• Zaterdag 17 november 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Sporting Martinus MO11-1

Het zonnetje schijnt, maar het is koud vandaag. Het veld is wit uitgeslagen als de wedstrijd van Monnickendam MO11-1 tegen Sporting Martinus MO11-1, de nummer 1 tegen nummer 4, begint. Sporting Martinus heeft gelijk gespeeld tegen de concurrent voor de koppositie RCZ en is een geduchte tegenstander.

Monnickendam is als eerste in de aanval. Via Noa en Nena komt de bal bij Jenny. Jenny krijgt de bal niet onder controle en Sporting Martinus slaat de aanval af.

De wedstrijd is pas vijf minuten oud als Sporting Martinus aanvalt en Nena de bal niet lekker weg krijgt voor het doel. Het resulteert in een rollertje in de hoek, waarmee Sporting Martinus op een 0-1 voorsprong komt. In de minuten die volgen zet Sporting Martinus druk om de voorsprong te vergroten. Zij komen vooralsnog niet verder dan een corner, een bal in het zijnet en een schot op de knieƫn van keeper Luna.

Na twaalf minuten spelen, passt Monnickendam de lange bal naar voren op Floor. Annabel is mee met Floor, maar Floor pikt de bal op en scoort knap de 1-1, waarmee ze Monnickendam terug in de wedstrijd brengt.

In een aanval van Sporting Martinus die volgt, belandt de bal op de tweede paal.

Enkele minuten na de time-out gaat de bal naar Annabel voorin. Zij zet goed door en soort de 2-1. Daarna valt Sporting Martinus weer aan. Luna weet de bal met haar voet te stoppen.

Sporting Martinus blijft aandringen. Nena en Luna zijn beiden laks met ingrijpen achterin. Het leidt bijna tot een treffer, maar de bal rolt langs de doellijn voorlangs. Direct hierna valt de bal vanuit een corner voor de voeten van de spits van Sporting Martinus en is het wel raak: 2-2.

Niet veel later is Zoey mee naar voren. De bal komt bij Jenny, die het schot verlengt. De keeper raapt de bal eenvoudig op. Monnickendam krijgt een vrije trap. Nena neemt deze. De bal loopt langs Jenny achter.

In de laatste minuut voor rust komt de spits van Sporting Martinus vrij bij de tweede paal en schiet raak in de verre hoek: 2-3.

Keeper Luna is ziek en keert de tweede helft niet terug in het veld. Nena neemt haar plaats onder de lat over.

Vlak na rust komt Monnickendam weer langszij na een lange bal van Zonne op Jenny. Het schot gaat in de verre hoek: 3-3.

Vier minuten in de tweede helft is er een voorzet van Sporting Martinus. Nena komt uit. De bal gaat voorlangs. Daarna belandt een schot van Sporting Martinus op de binnenkant van de paal en blijft op de doellijn liggen. Nena kan de bal weg schieten.

Een paar minuten later komt Monnickendam op achterstand, als de spits te snel is voor Zoey en knap raak schiet: 3-4.

Monnickendam zoekt ook de aanval. Een doelpoging van Jenny komt op de voet van de keeper. Zij kan de bal die omhoog springt eenvoudig vangen.

Sporting Martinus is nu de betere ploeg. Na een dikke tien minuten spelen in de tweede helft vergroten zij de voorsprong met een hoge bal in het doel: 3-5.

Monnickendam komt niet lekker onder de druk van Sporting Martinus vandaan. Nena bokst de bal een keer weg. Een volgend schot belandt op de paal, maar er valt geen goal.

Zoey verhuist naar het middenveld. Zonne, Lieve en Dana vormen de verdediging. Noa, Annabel, Kate en Lisa zijn op het middenveld te vinden. Floor en Jenny staan voorin, maar worden in deze fase van de wedstrijd nog maar moeilijk bereikt.

In de slotfase zijn er alsnog kansen voor Monnickendam. Na een verre uittrap van Nena komt Jenny vrij voor het doel, maar zij lepelt de bal net naast. Na een verdedigend hakje van Lieve op het middenveld zijn Floor en Zoey met Jenny mee naar voren. Jenny schiet zelf en het schot gaat in het zijnet.

Tot slot is er nog een uitbal voor Sporting Martinus van waaruit de bal voorin belandt. Nena voorkomt een doelpunt met een knappe reflex. Het levert Sporting Martinus nog een corner op.

Daarna zit de wedstrijd erop. Monnickendam heeft goed gestreden, maar moet vandaag in Sporting Martinus haar meerdere erkennen.