• Zaterdag 10 december 2022

Wedstrijdverslag Purmerend MO15-3 - Monnickendam MO15-1

Vandaag reizen de dames van de MO15-1 van Monnickendam af naar Purmerend voor de laatste wedstrijd in deze competitie. Het is mistig en koud. De temperatuur komt nauwelijks boven het vriespunt uit.

Hiyab, Melanie en Elena zijn de eerste wissels. Faye is er niet vandaag. Isa staat de eerste helft op doel. Lola, Lotte, Lieve en Nena vormen de achterhoede. Demi, Zoey en Zara staan op het middenveld. Isabel, Annabel en Ilse starten voorin.

Al in de eerste minuut is er een vrije trap voor Monnickendam vanwege een handsbal bij Purmerend. Zoey krijgt de bal ter hoogte van de penaltystip en legt netjes af op Isabel. Zij schiet in de handen van de keeper.

Na acht minuten spelen buigt Monnickendam een aanval van Purmerend om. Demi stuurt Isabel weg op links, die goed voor geeft op Ilse, die midden voor het doel staat en hoog in het doel de 0-1 binnen schiet.

Monnickendam zet druk op Purmerend. Zara schiet vanuit de tweede lijn net naast. Demi schiet hard op doel. De keeper tikt de bal op de lat. De bal blijft in het spel. De keeper van Purmerend duikt op de bal en torpedeert Zara, die geblesseerd op de grond blijft liggen. Het spel gaat wel door. Zoey schiet via de binnenkant van de paal de 0-2 in het doel.

Purmerend komt eruit. Lieve en Nena verdedigen goed rechts achterin. Lieve geeft de bal mee aan Zoey op het midden. Zoey geeft een mooie dieptepass op Annabel, die de zestien in loopt. Haar schot belandt in de handen van de keeper.

Elena verdedigt en verovert goed de bal. Ze geeft deze mee aan Zoey op het middenveld. Zoey speelt naar Annabel rechts voorin. Annabel loopt het strafschopgebied in. Ilse is mee en staat helemaal vrij voor het doel, maar Annabel schiet zelf en schiet over.

Lotte verdedigt goed uit. De bal gaat naar Annabel aan de rechterkant. Zij kapt haar tegenstander uit en geeft de bal aan Zara in het midden. Zara pingelt zelf het zestienmetergebied in en schiet via de binnenkant van de paal in de verre hoek de 0-3 in het doel.

Monnickendam is sterker dan Purmerend vandaag. Annabel en Zoey vallen samen aan. Zoey schiet op doel vanaf de rand van de zestien, maar in de handen van de keeper.

De spits van Purmerend valt aan en is te sterk voor Nena, Lola en Hiyab. Ze vecht zich erdoor en haar schot passeert bijna keeper Isa, die nog net terug kan rennen en met een duik de bal vlak voor de doellijn bemachtigt.

Op slag van rust pingelt de spits van Purmerend de Monnickendamse verdediging voorbij en zij schiet knap en onhoudbaar voor Isa de 1-3 in de kruising.

Na de rust valt Purmerend aan. De voorzet vanaf de achterlijn is voor keeper Elena. Dan is Monnickendam aan zet. De bal gaat van links voorin naar Zoey in het midden. Zij speelt goed af op Annabel op rechts, maar haar schot gaat via de verdediger naast. De corner belandt in de drukte voor de goal en Monnickendam komt niet tot een schot op doel.

Monnickendam valt aan. Isa wordt weggestuurd en schuift de bal netjes langs de keeper, maar ze wordt teruggefloten wegens buitenspel. Er volgt een nieuwe aanval met Ilse over links. Zij legt de bal goed af naar Annabel in het midden. Zij kapt de verdediger uit en legt terug op Isa. De doelpoging van Isa belandt met een rare boog bijna in de kruising, maar gaat net over het doel.

Purmerend valt aan. Lola verdedigt, maar Purmerend zet door. Lotte geeft goed rugdekking en schiet de bal uit. Purmerend valt opnieuw aan. Dan komt Monnickendam er snel uit met Zoey langs de rechterzijlijn, die goed meegeeft op Annabel. Annabel rent het strafschopgebied in en geeft voor op Isabel, die de bal op haar knie krijgt.

Tien minuten voor tijd valt Monnickendam aan. Isa krijgt de bal vanaf de linkerkant in het midden van het strafschapgebied. Zij verliest bijna de bal, maar vecht zich goed in het duel terug, legt af op Annabel rechts van haar, die in de verre hoek in de kruising de 1-4 erin schiet.

Zoey werpt in op Demi. Demi legt af op Isa, die vanaf de rand van het strafschopgebied op doel schiet, maar in de handen van de keeper.

Vijf minuten voor tijd valt Purmerend aan. Lotte slaat de bal met de hand uit het doel. Lotte wordt met een rode kaart van het veld gestuurd. Purmerend krijgt een penalty, maar deze komt op de lat. Daarna is er commentaar op de leiding van de coach van Purmerend. Dit levert ook hem een rode kaart op.

Dan klinkt het eindsignaal en zit niet alleen deze wedstrijd, maar ook deze competitie erop. Met de overwinning op Purmerend eindigt Monnickendam op een keurige derde plaats in de ranglijst, op slechts twee puntjes van de nummer één SDOB en één puntje van de nummer 2 Ilpendam. Een topprestatie!