• Zaterdag 19 maart 2022

Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - Purmerend MO15-2

Om 08:30 uur trappen de dames van de MO15-1 af tegen koploper Purmerend. Elena en Noah zijn afwezig vandaag. Verder is het team deze week weer compleet. Ilse, Mara, Demi, Lotte, Luna en Isabel zijn de eerste wisselspelers.

Purmerend start met de wind in de rug en neemt het initiatief. Purmerend valt snel aan over rechts. Jill zet haar schouder erin en zet zo haar tegenstander van de bal. Keeper Isa komt goed uit haar doel en heeft de bal. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg. Purmerend blijft in de aanval. Een schot van afstand in de hoek wordt met een fraaie duik knap door Isa gestopt.

Na een klein kwartier spelen komt Monnickendam eindelijk vanaf de eigen helft. Een schot op doel is te zacht en in de handen van de keeper van Purmerend. Dan volgt een snelle uitval van Purmerend. De spits loopt bijna weg bij Nena, maar Nena herstelt zich goed en loopt het gat dicht. De bal is voor Isa, die wederom naar de grond moet.

Monnickendam valt aan met Zoey, Tess, Isabel, en Annabel voorin. De aanval loopt dood en zorgt niet voor gevaar voor Purmerend.

Purmerend valt daarna weer aan, maar Jill, Lotte en Nena houden het achterin goed dicht. Even later moet Lola verdedigend aan de bak. Purmerend komt tot een schot dat naast gaat. Purmerend blijft proberen. Nu is de bal weer voor Isa, die de bal met moeite onder controle krijgt, nadat ze de bal even los moet laten.

Lotte, Nena, Jill en Lana hebben het goed voor elkaar achterin. Toch komt Purmerend weer tot een hard schot richting het doel, maar die is niet tussen de palen. Een voorzet van Purmerend kort daarop gaat voorlangs.

Jill verslikt zich rechts achterin, maar Lotte springt bij en schiet de bal corner. Isa heeft er alle moeite mee en moet meerdere keren op de knieën om de bal uiteindelijk toch te kunnen pakken.

Monnickendam gaat naar voren, maar lijdt balverlies voorin. Purmerend schakelt snel om. Isa komt er op tijd uit en schiet de bal weg. Daarna is er balverlies voor Lotte, maar is het Jill die goed bijspringt.

De eerste helft is voor Purmerend, maar Monnickendam houdt stand en gaat met 0-0 op het scorebord de rust in.

Na de rust valt Monnickendam met Mara en Demi vanaf het middenveld aan. Purmerend neemt over. De spits van Purmerend kapt Jill uit, maar Jill zet goed haar voet erin en haalt zo het schot eruit. Purmerend is opnieuw in de aanval. Een voorzet vanaf links is voor Isa. Een nieuwe voorzet vanaf rechts belandt net achter de lat op het dak van het doel.

Monnickendam valt aan over links. Michelle zet voor op Lana. Zij kan vanaf de rand van de zestien schieten. Haar doelpoging wordt geblokt.

De tweede helft is negen minuten oud als Monnickendam aanvalt en Michelle maar eens op doel schiet. De hoge bal treft fraai het doel en Monnickendam komt op een 1-0 voorsprong.

Purmerend gaat op zoek naar de gelijkmaker. Luna en Tess spelen nu op het middenveld. Lola staat de tweede helft een stuk steviger te verdedigen dan voor rust. Een afstandsschot van Purmerend gaat ruim naast.

Dan is Monnickendam weer aan zet. Michelle geeft voor op Ilse. Zij schiet op doel. De keeper gaat onder de bal door, maar de bal gaat naast. Monnickendam houdt er wel een corner aan over.

Zeventien minuten na rust komt Purmerend met een gelukje langszij, als een schot op doel van richting wordt veranderd en keeper Isa kansloos laat: 1-1.

Het is nog te vroeg om genoegen te nemen met een punt. Beide ploegen spelen om de volle drie punten naar zich toe te trekken. Monnickendam zet nu meer druk. Lana geeft de bal met een steekpass mee aan Michelle. Michelle loopt het strafschopgebied in en schiet, maar raakt de bal helemaal verkeerd en schiet ruim naast. Purmerend komt er ook uit en combineert. De doelpoging gaat over. Dan is er weer een offensief van Monnickendam. Zara zet voor. De bal wordt door Purmerend maar net tot corner verwerkt. Monnickendam krijgt nog een corner.

Purmerend schakelt snel om en komt er snel uit. De spits breekt door en gaat alleen op keeper Isa af. De bal gaat net naast het doel. Monnickendam komt hier goed weg.
    Annabel en Zara vallen aan. Michelle ontvangt de bal voor in het strafschopgebied. Haar schot gaat net naast.

Purmerend valt aan. De spits van Purmerend speelt haar tegenstander uit en komt alleen voor keeper Isa te staan. De enorme kans lijkt niet te missen, maar Monnickendam ontsnapt andermaal en de bal gaat ternauwernood naast.

Er is nog één aanval van Monnickendam. Michelle loopt alleen het zestienmetergebied van Purmerend in. De keeper weet haar schot maar net naast de paal te werken. Monnickendam krijgt nog een corner, maar die leidt niet tot gevaar.

Dan klinkt het eindsignaal en zit de wedstrijd erop. Een knappe prestatie van Monnickendam, dat als eerste twee punten van de koploper, die tot nu toe alles won, weet af te snoepen. Meiden goed gedaan! Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RCZ, dat met één puntje minder twee plaatsen onder Monnickendam op de ranglijst staat. Bij winst kunnen de dames van Monnickendam hier goede zaken doen.