• Zaterdag 5 oktober 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO13-1 - IJburg MO13-5

Vandaag krijgen de dames van de MO13-1 van Monnickendam AFC IJburg op bezoek. Nina en Nilufar komen de vaste bezetting vandaag versterken. Caitlin begint de wedstrijd op doel.

IJburg zoekt direct na de aftrap de aanval. Amy onderschept de bal en speelt naar Shantey op rechts. Michelle is mee naar voren aan de linkerkant, maar Shantey schiet zelf. De keeper keert het schot, maar Shantey kan direct weer schieten. Nu glipt de natte bal de keeper van IJburg door de handen en staat het al direct 1-0.

Zoey is vandaag voorin opgesteld. Nina verdedigt. Zoey, Michelle en Nena bestoken het doel van IJburg, maar weten nog niet te scoren. IJburg valt aan, maar weer is het Amy die de bal kan onderscheppen. De bal gaat naar Shantey in het midden. Zij legt af op Zoey aan de rechterkant. Zoey legt de bal goed en scoort geplaatst in de verre hoek de 2-0. Niet veel later schiet Michelle vanaf de linkerkant raak en wordt het 3-0.

IJburg valt aan, maar haalt er niet meer dan een corner uit. Dan komt direct Monnickendam er weer uit. Annabel is mee naar voren. Zoey zet vanaf de rechterkant voor op Michelle. Haar schot belandt op de paal. Daarna passt Dana de bal naar Zoey. Zij brengt, met een kopie van haar eerste goal, een schot in de verre hoek, de stand op 4-0. IJburg komt er haast niet aan te pas vandaag. Monnickendam speelt goed samen, met veel inzet en drang naar voren. Nena schiet recht op de keeper. Een doeltrap van de keeper van IJburg wordt opgevangen door Shantey, die zich niet bedenkt en de 5-0 hard en hoog in de touwen jaagt.

Na de time-out spelen Michelle, Nina en Zoey achterin en verhuist Amy naar de voorhoede. Zij zet voor op Annabel bij de tweede paal. De bal is echter voor de keeper. Vervolgens vallen Amy, Shantey en Annabel samen aan. Het schot van Shantey gaat naast. Daarna zijn Dana en Nena mee naar voren. Een voorzet op Shantey is te hard. IJburg komt er ook uit, maar kan niet echt gevaarlijk worden. Monnickendam krijgt een corner, Shantey schiet op doel, maar de keeper redt. Even later speelt Shantey de bal naar Nena op rechts. De keeper heeft geen antwoord op haar schot op doel, dat eindigt in een frommelbal die tussen de paal en keeper door achter de lijn belandt: 6-0.

Ook Nilufar komt mee naar voren. Zij kan op doel schieten, maar geeft de bal slim aan Shantey, die er beter voor staat. Zij schiet hard en resoluut de 7-0 binnen. Op slag van rust komt een schot van Nilufar, dat het tussen een voorzet en een schot op doel houdt, in de kluts tussen de keeper en een verdediger van IJburg terecht en gaat er bijna in. De keeper kan de bal nog net naast tikken.

Na de rust staat Shantey op doel. Monnickendam zet het aanvallende spel van voor de rust gelijk weer voort. Nena speelt Nilufar aan. Zij schiet bovenkant lat. Bij een volgende aanval van Caitlin, Nilufar en Amy wordt de bal naast geschoten. Ook de doelpoging van Amy gaat naast. Daarna gaat de bal van Nena via Zoey naar Caitlin op links, die de bal met een boog hoog in de verre hoek over de keeper van IJburg heen in het doel schiet: 8-0. IJburg heeft helemaal niets te vertellen vandaag en Monnickendam blijft als een geöliede doelpuntenmachine de score uitbreiden. Zoey krijgt de bal op de rand van de zestienmeter en schiet geplaatst in de verre hoek de 9-0 binnen.

Na de time-out belandt een schot van Annabel op de voeten van de keeper. Shantey verrast vriend en vijand door als keeper plotseling met de bal aan de voet op het middenveld op te duiken. Zij brengt de bal op de helft van IJburg. Caitlin en Michelle zetten de aanval voort over links. De bal valt voor het doel voor Zoey, die slim positie heeft gekozen en zij prikt de 10-0 binnen. Monnickendam omsingelt het doel van IJburg. De bal gaat rond en Michelle maakt de aanval af door de 11-0 te maken.

IJburg vergeet daarna te blijven verdedigen en Michelle profiteert: 12-0. Ook Amy pikt een doelpuntje mee en schiet de 13-0 binnen. De gifbeker moet voor IJburg helemaal leeg vandaag. Annabel zet voor op Michelle. De keeper weet de eerste inzet te keren, maar Michelle krijgt een tweede kans en weet deze wel te verzilveren: 14-0.

In de laatste minuut lijkt IJburg de eer nog te kunnen redden. Shantey moet nog één keer als keeper in actie komen, maar de bal gaat naast het doel.

Dan klinkt het voor IJburg verlossende eindsignaal. Alleen Swift is net als Monnickendam nog zonder puntverlies, maar Monnickendam gaat met een indrukwekkend doelsaldo van +32 overtuigend aan de leiding.