• Zaterdag 17 september 2022

Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - Purmerend MO15-2

Vandaag de tweede thuiswedstrijd dit seizoen. Tegenstander is de MO15-2 van Purmerend. De basiself bestaat vandaag uit keeper Isa, verdedigers Mara, Lana, Lola en Lotte, op het middenveld Zoey, Nena, Zara en Isabel en Michelle en Annabel voorin. Hiyab, Melanie, Tess en Demi starten als wissel. Na twee minuten spelen valt Monnickendam aan. Michelle krijgt de bal ter hoogte van de penaltystip, maar de bal blijft onder haar voet hangen. Elena kan alsnog schieten, maar schiet naast. Bij een volgende aanval loopt Michelle aan de linkerkant de zestien in en geeft de bal voor. Het is een vangbal voor de keeper.

Purmerend valt dan ook aan, maar het rollertje op doel is eenvoudig op te rapen voor Isa. Annabel geeft de bal even later mee aan Zara, maar de bal is te hard en de keeper pakt hem. Purmerend gaat direct in de tegenaanval. Ook die bal gaat over de Monnickendamse verdediging heen en is voor keeper Isa. Het spel gaat op en neer. Nu is Michelle voor Monnickendam weer in de aanval, maar zij speelt te ver voor zich uit en de keeper onderschept de bal.

Zoey speelt de bal vanaf het middenveld langs de linkerkant op Michelle. Michelle en Zoey combineren. Purmerend schiet de bal uit.

Monnickendam komt er nogmaals uit. Annabel speelt goed haar tegenstander voorbij en geeft de bal aan Michelle voor in het strafschopgebied. Zij schiet voorlangs. De bal blijft wel binnen de lijnen. Purmerend kan uitverdedigen. Isabel verdedigt goed. Tess en Annabel gaan naar voren, maar de aanval strandt op de helft van Purmerend. Purmerend omsingelt Monnickendam rond het strafschopgebied. Het eerste schot op doel wordt geblokt, maar daarna kan de andere spits schieten en de bal treft het doel: 0-1.

Een kwartier voor rust valt de bal voor de voeten van de Purmerendse spits, die vrij kan schieten, maar het doel mist. Purmerend blijft aanvallen en loopt het strafschopgebied in. Lana is net iets eerder bij de bal dan Isa en blokt het schot van Purmerend, dat daardoor naast gaat. Purmerend houdt er wel een corner aan over. Lola en Lotte verdedigen links achterin. Purmerend kan de bal toch voorzetten. Lana onderschept de bal, maar tikt deze daardoor bijna achter Isa langs in de verre hoek. Gelukkig gaat de bal net voor het doel langs. Purmerend heeft wel een nieuwe corner.

Melanie en Zara verdedigen even later uit vanaf het middenveld. Monnickendam valt van daaruit aan, maar komt niet tot een schot op doel. Purmerend valt nog één keer aan en dan is het rust.

Na de rust staat Elena op doel. Monnickendam valt aan. De keeper is alert en plukt de bal voor de voeten van Monnickendam weg. Zes minuten na de rust is er een offensief van Purmerend. De spits komt in het midden vrij voor keeper Elena en kiest goed de linkerhoek. De bal is niet houdbaar voor Elena: 0-2.

Monnickendam gaat op jacht naar een aansluitingstreffer. Purmerend neemt een doeltrap. Monnickendam vangt de bal op. Annabel schiet vanaf de hoek van het strafschopgebied hoog in het zijnet. Daarna gaat de bal van Tess rechts achterin naar Michelle op het middenveld, door naar Isa voorin. De keeper van Purmerend neemt een hoop risico en speelt Isa met de voet uit. Het gaat maar net goed.

Een kwartier voor tijd krijgt Purmerend een corner. De bal valt voor de spits van Purmerend. Zij schiet op doel. Elena duikt de bal er knap uit. Daarna blijft Purmerend aanvallen. Een afstandsschot van buiten de zestien vlieg met een hoge boog over keeper Elena heen: 0-3.

Purmerend drukt nu door en zet de bal voor. Keeper Elena duikt aan de bal voorbij. Mara moet achter haar een corner weggeven. Purmerend valt weer aan. Het schot in de hoek wordt door Elena met een subtiel tikje naast de paal getikt. De spits van Purmerend krijgt daarna weer de kans om van buiten het strafschopgebied vrij op doel te schieten. De bal gaat als een kopie van het vorige doelpunt hoog over Elena in het doel: 0-4.

In laatste aanval van Purmerend komt een schot op het Monnickendamse doel op Elena haar knieën en stuitert terug in het veld. Het is het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Monnickendam kan vandaag geen vuist maken en loopt na een overwinning en een gelijkspel in de eerste twee duels tegen de eerste nederlaag aan. Purmerend heeft rustig de kansen afgewacht en in de slotfase de kansen die er waren met overtuiging op doel geschoten.