• Zaterdag 1 oktober 2022

Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - Volendam (rkav) MO15-2

Vandaag komen de dames van de MO15-2 van Volendam op bezoek. Het is prachtig voetbalweer. Monnickendam heeft maarliefst vijf wissels vandaag. Elena, Demi, Lieve, Faye en Melanie zijn de eerste reservespelers. Isa verdedigt de eerste helft het doel. Hiyab, Nena, Lola en Lotte staan achterin. Isabel, Zara, Zoey, en Tess vormen het middenveld. Annabel en Ilse spelen voorin.

Monnickendam speelt meteen volle bak. Direct vanaf de aftrap wordt Ilse de diepte ingestuurd. Ze loopt alleen op het strafschopgebied af, maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Na enkele minuten spelen kapt Ilse goed haar tegenstander uit, maar schiet op de handen van de keeper. Monnickendam valt gelijk weer aan. Annabel en Zara komen vanaf links. Er volgt een goede voorzet op Ilse. Even later komt Monnickendam op voorsprong. Monnickendam valt aan met Annabel op rechts en Ilse links. Ilse kapt opnieuw haar tegenstander uit en schiet de 1-0 knap in de hoek.

Monnickendam houdt Volendam goed op de eigen helft. Als Volendam aanvalt houden Nena en Lotte Volendam goed op afstand van het doel. Lotte betrekt keeper Isa goed in het spel en speelt een paar keer goed terug op Isa om het achterin voetballend op te lossen. Volendam gooit de bal er dan maar eens overheen, maar Isa komt goed uit haar doel en heeft de bal op tijd.

De bal gaat van Zoey naar Zara in het midden, door naar Annabel op rechts. Zij loopt de zestien in en schiet hard, maar in de handen van de keeper. Volendam gaat in de tegenaanval. Links achterin schiet Lola de bal uit. De bal gaat nu van Elena achterin naar Zoey in het midden, door naar Ilse voorin, maar de bal is te hard en de verdediger heeft hem.

Na een kwartier spelen geeft Nena op het middenveld een goede steekpass op Annabel, die het strafschopgebied in loopt en de bal onder de keeper door het doel in schuift: 2-0.

Annabel wordt weer de diepte in gestuurd, maar schiet de bal over. Zoey en Elena vangen de bal op. Zara en Nena springen bij. Monnickendam blijft aanvallen en combineert goed. Nu kan Zara met de bal aan de voet het strafschopgebied in lopen. Zij kiest bekeken de linkerhoek en schiet onhoudbaar voor de keeper de 3-0 nul in het doel.

Tien minuten voor rust geeft Annabel vanaf rechts voor op Zoey ter hoogte van de penaltystip, maar zij krijgt de bal niet onder controle en Volendam kan uitverdedigen. Lotte en Lola vangen Volendam echter goed op.

Zoey heeft goed oog voor Annabel, die aan de rechterkant helemaal vrij staat. Zij schiet echter wederom in de handen van de keeper, die wel op twee magneetjes lijken vandaag. Zoey kan er even later zelf niet doorheen komen, maar geeft de bal wel goed aan Zara op links, die de bal echter naast schiet. Zoey, Annabel en Zara blijven aanvallen. Annabel schiet, maar de keeper stopt de bal. Annabel gaat alleen op de keeper af, maar die gaat er goed voor liggen. Annabel speelt de bal vanaf rechts naar Zoey op de rand van de zestien. Zij verlengt de bal naar Zara op links, die op doel kan schieten, maar opnieuw is dit binnen het bereik van de keeper.

Dan zit de eerste helft erop en met een comfortabele 3-0 voorsprong gaan de dames de rust in.

Na de rust heeft Monnickendam het windje tegen. Elena staat de tweede helft op doel. Monnickendam valt aan met Zoey, Melanie en Ilse, maar Volendam houdt het goed dicht. Volendam valt ook aan. Elena twijfelt bij het uitkomen. Het leidt tot een klein misverstand achterin. De spits van Volendam kan daardoor op doel schieten, maar schiet recht in de voeten van keeper Elena. Lola krijgt bij het koppen de bal op haar neus en moet met een bloedneus het veld verlaten.

Tien minuten na rust is er een nieuwe aanval van Monnickendam. Isa krijgt de bal rechts voorin en schiet mooi in de verre hoek de 4-0 in het doel.

Monnickendam krijgt een vrije trap op zo'n achttien meter van het Volendamse doel. Nena neemt de vrije trap. De keeper moet gestrekt de hoek in en tikt de bal tot een corner. Nena neemt de corner van Annabel in een keer op haar slof, maar de fraaie volley mist het doel.

Volendam valt ook aan, maar de spits raakt de bal niet vol. Elena kan de bal eenvoudig oppakken. Dan komt Monnickendam er weer uit. Monnickendam speelt vandaag goed samen. Isa, Zara en Annabel combineren. Zara geeft de bal heel goed mee aan Ilse links op de punt van het strafschopgebied, maar zij schiet de bal in de handen van de keeper.

Tess verdedigt links achterin en speelt de bal gevaarlijk terug op Elena, die de bal maar net voor de voeten van Volendam weg kan werken. Daarna herstelt Tess zich goed als zij de bal opnieuw links achterin ontvangt. De bal gaat naar Hiyab langs de rechter zijlijn. Zij geeft de bal goed mee aan Annabel, maar Volendam grijpt verdedigend goed in.

Tien minuten voor tijd krijgt Volendam een corner. De spits kan op doel schieten. Elena tikt de bal op de lat. De bal stuitert op de doellijn en kan alsnog door Elena worden gepakt. Monnickendam valt nog een laatste keer aan met Tess rechts voorin. Zij geeft de bal goed voor, maar de keeper zit er goed bij. Het is de laatste actie van de wedstrijd en de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd.