• Zaterdag 9 maart 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Zeeburgia MO11-1

Vandaag mogen de meiden van Monnickendam MO11-1 ouderwets de geur van het gras opsnuiven. Vandaag wordt er gespeeld op het B-veld, echt gras dus. Elena komt als gastspeler het team versterken. Zeeburgia is de tegenstander.

Monnickendam kiest gelijk de aanval. Daarna valt ook Zeeburgia aan. Dana grijpt goed in. Dan is Monnickendam weer voorin te vinden. Een voorzet van Shantey op Jenny bij de tweede paal wordt in de korte hoek geschoten. De keeper van Zeeburgia tikt de bal naast. Het spelletje gaat op en neer. De meiden van Zeeburgia zijn fysiek sterk. De spits rukt op tot aan de achterlijn en trekt de bal terug. Zoey en Luna weten het doel dicht te houden.

Na een kleine tien minuten spelen zet Shantey de bal voor op Lieve. Zij gaat het duel aan met de keeper en probeert haar te omspelen. Dit lukt niet en er volgt een tegenaanval. Het schot dat als voorzet bedoeld is gaat direct op het doel en Luna kan de bal net niet over tikken. De bal valt in de verre hoek: 0-1.

Zeeburgia is sterk voorin. Ze vallen aan over rechts. Zoey en Luna wachten iets teveel af en de spits scoort knap: 0-2. Even later is er aan aanval van Zeeburgia over links. Het harde schot wordt door Luna gestopt met de voet. Bij een volgende aanval krijgt Monnickendam de bal niet weg. Zeeburgia profiteert en prikt de bal erin: 0-3.

Monnickendam valt ook aan, maar komt niet verder dan enkele speldenprikjes voorin. Zeeburgia wordt er niet zenuwachtig van.

Daarna valt Zeeburgia weer aan. Luna werpt zich ervoor, maar krijgt de bal niet onder controle. Zeeburgia maakt de 0-4. Een minuut later is het alweer raak. Dana wacht teveel af waardoor de spits van Zeeburgia de ruimte krijgt om de 0-5 op het scorebord te zetten. Het gaat nu hard. Zeeburgia zet voor. Luna stopt, maar kan de bal niet klemmen. De bal blijft liggen in de doelmond en wordt er alsnog ingetikt: 0-6. Niet veel later valt Zeeburgia met twee meiden aan. Zoey wordt uitgespeeld. De bal kan worden afgelegd, maar de speler van Zeeburgia schiet zelf: 0-7.

Monnickendam blijft ondanks de grote achterstand goed voetballen en laat de koppies niet hangen. Elena, Nena en Shantey vallen aan. De hoge voorzet is echter voor de keeper van Zeeburgia. Zeeburgia valt daarna aan. Het is druk voor het doel van Monnickendam. De voorzet gaat over iedereen heen en kan bij de tweede paal worden opgepikt. Het schot op doel gaat erin en resulteert in de 0-8.

Monnickendam valt eveneens aan, maar komt niet verder dan hoge ballen voor de pot. Al deze ballen zijn een makkelijke prooi voor de lange keeper van Zeeburgia. Zo ook de voorzet van Shantey op slag van rust. Ook deze bal zorgt niet voor gevaar.

Na de rust gaat Monnickendam op zoek naar een tegentreffer. Floor, Nena en Jenny vallen aan. De doelpoging van Jenny is echter voor de keeper. Zeeburgia is sterk voorin en een tegenaanval is wel succesvol: 0-9. Daarna vallen Nena en Jenny samen aan. Het schot gaat naast. Er zijn nu meerdere aanvallen van Monnickendam, maar er wordt niet gescoord. Een eenmansactie, of moet ik zeggen eenvrouwsactie, van Zeeburgia voorin heeft meer succes. Het schot belandt hoog in het doel: 0-10.

Anton gooit de boel om. Elena verhuist naar achterin. Zoey gaat meer naar voren. Floor en Jenny vallen aan. Het rollertje van Jenny is echter eenvoudig voor de keeper. Noa verovert de bal weer en passt naar Jenny. Haar schot gaat naast.

Met nog minder dan 10 minuten op de klok wordt het harde werken van Monnickendam dan toch beloond. Zoey en Noa vallen aan op links. Zij geven voor op Jenny. Zij schiet knap raak en redt de eer: 1-10.

Niet alleen Monnickendam blijft voetballen. Ook Zeeburgia leunt niet achterover. In de laatste paar minuten leidt een aanval over rechts tot de 1-11. Jenny en Annabel vallen voor Monnickendam nog een keer aan. Het schot op doel wordt door de keeper voorlangs tot corner getikt.

Vlak voor het eindsignaal is Zeeburgia nog twee keer gevaarlijk, maar beide doelpogingen belanden op de paal en dan is er het voor Monnickendam verlossende eindsignaal.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HW-HEDW op het programma. Ook zij hebben het moeilijk in deze competitie, dus meiden zet 'm op! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!