• Zaterdag 9 november 2019
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Purmersteijn MO13-1 - Monnickendam MO13-1

  Vandaag gaan de dames van Monnickendam MO13-1 op bezoek bij Purmersteijn voor de wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer 5. Vlak voor de aftrap begint het te regenen en op een kort momentje in de tweede helft na houdt het daar niet meer mee op. Maar alleen door de toeschouwers wordt daar misschien wat over gemopperd, de meiden laten zich door het weer niet negatief beïnvloeden en beginnen met overtuiging aan de wedstrijd.

  Nena staat de eerste helft onder de lat. De eerste vijf minuten is het voor beide teams nog wat aftasten, maar daarna neemt Monnickendam het initiatief en wordt er voornamelijk op de helft van Purmersteijn gevoetbald. De coaches Björn en Anton hebben goed nagedacht over de opstelling en het team draait als een zonnetje.

  Nena, Caitlin, Zonne en Dana hebben het achterin goed voor elkaar. Dana schuift regelmatig goed mee naar voren. Michelle en Zoey staan op het middenveld en schuiven regelmatig goed door om de voorhoede te ondersteunen. Amy, Annabel en Shantey staan voorin. Amy zakt steeds goed terug om de bal op te halen op het middenveld. Annabel en Shantey zijn goed bereikbaar voorin. Er wordt goed als team gespeeld. Van blind de bal naar voren trappen is al lang geen sprake meer. De meiden kiezen goed positie, zijn goed aanspeelbaar, hebben oog voor elkaar en spelen verzorgd combinatievoetbal.

  De bal gaat van achteruit van Caitlin naar Zoey, Michelle en Annabel voorin. Haar doelpoging belandt op de paal. Bij de volgende aanval doet Amy goed mee. Monnickendam omsingelt het doelgebied van Purmersteijn, op zoek naar de openingstreffer. Michelle helpt Amy links voorin. Amy schiet voorlangs. Daarna komt de keeper van Purmersteijn goed uit en pakt de bal. Een schot van Amy is eveneens voor de keeper.

  Purmersteijn valt nu aan en is gevaarlijk voorin, maar keeper Nena doet goed mee en pakt de bal. Monnickendam zorgt voor veel meer gevaar voorin, maar weet dat nog niet in de score tot uitdrukking te brengen. Een doelpoging van Shantey gaat naast. Even later prikt zij de bal langs de keeper, maar ook nu is het naast. Even later speelt Zoey van kort achter de voorhoede Annabel aan. Zij draait en schiet op doel, maar het schot is te zacht om de keeper van Purmersteijn in de problemen te brengen.

  De eerste helft is zeventien minuten oud als Monnickendam een corner mag nemen. Zoey schiet op doel. De keeper duikt en tikt de bal weg, maar Annabel vangt deze op en schiet knap alsnog raak en maakt de 0-1. Twee minuten later schiet Zoey weer vanuit de tweede lijn, maar raakt de lat. Annabel schiet direct daarna op de paal. Daarna is een voorzet van Shantey vanaf rechts te hard voor Annabel.

  Op slag van rust krijgt Annabel de bal links voor het doel van Purmersteijn en schiet netjes raak: 0-2.

  Na de rust staat Amy op doel. Purmersteijn kiest gelijk na de aftrap de aanval. Zonne verdedigt goed. De bal gaat gelijk naar voren. Shantey schiet vanaf de rechterkant in het zijnet. Daarna wordt een schot van Nena naast getikt door de keeper van Purmersteijn. De corner komt bij Zoey terecht. Zij schiet hoog over. Shantey wil ook graag een goaltje meepikken en gaat hard op zoek naar een treffer, maar de bal wil er nu nog niet in. Zij schiet diverse keren naast en in het zijnet.

  Purmersteijn komt er nu vaker uit dan de eerste helft. Zoey moet een corner weggeven. De bal komt gevaarlijk voor het doel van Monnickendam, maar Purmersteijn komt niet tot een doelpunt. Monnickendam valt veelvuldig aan en is gevaarlijk, maar Purmersteijn heeft een goede keeper op doel staan, die er een hoop uit weet te houden. Een schot van Michelle vanaf de zijkant rolt voor de doellijn langs. Annabel kan de bal nét niet intikken en raakt de paal. Even later is er een mooie dieptepass op Annabel. Zij schiet geplaatst vlak langs de keeper. De bal gaat voorlangs.

  Na tien minuten spelen in de tweede helft speelt Zoey naar Dana, die op doel schiet. De keeper laat de bal los en Shantey pikt deze op en tikt de 0-3 in. Kort daarna komt een uittrap van keeper Amy bij Michelle, die Annabel de diepte in stuurt. Annabel schiet hoog in de hoek raak: 0-4.

  Purmersteijn geeft zich nog niet gewonnen en prikt met een schot in de hoek de 1-4 in. Annabel herstelt direct de ruime voorsprong voor Monnickendam, omspeelt haar tegenstander op links en passeert de keeper in de korte hoek: 1-5. Purmersteijn maakt een paar meter voor het zestienmetergebied hands. Monnickendam mag een vrije trap namen, maar deze gaat naast.

  Met nog tien minuten op de klok is er een corner voor Purmersteijn. De bal komt voor de pot en wordt hoog in de goal geschoten: 2-5. Een minuutje later krijgt Monnickendam een corner. De bal komt bij Zoey vlak voor het doel. Zij vangt de bal netjes op en scoort. Haar doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege vermeend hands. Kort daarop stoomt Shantey met de bal aan haar voet op vanaf het middenveld. Zij schiet zelf. Via de handen van de keeper gaat de bal toch nog raak en zij scoort de 2-6. Monnickendam neemt geen gas terug en belaagt het doel van Purmersteijn. Nena en Caitlin zetten druk. Shantey schiet op doel, maar de keeper pakt de bal. Direct daarna komt Shantey weer tot een schot op doel. De keeper werkt de bal met haar voet naast. Monnickendam neemt de corner en Caitlin loopt deze bij de tweede paal over de doellijn: 2-7.

  Vier minuten voor het eindsignaal is er nog een aanval van Purmersteijn. Het schot op doel zou naast zijn gegaan, maar Zonne raakt de bal en werkt deze daarmee ongelukkig in het eigen doel: 3-7. Een aanval van Caitlin en Zoey levert Shantey nog een kans op, maar zij schiet naast en dan fluit de scheidsrechter voor het einde.

  Monnickendam voert kort de ranglijst aan, maar de wedstrijd om 12:30 uur van SVA tegen DCG eindigt in 1-2. Daarmee passeert DCG Monnickendam. Zij hebben slechts 1 puntje meer dan Monnickendam, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Monnickendam houdt daarmee de beste papieren voor een eventueel kampioenschap, maar zover is het, met nog 5 competitierondes te spelen, natuurlijk nog lang niet.

  Meiden fantastisch gespeeld vandaag! Op naar de wedstrijd van volgende week, thuis tegen KFC.