• Zaterdag 7 maart 2020

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - Kolping Boys MO13-1

De eerste punten moeten door Monnickendam nog gehaald worden. Maar dat geldt ook voor de meiden van Kolping Boys, de tegenstander van vandaag. Het is prachtig weer vandaag. Een lekker voorjaarszonnetje schijnt. Shantey staat de eerste helft op doel.

De wedstrijd komt rustig op gang. De teams doen niet voor elkaar onder en de eerste tien minuten zijn er geen uitgesproken kansen. Daarna is het even schrikken voor Monnickendam, als een inschattingsfoutje leidt tot een rollertje van Kolping Boys dat iedereen passeert en maar net voorlangs gaat. Enkele minuten later is er een corner voor Kolping Boys. De bal blijft hangen in de drukte voor het doel van Monnickendam. Tot twee keer toe gaat de bal via een verdediger naast en mag Kolping Boys wederom een corner nemen. Daarna komt Monnickendam er ook uit. Monnickendam valt aan, maar komt uiteindelijk niet tot een schot op doel. Monnickendam valt weer aan. De bal gaat van Zoey naar Michelle, maar ook nu houdt de verdediging van Kolping Boys het dicht achterin.

Vervolgens is het weer de beurt aan Kolping Boys. Zij halen er een corner uit. Een voorzet volgt, maar keeper Shantey kan de bal vangen. Dan is er de eerste time-out.

Na de time-out zoekt Monnickendam direct de aanval. Een doelpoging van Zoey smoort in de drukte voor het doel. Amy krijgt een kans, maar haar schot gaat via een verdediger naast. In een volgende aanval gaat de bal van Zoey naar Michelle naar Nena door naar Annabel. Zij schiet in de handen van de keeper. Monnickendam dringt aan. Een doelpoging van Nena gaat naast.

Acht minuten voor de rust is er een verre uittrap van Shantey. Michelle vangt de bal op en gaat op het doel af. Zij schiet in het zijnet. Daarna zetten Michelle en Amy samen druk op het doel van Kolping Boys. Amy schiet. De keeper duikt en tikt de bal op de paal. Amy schiet opnieuw hard op doel, maar de keeper keert het schot. Daarna doet Nena een poging, maar de keeper duikt ervoor en heeft de bal. Dan komt Kolping Boys eruit, maar de doelpoging gaat naast.

Een paar minuten voor de rust is er een hoge voorzet van Kolping Boys. Shantey grijpt in, maar kan de hoge bal niet klemvast pakken. De bal blijft liggen in de drukte in het doelgebied. De verdediging grijpt in en werkt de bal weg. Michelle valt aan en speelt de bal naar Annabel voorin. Annabel stuit op de keeper. Er volgt nog een aanval van Michelle en Annabel. De bal wordt teruggelegd op Nena. Zij zet voor op Michelle. De bal gaat via haar rug naast. Dan klinkt het rustsignaal.

Na de rust staat Annabel onder de lat. Shantey schiet vanaf de linkerkant op doel. De keeper duikt en maakt er een corner van. Daarna is Kolping Boys voorin te vinden. Een harde voorzet vanaf de rechterkant is voor keeper Annabel. Na acht minuten spelen in de tweede helft rukt Michelle op over links. De keeper van Kolping Boys, die sterk staat te keepen vandaag, keert het schot. Bij de volgende aanval legt Shantey de bal af op Nena. Zij schiet in één keer, maar de bal gaat ver naast. Even later speelt Zonne van achter uit Shantey aan. Ook haar schot gaat ruim naast.

Twee minuutjes voor de time-out komt Shantey op vanaf het middenveld. Zij speelt de bal slim naar Zoey in het midden. Met een fraaie boogbal zet Zoey Monnickendam op een 1-0 voorsprong.

Een hoge voorzet vanaf de rechterkant van Kolping Boys stuitert bij de tweede paal maar net voorlangs. Dan is er de time-out.

Na de time-out komt Michelle op over links. Zij zet voor. Nena kan de bal niet raken en de bal passeert Nena en het doel.

Drie minuten voor tijd lijdt Zoey balverlies op het middenveld. Kolping Boys schiet direct van afstand en treft doel: 1-1. Monnickendam neemt geen genoegen met een puntendeling en blijft ook in de laatste minuten die nog resteren voetballen voor de winst. Caitlin verovert de bal op het middenveld en speelt de bal naar Shantey. Shantey schiet, maar de bal gaat recht op de keeper af. Met nog één minuut officiële speeltijd op de klok mag Nena voor Monnickendam een corner nemen. De bal gaat terug naar Dana. Haar rolbal van grote afstand hobbelt iedereen voorbij en belandt via de binnenkant van de tweede paal maar net achter de doellijn: 2-1!

De scheidsrechter trekt er nog één minuut extra tijd bij. Shantey komt nog één keer tot een doelpoging, maar de bal gaat naast en dan klinkt het laatst fluitsignaal en zijn de eerste drie punten voor Monnickendam binnen! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Vrone op het programma. Ook Vrone heeft vandaag de eerste drie punten gepakt. Bij winst komende week kan Monnickendam dus goede zaken doen en verder opklimmen uit de degradatiezone. Meiden, zet 'm op!