• Zaterdag 3 december 2022

Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - sv. Kadoelen MO15-1

Vandaag speelt Monnickendam de thuiswedstrijd tegen Kadoelen. Melanie, Hiyab, Ilse en Elena zijn de eerste wissels.

Kadoelen gaat gelijk na de aftrap in de aanval. Lotte moet verdedigend aan de bak, maar lijdt balverlies. De voorzet van Kadoelen is voor keeper Isa. Meteen daarna volgt er alweer een aanval van Kadoelen. Zoey wordt weggezet rechts achterin en de spits schiet raak in de verre hoek. Al na 1 minuut spelen is het 0-1. Direct na de spelhervatting loopt Tess het strafschopgebied in en krijgt een kans voor open doel, maar de bal gaat net naast.

Monnickendam stelt snel orde op zaken. Al een minuut na de openingstreffer van Kadoelen geeft Tess de bal vanaf links aan Annabel op rechts, die met een fraaie boogbal in de verre hoek de gelijkmaker maakt.

Kadoelen valt aan. Zoey grijpt in, maar moet wel een corner weggeven. De cornerbal wordt weggewerkt, maar wordt meteen vanaf de punt van het zestienmetergebied met een grote boog over Isa in het doel geschoten en Kadoelen komt wederom op voorsprong: 1-2.

Monnickendam neemt een doeltrap. Deze wordt opgevangen door Kadoelen. De bal gaat naar voren richting de penaltystip. Het schot op doel wordt knap door Isa met haar vingertoppen over het doel getikt.

Dan is er een uitval van Monnickendam. Zara geeft de bal knap mee aan Annabel op rechts, die schuin het strafschopgebied in loopt. Annabel schiet. Haar schot belandt bovenop de lat.

Kadoelen is net even feller. Monnickendam laat zich vaak aftroeven. Bij een nieuwe aanval van Kadoelen wordt Monnickendam er links achterin weer uitgelopen. Het harde schot komt recht in de handen van Isa. Even later is er een voorzet van Kadoelen. Lotte maait over de bal. De spits van Kadoelen krijgt een schietkans, maar schiet naast.

Een paar minuten voor rust krijgt Annabel de bal mee op rechts. Zij schiet op doel, maar de afstand is te groot en de bal gaat voorlangs. Er volgt een fraaie aanval van Kadoelen, maar de doelpoging gaat uiteindelijk van dicht op het doel hoog over.

Op slag van rust is er nog een aanval van Monnickendam. Annabel geeft goed voor op Ilse, die helemaal vrij voor het doel staat en met overtuiging hard de gelijkmaker in de hoek schiet. Dan is het rust.

Na de rust staat Elena op doel. Er is een aanval van Kadoelen en meteen een tegenaanval van Monnickendam. Zara geeft goed mee op rechts aan Annabel, die de zestien in loopt en in de verre hoek probeert te schieten. Het schot gaat maar net naast. Er is een aanval met Melanie, Zara, Hiyab en Annabel, die opnieuw de zestien in kan lopen. Zij pingelt tot vlak voor de keeper, maar schiet recht tegen de keeper en de bal kaatst via Annabel over de achterlijn.

Kadoelen valt ook aan. Monnickendam komt er snel weer uit. Demi geeft een fraaie dieptepass op Annabel, die het strafschopgebied in snijdt en voorgeeft op Tess. Tess schiet maar net naast. Een poging van ver van Nena mist kracht en gaat ook naast. Zara pingelt zich door het midden een weg naar voren en schiet van ver op doel. De keeper stopt de bal met haar benen. De bal komt terug in het spel. Demi kan schieten en schiet hard, maar over.

Na een fase waarin Monnickendam het voortouw nam, komt nu Kadoelen ook meer aan voetballen toe. Kadoelen is fysiek net even sterker en wint veel van de duels. Elena moet uit haar doel komen en is op tijd. Daarna kan Tessa aanvallen, maar ze loopt de bal voorbij. Kadoelen kan overnemen. Daarna is Monnickendam weer aan zet en valt aan met Annabel aan de rechterkant, die goed voorgeeft op Isabel. Isabel krijgt de bal niet lekker voor een schot en vervolgens zit de verdediger er al bij. De doelpoging van Isabel gaat naast, maar Monnickendam sleept er wel een corner uit.

Monnickendam wordt op eigen helft teruggedrukt, maar is toch de ploeg die op voorsprong komt. Keeper Elena geeft goed mee op Zoey, die de bal verlengt naar Demi op het middenveld. Demi geeft de bal langs de lijn mee aan Annabel. Zij geeft goed voor op Isa bij de tweede paal, die knap de 3-2 in de goal schiet.

Kadoelen valt aan. Lola en Lotte werken goed samen en verdedigen uit.

Monnickendam krijgt een vrije trap op het middenveld. De bal gaat naar Tess. Zij loopt de zestien in en schiet hard, maar de keeper redt knap. Monnickendam komt er daarna opnieuw uit met een schot van achter uit naar Isabel voorin. Isabel rent het strafschopgebied in, maar schiet in de handen van de keeper. Isa schiet vanaf het middenveld naar Annabel rechts voorin. Annabel haalt de achterlijn en geeft voor. De verdediger schiet de bal over de achterlijn. Vanuit de hoekschop krijgt Tess de bal onverwachts vlak voor het doel, maar ze schiet naast. Monnickendam komt niet meer aan scoren toe, maar weet de nipte voorsprong wel veilig te stellen.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van deze competitie. Het is spannend in de top 4. Monnickendam staat 4e, maar kan in theorie zelfs nog eerste worden, als SDOB verliest, Ilpendam niet verder komt dan een gelijkspel en Monnickendam van Purmerend weet te winnen.

De top vier op dit moment:

1. SDOB MO15-1               14 punten
    2. Ilpendam MO15-1          13 punten