• Zaterdag 16 november 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - KFC MO13-2

Vandaag komt de hekkesluiter van de ranglijst KFC op bezoek bij de nummer twee, de dames van de MO13-1 van Monnickendam. Zoey neemt de eerste helft plaats onder de lat. Het is koud, maar prima voetbalweer.

KFC trapt af en neemt de eerste minuten het initiatief. De meiden van Monnickendam lijken nog niet helemaal wakker en KFC kan op de helft van Monnickendam spelen. Maar in de vierde minuut komt Monnickendam er snel uit en is meteen effectief. Amy speelt van achter uit naar Annabel, die de bal doorpasst op Shantey voorin. Zij schiet resoluut in de verre hoek en maakt de 1-0.

Monnickendam komt beter in de wedstrijd, maar is niet zo dreigend als voorgaande wedstrijden. Annabel zet voor op Nena, die de bal aflegt op Shantey, waar ze misschien beter zelf op doel had kunnen schieten. De keeper duikt ervoor en heeft de bal. KFC doet goed mee en is misschien wel vaker aan de bal, maar Monnickendam komt er regelmatig snel en gevaarlijk uit. Een uitbal voor KFC wordt opgevangen door Shantey. Zij schiet rakelings langs de paal naast. Monnickendam speelt nu goed samen. De verdediging van KFC komt er niet uit. De bal gaat van rechts naar Michelle op links. Zij scoort de 2-0.

Enkele minuten na de time-out speelt Caitlin van links achterin naar Amy. Zij loopt met de bal aan de voet door en scoort beheerst: 3-0. Dan valt ook KFC aan. De spits komt alleen voor keeper Zoey. Haar schot gaat buitenkant paal naast. Er zijn nu meer aanvallen van KFC, maar meer dan twee corners weten zij er niet uit te halen. Een doeltrap van Monnickendam gaat van Amy op het middenveld naar Michelle links voorin. Zij schiet voorlangs. Zonne, Dana en Caitlin verdedigen goed en bereiken Shantey voorin. Shantey schiet recht op de keeper, maar zij verkijkt zich op de bal en deze glipt onder haar door: 4-0. Dan is het rust.

In de tweede helft lost Shantey Zoey af op doel. KFC kiest gelijk de aanval, maar de aanval wordt afgeslagen. Monnickendam speelt de bal snel naar voren. De keeper duikt en heeft de bal. Even later is er een scrimmage voor het doel van KFC. De bal komt met een boog uit de kluts en gaat over het doel. Kort daarop weet Michelle met een puntertje in de korte hoek alsnog de keeper te verschalken en maakt zij de 5-0.

De keeper van KFC raakt een uittrap niet goed. Monnickendam vangt de bal op en valt gelijk aan, maar de keeper herstelt haar fout en pakt Monnickendam de bal weer af. Er volgen meerdere aanvallen van Monnickendam, maar de keeper van KFC is goed en pakt een hoop. Veel aanvallen worden ook niet écht gevaarlijk. Een hoge bal van Annabel gaat over. Nena schiet op doel en de keeper laat de bal los. Dana pikt de bal op, maar schiet naast.

Na de time-out gaat een doelpoging van Amy naast. Zoey en Caitlin verdedigen op het middenveld. Zij spelen naar Zonne, die de bal doorspeelt op Dana voor het doel. Zij draait en schiet, maar de bal gaat naast. Niet veel later gaat een inzet van Dana via de keeper naast.

Amy probeert op links de verdediger van KFC uit te spelen, maar zij biedt Amy geen doorgang. Amy legt noodgedwongen terug op Caitlin, die de bal hoog in de hoek in de touwen jaagt: 6-0. Twee minuten later is het ook voor Amy raak. Zij rukt op over links en schiet. De bal glipt onder de keeper door: 7-0. KFC gaat voor een eretreffer, maar de bal komt op de buitenkant van de paal. Een schot van Annabel daarna komt in het zijnet.

Vlak voor tijd valt de bal in het doelgebied van KFC. Michelle loopt goed door en prikt de bal langs de keeper in de hoek, waarmee zij de eindstand op 8-0 bepaalt.

Ook DCG pakt vandaag weer de volle drie punten, waarmee zij Monnickendam met nog altijd een wedstrijd meer gespeeld één puntje voorblijven op de ranglijst. Volgende week reist de MO13-1 van Monnickendam af naar Kadoelen. Meiden ga zo door! Met nog vier wedstrijden te spelen, heeft Monnickendam het lot nog volledig in eigen hand.