• Zaterdag 26 oktober 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - DCG Rksv MO13-1

Vandaag komt DCG op bezoek bij de MO13-1 van Monnickendam. Isa staat vandaag op doel. Er staat een stevig windje. De meiden mogen dit keer aantreden op het A-veld.

Monnickendam komt sterk uit de startblokken. De dames laten de bal goed rond gaan. Zoey speelt de bal vanaf het middenveld naar Annabel aan de linker kant. Annabel speelt naar Shantey op rechts. Zij schiet hard op doel, maar de bal gaat nét naast de kruising. Dan komt DCG eruit. Zoey verdedigt mee. Dana verdedigt goed. Nina verdedigt fel aan de rechterkant. Samen komen de meiden er goed uit. Een schot van Annabel wordt geblokt door de keeper van DCG. De bal wordt opgepikt en gaat naar Zoey voor het doel. Zij moet het met links proberen en mist de bal. De bal komt rechts voor het doel bij Shantey terecht, maar zij schiet naast.

Dan valt DCG aan. Zonne vangt de aanval op achterin. Zoey is ook gezakt om mee te verdedigen. Monnickendam neemt de aanval over. Nena krijgt de bal voor het doel en kiest goed de hoek. Zij maakt 1-0.

Anton en Björn brengen Lana, Michelle en Jenny in het veld. Shantey, Zonne en Annabel maken plaats. Even later rukt Nina op van achteruit. Zij speelt de bal door naar Jenny. Zij draait en schiet. De bal komt recht op de keeper van DCG. Monnickendam is de eerste tien minuten de betere ploeg geweest. DCG is nog weinig aan bod gekomen. Maar dan valt de bal over de verdediging heen. Isa komt uit haar doel, maar houdt iets in. De spits van DCG zet haar voet tegen de bal en maakt de gelijkmaker: 1-1. Het is een keerpunt in de wedstrijd. Monnickendam lijkt door de goal het geloof in eigen kunnen ineens een beetje kwijt. Michelle krijgt vlak voor de time-out nog een kans, maar schiet over.

Na de time-out trekt DCG de wedstrijd naar zich toe. De DCG spits wringt zich door de verdediging en zet DCG op voorsprong: 1-2. Monnickendam is het goede combinatiespel van de eerste tien minuten kwijt. DCG valt weer aan. De schoten op doel zijn met overtuiging. Met een afstandsschot wordt de 1-3 gemaakt. Een volgende doelpoging wordt gekeerd door keeper Isa. Zij laat de bal los, maar plukt de bal alsnog voor de voeten van de DCG spits weg. Een corner van DCG komt direct bovenop de lat van Monnickendam.

Twee minuten voor rust is er eindelijk weer een goede aanval van Monnickendam. Nina schiet hard op doel, maar de keeper van DCG krijgt er goed een hand achter. Direct daarna wordt een doelpoging van Jenny door de keeper naast getikt. Michelle pikt de bal op en schiet vanaf links op de doel. Weer tikt de keeper de bal weg. Nu is de afvallende bal voor Zoey. Zij schiet de bal op de lat en de keeper kan de bal vangen. DCG gaat in de tegenaanval en wederom is het raak. Met 1-4 op het scorebord gaan de meiden rusten.

In de tweede helft heeft Monnickendam windje mee. Monnickendam herpakt zich enigszins en krijgt weer kansen. Een voorzet van Michelle zet Shantey vrij voor het doel. Haar schot gaat recht op de keeper. Een schot van Zoey gaat niet op doel, maar komt bij Shantey op links. Van dichtbij schiet zij naast. DCG is vandaag scherper bij de afronding. De schoten op doel voor de rust gingen overtuigend raak. Monnickendam krijgt de tweede helft voldoende kansen op een tegentreffer, maar is slordig in de afronding. Na een rush over links schiet Michelle op de paal. Michelle verovert even later de bal in de hoek. De bal komt bij Shantey voor de keeper. Het schot gaat recht op keeper. Er volgend nog diverse kansen voor Monnickendam, maar de doelpogingen missen overtuiging en de bal wil er de tweede helft gewoon niet meer in. Ook DCG komt de tweede helft niet aan scoren toe.

DCG gaat na hun overwinning van vandaag aan de leiding. Monnickendam zakt naar de vierde plaats op de ranglijst, maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen.