• Zaterdag 5 september 2020

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - Buitenboys sc. MO13-2

Vandaag spelen de meiden van de MO13-1 de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Buitenboys sc. Er is vandaag geen scheidsrechter, dus coach Anton vervult vandaag een dubbelrol en leidt de wedstrijd. Later zal hij worden afgelost.

Isa staat vandaag onder de lat.

Monnickendam neemt direct na de aftrap het initiatief. Al snel is er een voorzet van Annabel, die tot een corner voor Monnickendam leidt. Reeds in de vierde minuut komt Monnickendam op voorsprong. Van achter uit wordt Dana aangespeeld. Zij loopt zelf door en scoort in de verre hoek de 1-0. Slechts één minuut later geeft Nena vanaf het middenveld voor op Michelle. Zij schiet op doel. De keeper zit er nog aan, maar de bal treft toch het net: 2-0.

Even later vangt Jill de bal rechts op het middenveld op. Zij schiet ineens met een fraaie boog over de keeper in de verre hoek: 3-0. Direct na de aftrap komt Monnickendam wederom tot een aanval. Nu is het Michelle die vanaf de linkerkant op het doel afgaat en de 4-0 maakt.

Monnickendam blijft druk zetten en krijgt diverse corners. Een doelpoging van Dana gaat over. Jenny probeert het vervolgens vanaf de rechterkant, maar de hoek is klein en het schot gaat via een verdediger van Buitenboys hoog op de paal. Een paar minuten later komt Jenny wel tot scoren. De bal wordt aan de rechterkant aan haar meegegeven en ze schiet diagonaal raak: 5-0. Kort daarop komt Annabel vrij voor de keeper, maar haar schot komt op de voeten van de keeper.

Na de time-out valt Annabel weer aan, maar ze stuit tot twee keer toe op de keeper. Even later komt Zoey aan de bal. Zij tikt de bal naar Dana, die de bal knap verlengt en de 6-0 op het scorebord zet. Een volgende doelpoging van Dana komt op de lat. Niet veel later is het wel weer raak als de bal bij Dana in de voeten valt en zij de bal in het hoekje prikt: 7-0.

Het is niet helemaal eenrichtingsverkeer. De keeper van Buitenboys schiet de bal ver uit en bereikt de rechterspits. Haar schot passeert keeper Isa en Buitenboys redt de eer door er 7-1 van te maken. Het smaakt naar meer voor de meiden van Buitenboys, maar keeper Isa is alert en doet goed mee. Zij komt uit en verijdelt de aanval.

Dan is het weer de beurt aan Monnickendam. Een schot van Michelle wordt door de keeper weg gebokst. De bal komt in de voeten van Dana, die hard over de kruising schiet. Een voorzet van Annabel bereikt Nena op links, maar de keeper pakt haar schot op doel. Een dieptepass van Zoey op Nena is te hard en loopt over de achterlijn.

Er volgen enkele aanvallen van Buitenboys, maar keeper Isa doet actief mee en pikt de bal diverse keren op. Een schot op doel van Buitenboys is ook een prooi voor Isa.

Twee minuten voor rust kapt Nena haar tegenstander knap uit en schiet overtuigend raak: 8-1. Op slag van rust wordt het ook nog 9-1 als de keeper van Buitenboys voor het schot van Zara duikt, Annabel de bal oppikt bij de tweede paal en de bal over de keeper heen wipt.

De honger naar doelpunten is ook na de rust bij Monnickendam nog niet gestild. Enkele minuten in de tweede helft geeft Michelle vanaf links voor op Nena, die de bal in de drukte voor het doel over de lijn weet te prikken: 10-1. Drie minuten later moet keeper Isa in actie komen. Zij duikt, redt de bal en bereikt vanuit haar spelhervatting Michelle voorin, die de bal doorspeelt op Nena voor het doel. Nena maakt de 11-1.

Jenny bereikt vanaf de linkerkant Zoey voor het doel. Zij schiet over. Daarna omsingelen Jenny, Dana en Zoey het doel van Buitenboys. Jenny schiet vanaf links raak in de verre hoek: 12-1. Zoey ontvangt de bal van Lana en schiet vanaf de zijlijn op doel. De afstand is te groot en de bal is een makkelijke prooi voor de keeper.

Dan is er de time-out. Na de time-out lost Jenny Isa af op doel.

Een uittrap van de keeper van Buitenboys wordt opgevangen. De bal gaat gelijk weer na voren. Zoey speelt diep op Jill, maar zij tikt de bal net naast de goal.

Jenny moet op doel nog divers malen in actie komen. Een bal die eerst recht op Jenny wordt geschoten wordt vanuit de rebound nogmaals gevaarlijk ingeschoten, maar Jenny kan de bal naast tikken. Even later laat iedereen bij Monnickendam de bal lopen en komt de spits van Buitenboys vrij voor het doel, maar Jenny tikt de bal met de punt van de schoen naast. Monnickendam gunt Buitenboys geen tweede goal en neemt in de laatste minuten het heft weer in handen.

Een voorzet van Nena zwaait af en gaat achter. Na een handsbal van Buitenboys neemt Dana de vrije trap, maar het schot gaat over. Een afstandsschot van Jill is ook te hoog.

Vlak voor tijd keert de keeper van Buitenboys de bal en kan Isa de bal opvangen. Zij werkt de bal van dichtbij over de lijn en bepaalt de eindstand op 13-1.

Monnickendam neemt met deze overwinning de leiding in de bekercompetitie. Ook SDOB heeft beide wedstrijden gewonnen, maar moet Monnickendam voorlaten op doelsaldo. Het verschil is echter minimaal. Volgende week de beslissingswedstrijd in deze poule. Dan komt SDOB bij Monnickendam op bezoek en moeten de meiden van VVM dus aan de bak!