• Zaterdag 30 november 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - SDW MO13-2

Het is koud vandaag. Slechts een paar graden boven nul. Maar de zon schijnt en de meiden van de MO13-1 liggen nog altijd op koers voor een eerste kampioenschap. Vandaag ontvangt Monnickendam de dames van SDW, de nummer zeven op de ranglijst. Zonne verdedigt de eerste helft het doel.

Monnickendam kiest direct voor de aanval. Een pass van Amy naar Annabel komt niet aan. Dana schiet vanuit de tweede lijn. De keeper van SDW heeft hier alle moeite mee, maar krijgt de bal in tweede instantie toch onder controle. Dan gaat SDW in de tegenaanval. Monnickendam grijpt niet adequaat in en SDW opent de score in de derde minuut en zet Monnickendam op een 0-1 achterstand. Monnickendam is hierdoor wakker geschud en herstelt de situatie direct. Michelle zet Shantey met een steekpass vrij voor de keeper. Shantey kiest goed een hoek en brengt Monnickendam op gelijke hoogte: 1-1.

Dan volgt er een periode waarin SDW diverse malen in de aanval is. Maar Monnickendam komt er na een paar minuten sterk uit. Caitlin stuurt Michelle weg. Zij raakt vlak voor de keeper van SDW de bal niet goed. De bal komt bij Shantey, die goed meegelopen is en zij rondt alsnog beheerst af: 2-1.

Na de eerste tien minuten spelen, komt Monnickendam beter in de wedstrijd en laat zien dat het de betere ploeg is. Toch duurt het nog tot de twee├źntwintigste minuut voordat het volgende doelpunt valt. Amy schiet eerst nog voorlangs. Een volgende doelpoging van haar gaat naast. Shantey schiet bovenkant lat. Michelle schiet meerdere keren naast. Ook Amy mikt langs de verkeerde kant van de paal. Maar dan komt Amy alleen voor de keeper. Zij belet Amy de doorgang, maar Amy zet goed door. De bal springt weg en zij kan de bal nog net binnen houden naast het doel, vlak voor de achterlijn. Zij legt de bal terug op Annabel, die de bal eenvoudig kan inschieten: 3-1. Twee minuten later schiet Dana van afstand hoog net naast het doel. Na de spelhervatting kan Nena de bal opvangen en van buiten het strafschopgebied passeert zij knap met een geplaatst schot de keeper van SDW: 4-1.

Direct daarna is SDW in de aanval. De spits kapt de Monnickendam verdediging uit en schiet, maar Zonne redt ten koste van een corner. Vervolgens is Monnickendam weer voorin te vinden. Shantey houdt de bal links voorin nog net binnen de lijnen en kapt naar binnen. Haar doelpoging gaat hoog over. Al snel veroveren Nena en Annabel de bal weer op het middenveld. De pass gaat naar Shantey, die nu overtuigend hoog in het doel raak schiet: 5-1. Zonne voorkomt nog een tweede treffer van SDW en dan is het rust.

De tweede helft staat Caitlin op doel. Monnickendam zet voorin druk op het doel van SDW. Een aanval van Shantey, Annabel en Zoey eindigt met een schot van Zoey in het zijnet. Daarna staat Annabel vrij voor het doel. Zij schiet recht op de keeper en via de keeper gaat de bal naast. Na een aanval van SDW verdedigt Amy uit. Annabel stuurt Shantey de diepte in. De keeper redt met haar voet. Monnickendam dringt de tien minuten na rust aan. Een doelpunt hangt in de lucht. Een corner van Shantey naar Zoey wordt door haar verlengd, maar gaat naast. Shantey komt meerdere keren tot een schot op doel, maar de keeper werkt alle ballen naast. Dan is het toch raak, als uitgerekend een bal de Shantey niet helemaal lekker raakt in het uiterste hoekje belandt: 6-1.

De weerstand van SDW is nu gebroken. Monnickendam breidt de voorsprong nog verder uit. Monnickendam combineert vanaf het middenveld door het midden en bereikt Dana voorin. Zij draait en schiet en maakt de 7-1. Kort hierop scoort zij wederom. Zij rukt op vanaf het middenveld en schiet op doel. De bal gaat recht op de keeper af, maar zij verslikt zich in de ogenschijnlijk houdbare bal en de bal rolt door: 8-1.

Ook Zoey is actief voorin, op jacht naar een treffer. Michelle geeft voor op Zoey. De verdediging blokkeert haar schot. Een inzet van Amy wordt eveneens tegengehouden. Daarna krijgt Zoey opnieuw een kans. Dit keer weet zij die knap te verzilveren en tekent zij de 9-1 aan.

Zonne verdedigt en voorkomt dat SDW gevaarlijk wordt. De bal gaat via Nena naar Dana, die overtuigend hard en hoog de 10-1 in het doel schiet. Er volgen nog een schot van Amy op de paal en een bal van Dana in het zijnet en dan klinkt het eindsignaal.

Ook concurrent DCG heeft vandaag weer met ruime cijfers gewonnen. De opdracht voor Monnickendam blijft dus ongewijzigd: ook de laatste twee wedstrijden moeten worden gewonnen, dan houden de meiden alles in eigen hand. Volgende week op bezoek bij Assendelft, de nummer drie, dus dan gaat het erom spannen. Meiden zet 'm op! Blijf met deze inzet en goed samenspel als team spelen, dan is alles mogelijk!