• Zaterdag 5 november 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Monnickendam MO15-1 - ASC De Volewijckers MO15-1

  Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen ASC De Volewijckers op het programma. Ilse en Mara zijn geblesseerd. De eerste wissels zijn Elena, Melanie, Lieve en Demi.

  De eerste aanval is van Monnickendam. De bal op doel gaat voorlangs. Meteen daarna valt Volewijckers aan. Isa komt uit haar doel, maar de spits is sneller bij de bal. Faye gaat er hard in en pakt de bal goed af. Volewijckers valt opnieuw aan. De bal gaat naar de spits, die de bal in één keer in de verre hoek verlengd, maar zij staat ruim buitenspel.

  Monnickendam valt aan. De bal gaat van Zoey op het middenveld naar Annabel en door naar Tess. Haar schot wordt nog net geblokt door de verdediging. Volewijckers gaat in de tegenaanval. De bal gaat over links naar voren. Faye wordt eruit gelopen, nadat ze te vroeg instapt. Het schot op doel wordt door Isa gepakt, maar zij heeft de bal niet onder controle. De spits komt er snel op af. Isa keert de bal nog een keer, maar krijgt deze pas in derde instantie onder controle. Het spel gaat op en neer. Monnickendam is nu weer aanvallend aan zet. Een inworp gaat vanaf de rechterkant via Tess door naar Annabel op links. Zij schiet diagonaal op doel, maar het schot mist kracht en kan eenvoudig worden opgeraapt door de keeper. Dan is Volewijckers weer voorin te vinden. Via Zara gaat de bal weer naar voren, maar het is buitenspel.

  In een volgend offensief gaat de bal van Lola en Zara naar Demi op het middenveld, door naar Annabel links voorin, maar Volewijckers neemt het spel weer over.

  Vijf minuten voor rust is er nog een aanval van Volewijckers. Op de rand van de zestien moeten Lola, Nena en Lotte samen een blok zetten. De bal springt richting het doel, maar heeft geen vaart meer en kan worden opgeraapt door keeper Isa. Monnickendam valt weer aan. Het schot naar voren van Zara is te hard. De keeper schiet de bal weg. Demi vangt de bal op en probeert Elena de diepte in te sturen, maar ook die bal is te hard. Dan gaan de dames rusten.

  Na de rust gaat de wedstrijd heel rustig van start. Het tempo ligt laag. Dan, zes minuten na de rust, is er heel plotseling een dieptepass door het midden op Annabel. Zij loopt alleen het strafschopgebied in, kiest goed te linkerhoek en zet Monnickendam op een 1-0 voorsprong.

  Zara, Nena en Demi vallen aan. Demi legt de bal goed voor haar rechtbeen en schiet zelf op doel. De bal komt alleen recht in de handen van de keeper. Volewijckers komt eruit. Faye komt goed mee terug rechts achterin en werkt de bal over de zijlijn. Even later schiet Volewijckers van ver op doel, maar het rollertje is een eenvoudige prooi voor Isa.

  Lieve speelt de bal naar Annabel op rechts. Annabel trekt naar binnen en geeft voor op Zoey ter hoogte van de penaltystip. Zoey schiet op doel, maar schiet op de rug van een verdediger. Een paar minuten later is er bijna een kopie van de actie daarvoor, als Annabel weer voorgeeft op Zoey voor het doel, maar nu zit de verdediger van Volewijckers en meteen goed kort op en komt Zoey niet tot een schot op doel. Een derde bijna identieke actie volgt, als Zoey wederom de bal van Annabel krijgt, maar haar schot mist kracht en gaat er helaas weer niet in.

  Volewijckers gaat nu op jacht naar een aansluitingstreffer en rukt op naar voren. Lola moet verdedigend alle zeilen bijzetten op het middenveld. De bal springt naar rechts achterin, waar Faye alsnog kan ingrijpen en de bal over de zijlijn werkt. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg. Volewijckers kan op doel schieten, maar de bal zwaait af naar rechts en is eenvoudig voor Isa.

  Nena speelt langs de rechterzijlijn haar tegenstander goed voorbij en geeft voor op Zoey, maar het is druk voor het doel en Zoey komt er net niet op tijd aan. De keeper werkt de bal weg.

  Een onverwachts afstandschot van Volewijckers gaat niet zo heel ver naast het doel. Hiyab geeft op links de bal goed mee aan Zoey links voorin. Zij speelt haar tegenstander voorbij en legt de bal goed terug op Tess, maar de bal is net niet zuiver genoeg en wordt onderschept. Kort daarop is er een doelpoging van grote afstand van Tess, maar zij schiet op de rug van de verdediger van Volewijckers.

  De linker spits van Volewijckers lepelt de bal met een grote boog naast het doel. Vlak daarna, na een inworp van Volewijckers, gaat de bal opnieuw met een grote boog en komt bij Isa op de doellijn terecht. Zij kan de bal in tweede instantie vlak voor de lijn pakken.

  Annabel krijgt de bal mee op rechts voorin. Haar schot passeert de keeper, maar de bal gaat naast. Monnickendam krijgt wel een corner, maar hier komt niks uit.

  Zara en Elena vallen aan over links. De bal gaat naar Tess in het midden. Zij verlengt naar Demi aan de rechterkant. Een schot op doel mist kracht.

  In de slotfase valt Volewijckers nog veelvuldig aan, maar Monnickendam komt niet meer echt in gevaar en de drie punten blijven in Monnickendam.

  Opmerking: De eerder bij dit verslag gepubliceerde foto's zijn op verzoek van ASC De Volewijckers verwijderd.