• Zaterdag 10 oktober 2020
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - SDOB MO13-1

  Vandaag komen de dames van SDOB op bezoek. Keeper Elena is er niet vandaag, zij is herstellende van een operatie. Nena staat de eerste helft op doel.

  Monnickendam neemt direct het voortouw en zoekt de aanval. Er staat een stevige wind. Een uittrap van de keeper van SDOB is daardoor veel te hard. Monnickendam gaat naar voren en een schot van Annabel vanaf de rechterkant komt bovenop de lat. Monnickendam is in de eerste paar minuten voorin een beetje zoekende. Er is niemand in de spits. Zoey kan de bal niet naar voren kwijt. Michelle blijft op links een beetje achter Zoey hangen.

  Isa en Jill verdedigen als SDOB aanvalt. SDOB vangt de bal direct weer op en valt aan. De bal gaat door het midden en komt plots bij de spits die helemaal vrij voor het doel staat. Zij schiet door het midden raak en brengt SDOB op een 0-1 voorsprong.

  Monnickendam laat zich door de vroege tegentreffer niet uit het veld slaan en speelt gelijk weer vooruit. Annabel en Dana spelen samen aan de rechterkant en geven de bal voor op Michelle, die recht op de keeper schiet. Een volgende doelpoging van Dana mist het doel. Even later lijdt Monnickendam balverlies rechts voorin. Jill verdedigt op het middenveld, maar verliest het duel. Zij loopt goed mee terug en herstelt zich en verovert de bal weer.

  SDOB mag daarna een corner nemen. Zoey verdedigt uit. Michelle krijgt de bal en rent naar voren. Zara wordt bereikt en zij schiet, maar de keeper pakt de bal. Ook SDOB valt dan weer aan en schiet op doel, maar Nena redt met haar voet.

  Lana en Samantha komen erin. In de tiende minuut gaat Annabel goed door aan de rechterkant, wint het duel en legt de bal terug op Zara, die de bal goed in de hoek plaatst en Monnickendam weer langszij brengt: 1-1.

  Er zijn kansen aan beide kanten. Er is een dieptepass naar Dana, die hard op doel schiet. De keeper kan de bal naast het doel werken. Dan is SDOB weer in de aanval. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg. De Broeker spits frommelt de bal tussen keeper Nena en de paal door. De bal rolt over de doellijn naar de andere paal en belandt nét achter de doellijn in het zijnet bij de tweede paal: 1-2. Dan is er de time-out.

  Monnickendam gaat op jacht naar de gelijkmaker. Zoey legt de bal goed af op Michelle, maar haar schot is te hoog. Later zijn Zoey, Samantha, Annabel en Michelle in de aanval. Samantha schiet, maar de bal wordt van richting veranderd. Een volgende doelpoging van Samantha wordt door de verdediging geblokt. Daarna kan SDOB weer aanvallen.

  Monnickendam moet komen, want zij hebben een achterstand weg te werken en is dus meer in de aanval, maar áls SDOB er dan uit komt is het gelijk dreigend.

  Een hoge bal van Zoey vanaf rechts gaat over de keeper en valt gevaarlijk dicht voor het doel. Dan volgt een uitval van SDOB. Monnickendam verdedigt en de bal gaat naast. Zara, Isa en Michelle kiezen de aanval, maar de verdediging van SDOB is stug en ze komen er niet doorheen. Een afstandsschot van Dana gaat over het doel. De keeper van SDOB en Zoey gaan nu overschieten. De doeltrap komt bij Zoey, zij schiet gelijk richting het doel, de keeper werkt de bal weer weg en de bal komt weer bij Zoey. Zij schiet wederom gelijk terug, maar de bal is te hoog en naast het doel. Dan is het rust.

  Na rust verdedigt Isa het doel.

  Al binnen de minuut na de rust schiet Michelle schuin voorlangs. Twee minuten later is er onduidelijkheid of het een achterbal of corner is. De corner wordt toch toegekend. Annabel neemt 'm en schiet naar Michelle in de doelmond. Zij vangt de bal op op haar borst en tikt de bal over de doellijn: 2-2.

  Monnickendam probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken en er zijn veel kansen. Annabel valt aan en schiet. De keeper pakt de bal, maar laat deze los. Michelle zit erbij, maar de keeper kan de bal op tijd alsnog pakken.

  Dan valt SDOB aan. Keeper Isa duikt, maar laat de bal los. Zij kan er alsnog bovenop duiken.

  Zoey speelt de bal naar Michelle, die voorgeeft op Annabel. De bal is te hard en de keeper heeft 'm. Een voorzet van Annabel bereikt Michelle, die van dichtbij op de lat schiet. De bal stuitert op de doellijn uit het doel. Een nieuwe doelpoging is van Annabel. De keeper kan de bal met haar voet keren. Een schot van Zoey komt in de handen van de keeper. Monnickendam dringt aan. Een doelpunt hangt in de lucht. Een diagonaal schot van Michelle mist kracht. Een vergelijkbaar schot direct daarna is wel harder, maar de keeper kan de bal wegschieten.

  Vlak voor de time-out gaat de bal van Zoey naar Nena, door naar Michelle, die vlak voor de keeper staat, maar zij raakt de doelvrouw. Niet veel later ziet Zoey Michelle vrij staan voor het doel. Haar pass is te hard en is daardoor geen voorzet, maar een doelpoging, maar de keeper heeft de bal.

  In de time-out wisselt SDOB van keeper. Na de spelhervatting valt SDOB aan. Monnickendam valt uit, maar wordt niet gevaarlijk. Een nieuwe aanval van Monnickendam volgt. Een schot van Zoey is te zacht. De verdediger maait echter over de bal heen. De keeper kan de bal eenvoudig oprapen. Dan vecht Annabel zich een weg door de verdediging, maar de hoek is te moeilijk en zij schiet in het zijnet. Michelle schiet schuin vanaf de linkerkant op doel. De keeper kan de bal met de nodige moeite pakken. Er is gelijk een tegenaanval. Isa komt uit haar doel, maar het schot passeert haar en treft het doel: 2-3.

  Het is een gevoelige tik voor Monnickendam, dat met de vele kansen die er waren zelf op voorsprong had moeten komen. Monnickendam is even uit evenwicht, SDOB drukt door, valt opnieuw aan en schiet op doel. Keeper Isa duikt en verlengt de bal. Een paar minuten later volgt een schot van SDOB dat nét naast gaat. Weer een minuutje later rolt een voorzet van SDOB vanaf de rechterkant iedereen voor het doel voorbij en bij de tweede paal staat een speler van SDOB vrij om de bal in het doel te schieten: 2-4.

  Monnickendam herstelt zich, maar er resteert te weinig tijd om de achterstand nog ongedaan te maken. Samantha en Annabel vechten op het middenveld en komen als winnaar uit het duel. De bal gaat naar Zoey. Haar schot is van te grote afstand en mist kracht. Er volgt een vergelijkbaar schot van Zoey. De keeper van SDOB laat de bal los, Michelle zit er gelijk bij, maar raakt en blesseert de keeper. Het spel wordt kort stilgelegd, maar de keeper kan het spel hervatten. Een laatste doelpoging is van Nena, Het schot gaat over en dan klinkt het eindsignaal.

  De eindstand is 2-4 en geeft geen goed beeld van de verhoudingen in de wedstrijd. Monnickendam had vele kansen en had meer verdiend, maar SDOB was zeer effectief en had slechts enkele kansen nodig om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

  Volgende week zijn de meiden van de MO13 een weekje vrij. De week daarna, 24 oktober, staat de uitwedstrijd tegen 't Gooi op het programma.