• Zaterdag 30 oktober 2021
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Purmersteijn MO15-1 - Monnickendam MO15-1

  Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Purmersteijn op het programma. Na de wedstrijd vorige week stond Monnickendam derde. Afgelopen week zijn ook de uitslagen van de vijfde wedstrijd van Purmerland en Volendam verwerkt en staat Monnickendam vierde achter Purmerland, Zaandijk en Volendam.

  Purmersteijn heeft pas drie wedstrijden gespeeld en heeft nog geen punten weten te behalen. De dames van Purmersteijn zijn een stuk groter dan de meiden van Monnickendam, maar dat hebben we eerder gezien. Monnickendam is daar niet van onder de indruk en kijkt daar niet tegenop. Tess en Isabel zijn geblesseerd en niet van de partij vandaag.

  Elena verdedigt het doel. De eerste paar minuten zoekt Purmersteijn de aanval, maar er is nog geen gevaar voor het doel.

  Na zes minuten spelen verdedigt Jill ten koste van een corner. Na de corner moet Jill wederom in actie komen en komt ongelukkig ten val. Zij blesseert daarbij haar arm, die ze eerder al eens gebroken heeft en zij kan de wedstrijd niet voortzetten. Voor de zekerheid gaat zij naar de eerste hulp, waar later zal blijken dat de onfortuinlijke Jill haar arm inderdaad wederom gebroken heeft. Het zit Monnickendam niet mee, want later in de wedstrijd zal ook Isa de wedstrijd door een blessure moeten verlaten.

  De wedstrijd wordt hervat. Even later verdedigt Demi en komt Monnickendam eruit. De bal gaat via Zara, Annabel, Nena en Ilse naar voren. De bal gaat diep op Michelle, maar de bal loopt over de zijlijn. Kort daarop haalt Michelle over links de achterlijn en trekt naar binnen. Zij geeft voor op Ilse die voor het doel staat. Ilse schiet de bal knap in de kruising en zet Monnickendam daarmee op een 0-1 voorsprong.

  Er wordt weer afgetrapt en Purmersteijn valt aan. Monnickendam houdt Purmersteijn echter goed op afstand van de goal en het schot van ver brengt keeper Elena niet in de problemen. Bij een volgende aanval van Purmersteijn speelt Elena de bal met de voeten weg. De bal is te moeilijk, Purmersteijn vangt op en schiet, maar de bal zwaait af en gaat ruim naast. Purmersteijn houdt Monnickendam enige tijd op de eigen helft. Zoey werkt de bal achterin weg, maar Monnickendam kan de bal niet in de ploeg houden. Ook Lotte moet verdedigend in actie komen.

  Daarna volgt er een fase waarin Monnickendam weer meer aan voetballen toe komt. Michelle speelt de bal naar Annabel, die de bal doorpasst naar Demi. Demi kan op doel schieten. De bal gaat net naast. Bij een volgend offensief ontvangt Michelle de bal ter hoogte van de penaltystip. Zij had gelijk op doel kunnen schieten, maar wil de bal aannemen. De bal springt te ver bij haar vandaan en is voor de keeper van Purmersteijn. Niet veel later is er een inworp van Monnickendam. Zara krijgt de bal en schiet haast vanaf de zijlijn op doel. Het is te moeilijk en de bal gaat naast.

  Uit de spelhervatting van Purmersteijn gaat de bal snel naar voren. Het schot vanaf de rechterkant belandt hard op de paal. Even later valt Purmersteijn aan over de linkerkant. Elena komt gevaarlijk ver uit haar doel naar de zijkant van haar strafschopgebied, maar pakt de bal met overtuiging. Kort daarop staan Zoey en Mara goed te verdedigen.

  Na achtentwintig minuten spelen speelt Michelle de bal diep op Ilse links voorin. Ilse vindt de keeper die uitkomt op haar pad, maar tikt de bal slim langs de keeper. Annabel, die goed is meegelopen heeft de bal voor het intikken in het lege doel en maakt de 0-2.

  Purmersteijn valt aan. Zoey en Lana verdedigen via Nena uit, maar er is balverlies.

  Monnickendam blijft daarna in de minuten tot de rust aanvallen, op zoek naar een grotere voorsprong. Er is nog een uitval van Ilse en Annabel. Ilse raakt de bal half. De bal komt bij Annabel, maar zij moet te ver naar de buitenkant en schiet de bal uit een moeilijke hoek in het zijnet. Daarna valt Monnickendam aan met Ilse en Annabel voorin en Zara en Nena kort daarachter. De bal wordt op Nena teruggelegd en zij schiet. De bal gaat naast.

  Monnickendam krijgt een vrije trap na een handsbal van Purmersteijn. Purmersteijn neemt over en schakelt snel om. Mara verdedigt goed en verijdelt de aanval van Purmersteijn. Dan valt Monnickendam weer aan. Annabel speelt op het middenveld de bal naar Nena. Nena verlengt de bal op Ilse, maar Ilse staat buitenspel.

  In de laatste minuut voor rust is er nog een voorzet op Ilse. Zij tikt de bal door op doel, maar de bal gaat voorlangs.

  Direct vanaf de aftrap na de rust kiest Monnickendam de aanval. Een voorzet op Noah kan door Noah niet vol worden geraakt. Een volgende doelpoging van Nena is te zacht en komt recht op de keeper.

  De tweede helft is pas vier minuten oud als Annabel de bal naar Noah speelt. Zij speelt Michelle aan, die goed een hoek kiest en de 0-3 in het doel schiet. Vier minuten na deze goal is er een uitval van Purmersteijn dwars door het midden. De spits is los en gaat alleen op keeper Elena af. Ze kiest knap een hoek en maakt de 1-3.

  Monnickendam valt aan met Ilse, Noah en Nena, die de bal alleen niet lekker raakt in de afronding. Purmersteijn valt ook aan. Verdediger Lola werkt de bal over de zijlijn. Later moeten Lotte en Demi aan de rechterkant verdedigend aan de bak. Daarna Lola en Lana op links. Dan komt Monnickendam eruit. Annabel gaat alleen op het doel af, maar kiest geen hoek en schiet recht op de keeper van Purmersteijn. Even later combineren Annabel en Ilse knap aan de rechterkant, maar de bal valt daarna tussen hen in en kan door de keeper worden onderschept.

  Purmersteijn speelt de lange bal naar voren. Keeper Elena komt goed uit haar strafschopgebied en voorkomt daarmee dat de spits van Purmersteijn gevaarlijk kan worden. Het is een belangrijke redding, want de 2-3 had Purmersteijn weer helemaal terug in de wedstrijd kunnen brengen. In plaats daarvan is er nog een doelpoging van Purmersteijn die voorlangs gaat en mag Monnickendam een doeltrap nemen. Vanuit deze doeltrap gaat de bal heel snel naar voren naar Michelle, die alleen op de keeper af gaat en de bal knap in de hoek plaatst. Met deze 1-4 helpt zij Monnickendam stevig in het zadel op weg naar de overwinning.

  Purmersteijn blijft wel voetballen. De verdediging van Monnickendam wordt eruit gelopen en de spits van Purmersteijn schiet. Elena grijpt dit keer mis, maar heeft geluk dat de bal naast gaat. Even later knokt de goede spits van Purmersteijn zich erdoor en schiet gevaarlijk in de hoek. Keeper Elena gaat met een uiterste krachtsinspanning gestrekt de hoek in en redt knap. Purmersteijn moet hier genoegen nemen met een hoekschop.

  Monnickendam valt weer aan. Nena en Faye zetten druk op het middenveld. De bal valt even later bij Ilse voor de voeten, die de bal zomaar van ver met een hoge boog in de hoek schiet: 1-5. Daarmee is de weerstand van Purmersteijn dan echt gebroken. Purmersteijn komt in de resterende minuten niet meer aan aanvallen toe. In de laatste speelminuten is er nog een rush van Zara over rechts. Haar voorzet komt in het zijnet. Michelle speelt zichzelf nog eenmaal vrij aan de linkerkant, maar haar doelpoging gaat over en dan zit de wedstrijd erop.

  Volendam heeft vandaag van Zaandijk verloren en daarmee herovert Monnickendam de derde plek op de ranglijst. Klasse! Meiden ga zo door! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen IJburg op het programma. IJburg heeft in vier wedstrijden slechts drie punten weten te behalen in een overwinning op DRC en staat op de achtste plaats.