Lotte rechts achterin die de bal tot corner verwerkt. RCZ houdt Monnickendam onder druk. Lana en Nena blokkeren de bal voor in de zestien. Lotte werkt de bal over de zijlijn. De spits van RCZ trekt naar binnen vanaf links en schiet in het zijnet.

Monnickendam komt er nu uit met Michelle links voorin. Zij legt terug op Jill. Haar schot gaat naast. Monnickendam valt nogmaals aan met Michelle, Tess en Ilse. Jill schiet op doel. De bal is voor de keeper. Ook RCZ valt aan. RCZ zet voor. Lotte schiet over de bal. De doelpoging van RZC is niet meer dan een rollertje op doel. Keeper Isa is er niet van onder de indruk.

Monnickendam is daarna dicht bij een openingsgoal. Michelle passeert haar tegenstander aan de linkerkant en schiet zelf op doel. De bal spat op de lat. Luna komt erin voor Lola. Zij wordt uitgespeeld links achterin, maar Nena springt bij en werkt de bal weg. De bal komt voor de goal van Isa. Zij komt goed uit haar doel en blokt de bal. RCZ krijgt een corner. Zara vecht voor de bal en verdedigt uit. Jill neemt een Lange rush langs de rechter zijkant, trekt naar binnen en schiet zelf knap raak: 0-1.

Later passeert Michelle haar tegenstander op links en legt terug op Ilse. Zij schiet in één keer knap de 0-2 hoog in het doel.

Twee minuten voor rust krijgt RCZ een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De bal gaat over de muur net langs de buitenkant van de paal. Isa neemt de doeltrap. Haar bal wordt opgevangen door RCZ en RCZ schiet direct de 1-2 in het doel.

Na rust is er een aanval van RCZ. Isa kan de bal, die het strafschopgebied inrolt, oprapen. Daarna valt Monnickendam aan. Zoey, Jill en Michelle vallen aan, maar de aanval wordt afgeslagen en zij komen niet tot een schot op doel. Een voorzet daarna van Noah wordt door RCZ weggewerkt. Monnickendam krijgt een inworp. Monnickendam moet verdedigen, maar laat de bal achterin lopen. Keeper Isa komt er op tijd uit en heeft de bal. RCZ valt nogmaals aan. Lana verdedigt goed. De bal gaat van Demi naar Ilse op het middenveld. Haar schot naar voren dwars door het midden is voor de keeper van RCZ.

Michelle, Ilse en Annabel spelen rond de zestien van RCZ. Het schot van Ilse is niet meer dan een rollertje, die eenvoudig voor de keeper van RCZ is. Zara houdt rechts voorin de bal knap binnen en zet voor. Michelle schiet met links en raakt de bal helemaal verkeerd. De bal zwaait helemaal af naar links.

RCZ zet voor vanaf rechts. Bij de tweede paal komt de spits helemaal vrij voor Isa. Zij verkleint haar goal en heeft de bal. RCZ krijgt een corner. Deze leidt tot een schot dat heel ver naast gaat.

Monnickendam verdedigt uit met Nena langs de linker zijlijn. Zij geeft de bal mee aan Michelle. Haar doelpoging gaat naast. Even later trekt Michelle naar binnen vanaf de linker kant. Zij speelt de bal te ver voor zich uit. RCZ werkt de bal over de zijlijn. Lana bijt zich vast in de bal en verdedigt uit vanaf het middenveld. De bal gaat snel naar voren naar Zara op rechts. Zara, die jarig is vandaag, doet zichzelf een doelpunt cadeau. Met een overtuigend schot van buiten het zestienmetergebied zet zij de 1-3 op het scorebord.

RCZ probeert in de laatste vijf minuten nog terug in de wedstrijd te komen, maar wordt niet echt gevaarlijk. Monnickendam komt er weer uit met Zara, Ilse en Michelle voorin. Zara sleept er nog een corner uit.

Met nog één minuut op de klok is een afstandschot van RCZ voor keeper Isa. Isa mag dan nog een vrije trap nemen. De bal komt gelijk weer terug in haar handen. Michelle komt er nog een keer uit. Ze speelt te ver voor zich uit, maar kan toch nog op doel schieten. De bal gaat in het zijnet. Ook RCZ komt er nog een keer uit. Nena kan het niet bijbenen en wordt eruit gelopen, maar het schot van RCZ gaat naast en dan zit de wedstrijd erop.