• Zaterdag 30 maart 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Swift MO11-2

De kou en regen zijn voorbij. De lente dient zich aan en het is heerlijk voetbalweer. Vandaag treden de meiden van Monnickendam MO11-1 aan tegen Swift.

Dana staat de eerste helft op doel. Swift neemt de eerste paar minuten gelijk het initiatief en houdt Monnickendam aardig onder druk rond de 16. Er zijn 2 corners kort achter elkaar voor Swift, maar Lieve, Nena, Zonne en Zoey werken veel ballen weg achterin.

Vlak voor de time-out komt Monnickendam er eindelijk ook een beetje uit. Luna, vandaag veldspeler, is mee naar voren. Zij mag voor Monnickendam de corner nemen. De bal komt bij Jenny, maar zij schiet voorlangs.

Vlak na de time-out rukt Nena op met de bal aan de voet, maar zij komt niet tot een schot. De bal komt bij Luna terecht, maar ze maait over de bal. Dan valt Swift weer aan. Zij krijgen een corner. Dana kan de bal eenvoudig oprapen.

Tien minuten voor rust valt Jenny aan. Zij wordt door Swift naar buiten gedreven. Jenny geeft niet op bij de achterlijn en krijgt de bal bij Annabel voor de goal. Annabel schiet knap in de verre hoek: 1-0.

Swift zoekt de gelijkmaker. Elena verdedigt goed mee. Swift komt niet tot een doelpunt. Daarna zijn Luna, Shantey en Annabel weer voorin te vinden, alleen ook daar valt geen nieuwe goal.

Een paar minuten voor rust zet Swift weer druk en Monnickendam krijgt de bal niet weg. Vanuit de tweede lijn valt een hoge bal fraai in de verre hoek en maakt Swift gelijk.

Met 1-1 op het scorebord gaan de meiden rusten.

Na de rust staat Nena onder de lat. Een hard schot van Swift wordt door Nena knap met de voet gestopt. Daarna kan Monnickendam weer aanvallen. Shantey wordt met een lange diepe bal weggestuurd, maar zij schiet naast. Een tegenaanval van Swift volgt. Lieve staat verdedigend haar mannetje vandaag en geeft niet op. Zij bijt zich vast in haar tegenstander en Swift komt niet tot een doelpoging.

Monnickendam komt er nu vaker uit. Toch is het Swift dat opnieuw kan scoren. De spits is sneller dan de Monnickendamse verdediging en loopt alleen op Nena af. Zij maakt het knap af met een schot in de hoek: 1-2. Monnickendam jaagt op de gelijkmaker. Zoey, Annabel en Luna trekken samen ten strijde en doen alle drie een doelpoging. De bal van Luna belandt op de buitenkant van de paal.

Na de time-out wisselt Luna Nena af op doel. Er zijn kansen over en weer, maar Monnickendam komt niet langszij. Als snel na de time-out wordt de wedstrijd beslist met twee goals snel na elkaar. Eerst is er een fraai doelpunt vanuit de draai en kort daarop valt ook de 1-4 als de bal voor het doel van Monnickendam valt en er door Swift kan worden ingetikt.

Daarmee is de wedstrijd gespeeld. Swift speelt de wedstrijd knap uit en geeft de voorsprong niet meer uit handen.

Meiden, goed gespeeld en hard gestreden. Ga zo door, dan komen de punten vanzelf.