• Zaterdag 8 februari 2020

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - KFC MO13-1

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen KFC op het programma. Amy is verhinderd. Nilufar speelt daarom mee vandaag. Zonne trekt de eerste helft de keepershandschoenen aan.

De meiden van KFC zijn groot en kiezen direct de aanval, maar Caitlin is niet onder de indruk en verdedigt fanatiek. KFC maakt een duwfout en de vrije trap is voor Monnickendam. Er volgt al snel een nieuwe aanval van KFC, maar Monnickendam houdt het dicht achterin. Monnickendam laat zich aanvallend eveneens niet onbetuigd. Shantey valt aan, Nilufar ondersteunt haar vlak erachter. De aanval loopt dan via Shantey naar Nena en Annabel, maar KFC heeft het achterin ook op orde. KFC komt er weer uit. De doelpoging gaat over.

Beide teams spelen aanvallend voetbal. Er zijn aanvallen aan beide zijden. Een schot van KFC gaat naast. Caitlin neemt een uitbal op het middenveld, kapt haar tegenstander uit en geeft de bal mee aan Shantey. Zij speelt door naar Nilufar. Zij schiet, maar de hoge bal gaat naast.

Na acht minuten spelen, verdedigt Dana op het middenveld. Zij wordt door haar tegenstander weggezet en KFC schiet de bal naar voren. De spits aarzelt niet en schiet resoluut de 0-1 in de goal. Twee minuten later is een schot van KFC van grote afstand via de lat en paal voor keeper Zonne.

Dan is Monnickendam weer aan de beurt. Annabel, Nena en Michelle vallen aan. Michelle schiet, maar raakt de bal niet vol en deze gaat over het doel. Dan valt KFC weer aan, maar Caitlin verdedigt goed en de bal gaat over.

Na een kwartier spelen werkt Zoey de bal achterin weg met een diepe bal op Michelle. Zij pikt de bal op op rechts en scoort in de korte hoek: 1-1! KFC probeert direct de voorsprong te heroveren. Een hard schot op doel wordt door Dana knap gekeerd. Een volgend schot gaat over. Dan is er de time-out.

Na de spelhervatting zijn Michelle, Nena en Nilufar samen in de aanval. Michelle raakt de bal niet vol en het rollertje is een eenvoudige prooi voor de keeper van KFC.

In de laatste tien minuten voor de rust gaat het spel over en weer. KFC valt aan. De spits zet haar voet tegen de bal bij een hoge voorzet, maar krijgt de bal niet tussen de palen. Annabel en Michelle vallen samen aan vanaf de linkerkant. Michelle legt de bal terug op Nilufar. Haar inzet gaat naast. Dan valt KFC weer aan. De spits passeert op rechts, maar schiet hard voorlangs. Dan is het rust.

Na de rust verdedigt Nilufar het doel. KFC zet gelijk druk en omsingeld het doel van Monnickendam, maar Monnickendam zit er kort op en een schot op doel gaat naast. Een uitbal van Monnickendam wordt door KFC onderschept en teruggelegd. De doelpoging gaat maar nét over. Een minuutje later kan Nilufar haar hand maar net achter de bal krijgen en deze corner tikken. KFC dringt aan. Tot drie keer toe kan Nilufar de bal met haar voeten wegwerken. Gelijk daarna kiest Nilufar er voor om een bal aan de voet te houden in plaats van in haar handen te nemen. Zij schiet de bal weg, maar krijgt deze gelijk terug. Zij kan de hoge bal vangen.

KFC trekt de wedstrijd nu naar zich toe. Waar Monnickendam de eerste helft het betere voetbal had, komt Monnickendam er de tweede helft nog nauwelijks uit. Zij staan constant onder druk van KFC, maar KFC weet het sterk aanvallende spel nog niet in een voorsprong uit te drukken. Een hard schot op doel wordt knap door keeper Nilufar gekeerd. Een afstandsschot van KFC gaat naast. Een hoge voorzet van KFC wordt kundig door Nilufar verlengd. KFC blijft aandringen, maar Zoey en Caitlin staan verdedigend hun mannetje. Dan is er de time-out.

Na de time-out is het spelbeeld niet veel anders. Een aanvallend KFC en Monnickendam dat dapper weerstand biedt en stand houdt. Een corner van KFC valt op de voet van Nilufar. Een volgende doelpoging van KFC wordt door Dana weggewerkt. Er volgt een hoog schot op doel, waar Nilufar de nodige moeite mee heeft, maar die zij omhoog tikt en in tweede instantie weet te vangen. Een strakke voorzet van KFC wordt hoog over geschoten. Een nieuwe voorzet gaat via het lichaam van de spits van KFC over het doel.

Met nog slechts vijf minuutjes op de klok is er een moment van onoplettendheid bij Monnickendam. Iedereen verkijkt zich op een bal vanaf links. Iedereen laat de bal lopen en de bal belandt in het doel van Monnickendam: 1-2. Monnickendam kan niet meer terugkomen. KFC blijft naar voren voetballen. Een schot wordt door Dana gekeerd. Een volgend schot van KFC gaat naast. Nog een doelpoging gaat maar net naast het doel. In de allerlaatste minuut wordt het ook nog 1-3, als KFC er op rechts langs komt en in de verre hoek raak schiet.

De eerste helft was voor Monnickendam. De tweede helft was voor KFC. Een punt was vandaag verdiend geweest. Monnickendam moest op het laatste moment toch de meerdere in KFC erkennen, maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Wat een strijd! Wat een inzet! En wat een goede eerste helft! Meiden, ga zo door!