• Zaterdag 13 april 2019

Wedstrijdverslag Overbos MO11-2 - Monnickendam MO11-1

De meiden van Monnickendam MO11-1 kunnen een beetje uitslapen vandaag. Om 11:30 uur is de aftrap tegen Overbos MO11-2. Om 10:15 uur verzamelen de dames zich bij de Grote Kerk voor vertrek richting Hoofddorp.

Het is mooi weer. Het zonnetje schijnt, maar er staat een koude wind. Dana verdedigt de eerste helft het doel. Overbos kiest gelijk de aanval. Lieve en Zoey verdedigen, maar krijgen de bal niet weg. Dana kan de bal pakken. Dan kan Monnickendam naar voren. Overbos valt diverse keren aan, maar Dana staat zelfverzekerd te keepen en alle ballen zijn voor haar. Ook Monnickendam is diverse keren in de aanval te vinden. Een afstandsschot van Shantey belandt in de handen van de keeper. Het spel gaat op en neer. Overbos schiet in het zijnet. Shantey, Floor, Annabel en Nena vallen samen aan. Jenny helpt verdedigend mee en werkt de bal weg. Lieve, Elena en Zoey hebben alles nog onder controle achterin. Dan zet een voorzet van Overbos de spits helemaal vrij voor het doel, maar het schot gaat naast. Er is een doelpoging van Overbos dat van richting wordt veranderd en Dana kan de bal gelukkig nog naast de goal tikken.

In de twaalfde minuut valt Monnickendam aan. Nena speelt Shantey op rechtsbuiten aan. Haar schot gaat naast. Even later belandt een schot van Annabel op de knie van de keeper. Monnickendam blijft aanvallen. Een schot van Zoey uit de tweede lijn zorgt voor verwarring voor het doel van Overbos. Elena, Annabel en Shantey omsingelen het doel van Overbos. Het schot van Shantey komt op de paal. Dan kiest Overbos de tegenaanval. Dana komt ver uit haar doel en voorkomt een schot op doel, maar een 2e schot passeert haar wel en treft het verlaten doel: 1-0.

Na de time-out kiest Overbos direct de aanval. Het schot treft geen doel. In de laatste negen minuten voor rust loopt Overbos uit en scoort twee maal. Eerst is er na een uitbal op het middenveld balverlies voor Monnickendam. Overbos schiet naar voren en zet hiermee de spits vrij voor het doel. Via de paal gaat de bal erin: 2-0. Daarna schiet Overbos eerst nog naast, wordt een bal teruggelegd en gaat de bal hard over, voordat het alsnog bij een volgende poging raak is in de korte hoek: 3-0. Jenny probeert nog twee keer om iets terug te doen. Eén keer met een lange run over links, maar de bal loopt over de achterlijn. Daarna krijgt zij een lange bal van achteruit, maar deze is niet haalbaar en de keeper kan de bal oprapen. Zoey, Lieve en Elena voorkomen erger achterin. Dana tikt nog een bal naast, redt een keer met een fraaie duik en verandert daarna een bal van richting die daardoor op de paal terecht komt.

Dan is het rust. Na de rust staat Nena op doel. Als Lieve een duel achterin verliest kan Nena ook geen redding brengen en wordt het 4-0. Daarna moet Nena in actie komen. Zij keert een inzet van Overbos, kan deze echter niet vastpakken en moet een corner weggeven. Even later kunnen Floor, Dana en Zoey niet voorkomen dat de spits van Overbos vrij voor het doel komt, maar Nena kan de bal met haar voeten stoppen.

Vlak voor de time-out verslikt Nena zich in een boogballetje van Overbos. Zij stapt uit, maar de bal stuitert ongelukkig verder in het doel: 5-0. Monnickendam zoekt een doelpunt om de eer te redden. Zij vallen aan, maar kunnen niet voor groot gevaar zorgen. De bal is een makkelijke prooi voor de keeper.

Het laatste kwartiertje na de time-out gaat Elena op doel. Monnickendam valt nu diverse keren aan. Er is een doelpoging van Shantey. Nena, Jenny en Annabel zijn mee naar voren. Daarna gaat de bal van Nena, naar Jenny, door naar Shantey, maar de keeper van Overbos staat in de weg en voorkomt een doelpunt. Een doelpunt zit er vandaag voor Monnickendam niet in. In de laatste paar minuten maakt Overbos het nog erger. Een voorzet vanaf rechts wordt bij de tweede paal overtuigend ingeschoten en in de laatste minuut wordt een uittrap van keeper Elena in één keer hoog terug geschoten en treft het doel, waarmee de eindstand op 7-0 komt.

Volgende week spelen de meiden een toernooi op Marken. De eerstvolgende competitiewedstrijd daarna staat pas voor 11 mei op het programma. Dan wacht de meiden de zware taak het op te nemen tegen de nog ongeslagen koploper SDZ in Amsterdam.