• Zaterdag 14 mei 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - sc. Buitenboys MO15-1

  De thuiswedstrijd van de meiden van de MO15 van VV Monnickendam wordt vandaag bij SDOB in Broek in Waterland gespeeld. In Monnickendam is het B-veld niet beschikbaar, omdat er nieuw gras ingezaaid is. Het is mooi weer. Heerlijk om te kijken. Om te voetballen misschien zelfs iets te warm.

  Faye, Mara, Noah en Demi starten op de reservebank. De basiself wordt gevormd door Isa op doel, Lola, Jill en Lotte achterin, Nena, Lana, Zoey en Tess op het middenveld en Annabel, Zara en Michelle in de voorhoede.

  De eerste minuten is het voor beide ploegen even aftasten. Na zes minuten spelen neemt Buitenboys over op het middenveld. De bal gaat snel naar het strafschopgebied. De spits staat helemaal vrij en schiet via de handen van keeper Isa de 0-1 in het doel.

  Monnickendam gaat gelijk vanaf de aftrap in de tegenaanval. Annabel zet voor vanaf de rechterkant. De keeper van Buitenboys moet de bal loslaten. Monnickendam vangt de bal op, maar komt niet tot een schot op doel. Monnickendam vangt de bal wederom op. Michelle schiet vanaf links over het doel van Buitenboys.

  Later is er een vrije trap voor Buitenboys na gevaarlijk spel van Zara. Buitenboys schiet de bal hoog voor het doel van Monnickendam. De bal wordt gevangen door Isa.

  Buitenboys is fysiek sterk en speelt goed verzorgd voetbal. Na een goed kwartier spelen krijgt Buitenboys een corner. De bal valt voor het doel van Monnickendam en wordt bij de tweede paal op doel geschoten. Er is appèl voor hands, maar de scheidsrechter heeft het niet kunnen constateren. Monnickendam krijgt wel een nieuwe corner tegen. Een paar minuten later is Buitenboys wederom in de aanval. Monnickendam wacht teveel af en grijpt niet in. De spits van Buitenboys kan van veraf op doel schieten. De bal is te hoog voor Isa en via haar vuisten belandt de bal in het doel: 0-2.

  Op slag van rust komt Monnickendam aan aanvallen toe. Het schot op doel wordt door de keeper nog net over getikt. Buitenboys krijgt de corner niet meteen weggewerkt, maar het leidt niet tot nieuw gevaar. Dan is het rust.

  Na de rust is het krachtsverschil nog duidelijker dan de eerste helft. Monnickendam heeft er de handen vol aan om Buitenboys van het doel af te houden en komt nauwelijks aan aanvallen toe. Buitenboys valt aan. Monnickendam krijgt de bal niet weg. De bal wordt nog net geblokt en gaat daardoor over het doel.

  Dan komt Monnikendam er toch even uit. Michelle wordt weggestuurd, maar speelt iets te ver voor zich uit. De keeper heeft de bal. Direct hierna kan Monnickendam de bal nogmaals voorzetten. Wederom grijpt de keeper goed in. Monnickendam valt opnieuw aan en zet goed door. De bal valt net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Jill, die hard van afstand schiet, maar haar doelpoging gaat ruim naast.

  Nu valt Buitenboys aan en schiet hard op de vuisten van Isa, die de bal knap wegbokst, maar Buitenboys vangt de bal op en houdt druk op het doel. De spits kapt zichzelf vrij en schiet van buiten het strafschopgebied de 0-3 in de hoek.

  Buitenboys houdt Monnickendam nu onder druk. Er kan weer op doel geschoten worden. De bal komt hoog op de binnenkant van de paal. Buitenboys valt opnieuw aan. De spits zet goed door en schiet op doel. Keeper Isa gaat gestrekt naar de hoek en pakt de bal knap. Isa schiet uit. Buitenboys vangt op en valt gelijk weer aan. De spits komt vrij en schiet op doel. Opnieuw bokst Isa de bal vakkundig weg.

  Monnickendam komt eindelijk weer eens van de eigen helft en valt aan, maar kan niet echt gevaarlijk worden voorin. Dan komt Buitenboys er weer uit. De fysiek sterke spits vecht zich door het midden een weg naar het doel en schiet knap in de hoek de 0-4 raak. Even later komt zij weer makkelijk door het midden langs de verdediging van Monnickendam, maar nu prikt zij de bal net naast het doel.

  Monnickendam komt niet meer onder de druk van Buitenboys uit. Er is een schot op de lat. Monnickendam krijgt de bal wederom niet weggewerkt. Er is nog een afstandsschot van buiten de zestien, die via de binnenkant van de paal in het doel belandt. Daarmee komt de eindstand van 0-5 op het scorebord.

  De dames van Monnickendam hebben gestreden, maar Buitenboys was een maatje te groot en een beter resultaat zat er niet in vandaag.