• Zaterdag 18 januari 2020

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - Sporting Andijk MO13-1

De nieuwe competitie begint met een thuiswedstrijd. De MO13-1 van Monnickendam ontvangt vandaag Sporting Andijk MO13-1. Michelle verdedigt de eerste helft het doel. Zonne, Dana en Caitlin beginnen achterin. Amy, Zoey en Nena vormen het middenveld. Shantey speelt voorin. Annabel is de eerste wissel.

De eerste paar minuten is het even aftasten. Het spel speelt zich aanvankelijk voornamelijk op het middenveld af. Na een minuut of drie spelen komt Monnickendam er voor het eerst uit. Amy krijgt de kans op doel te schieten, maar zij speelt de bal af op Nena. De pass komt net niet aan. Een minuutje later doet Andijk een eerste doelpoging, dat resulteert in een rollertje naast de goal.

Zoey schuift nu door naar de voorhoede. Amy zet aanvallend goed door op links. Zij zet voor op Annabel, maar de keeper van Andijk komt er tussen en voorkomt dat Annabel op doel kan schieten. In de tiende minuut valt Andijk aan, maar Dana blokt het schot en voorkomt dat keeper Michelle in actie moet komen. Direct hierna valt Amy aan over rechts. Zij legt terug op Annabel, die de bal afspeelt naar Nena. De doelpoging gaat ruim over.

De teams zijn aan elkaar gewaagd. Er zijn kleine kansjes aan beide kanten. Een paar minuutjes voor de time-out vecht Andijk zich er op rechts langs en zet voor. De bal komt in de drukte voor het doel van Michelle en Andijk kan de bal binnen tikken: 0-1.

Monnickendam biedt ook na de time-out goed partij, maar komt er voorin nog niet goed door. Zoey en Shantey proberen vanaf links voorin tot gevaar voor het doel van Andijk te komen, maar ook deze aanval strandt. Na ruim twintig minuten spelen lijdt Annabel balverlies op het middenveld. Andijk speelt de bal naar voren. Zonne kan de bal niet onderscheppen en de bal rolt door. De spits van Andijk pikt de bal op en heeft een vrije doortocht naar het doel. Zij heeft de hoek voor het uitkiezen en maakt de 0-2.

Na de aftrap kiest Monnickendam direct de aanval, maar ook nu zorgt het niet voor gevaar. Andijk houdt Monnickendam op veilige afstand van het doel. Andijk heeft de eerste helft licht overwicht. Nena moet een corner weggeven als Andijk aanvalt. De corner wordt afgeslagen en Shantey en Zoey vallen aan. Zij combineren goed. Zoey geeft een dieptepassje mee aan Shantey, maar de aanval leidt tot niet meer dan een achterbal. In de laatste minuut voor rust valt Andijk nog een keer aan. Caitlin blokt het schot. Andijk mag nog een corner nemen en dan is het rust.

Na de rust staat Nena op doel. Monnickendam speelt met veel inzet, op jacht naar een treffer. Ook Andijk valt aan. De bal valt voor het doel van Monnickendam. Keeper Nena grijpt goed in. Meer dan een hoekschop zit er voor Andijk niet in. Er is nog een rollertje van Michelle dat voorlangs gaat, maar Andijk houdt vooralsnog stand achterin.

Na de time-out doen de meiden van Monnickendam nog een stapje harder en zijn de sterkste ploeg. Amy knokt zich erdoor op rechts. De bal komt bij Zoey voor het doel, maar haar doelpoging gaat met een boog over het doel. Monnickendam verhoogt de druk op Andijk. Andijk maakt hands. Monnickendam mag een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Dana neemt de vrije trap met overtuiging, maar schiet op de buitenkant van de paal.

Acht minuten voor tijd geeft Zoey de bal vanaf het middenveld mee aan Amy. Met een lange rush over rechts haalt Amy de achterlijn en zet de bal voor op Shantey. Shantey schiet knap hoog in de hoek raak: 1-2! Daarna is Andijk nog voorin te vinden. Zij vallen aan over rechts, maar Zonne en keeper Nena onderscheppen de voorzet. Andijk vangt de bal op en schiet op doel, maar de doelpoging is te hoog en gaat over. Er volgt wederom een aanval van Andijk over rechts. Nena redt met haar voet.

In de laatste paar minuten zet Monnickendam nog alles op alles om de gelijkmaker te maken. Amy is niet te stoppen. Zij komt er nogmaals door over rechts, maar de keeper kan haar voorzet vangen. Nog één keer is het weer Amy die met de bal oploopt en nu Shantey bereikt, maar zij schiet over. En dan zit de tijd er echt op en fluit de scheidsrechter voor het einde.

Monnickendam, goed gespeeld! Helaas geen punten vandaag, maar niets om jullie voor te schamen. Na het kampioenschap is het niveau deze competitie net weer een stapje hoger en gaat het spelletje net weer een beetje sneller, maar jullie hebben vandaag laten zien ook op dit niveau prima mee te kunnen komen.