• Zaterdag 3 november 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2

Vandaag staat de streekderby Monnickendam tegen SDOB op het programma. Monnickendam staat tweede en SDOB derde op de ranglijst. In de bekercompetitie was SDOB te sterk voor Monnickendam. Het belooft derhalve een spannende pot te worden.

Monnickendam valt direct na de aftrap al aan. De voorzet van Shantey komt echter niet aan bij Annabel en Jenny. Daarna loopt het maar net goed af voor SDOB als de keeper uitschiet en de verdediger de bal verkeerd raakt en bijna in eigen doel schiet.

In de vijfde minuut gaat een voorzet van Shantey vanuit de kluts voor de goal bijna in eigen doel van SDOB. De bal gaat maar net naast. Enkele minuten later is er een aanval van SDOB. Het schot gaat voorlangs.

Monnickendam gaat op zoek naar de voorsprong. Een voorzet van Shantey bereikt Jenny, maar de bal springt weg van haar knie. Een afstandsschot van Nena gaat naast. Een schot van Shantey wordt naast getikt. De corner bereikt Kate niet. De bal wil er nog niet in.

Daarna valt SDOB aan. Luna stopt de bal, Zoey werkt de bal weg.

Na een klein kwartier spelen leidt een uitbal voor SDOB tot een voorzet. De spits schiet de bal tegendraads schuin in de hoek en maakt de 0-1.

SDOB kan slechts kort van de voorsprong genieten. Monnickendam valt aan, SDOB verdedigt uit en schiet de bal weg. Shantey vangt de bal op en schiet van grote afstand raak: 1-1.

Daarna zijn er kansen over en weer. Een afstandsschot van Shantey wordt door de verdediging van SDOB geblokt. Een volgend afstandsschot zwaait af.
    Daarna valt SDOB aan. Noa verdedigt mee. Een schot van ver wordt knap gestopt door Luna. Zij kan de bal niet in één keer klemmen, maar duikt gelijk op de vallende bal en heeft deze alsnog onder controle. Daarna speelt de spits van SDOB zich vrij. Haar schot belandt op de buitenkant van de paal.

Vijf minuten na de gelijkmaker van Monnickendam, scoort SDOB op vergelijkbare wijze. Luna trapt de bal uit. SDOB vangt de bal op en schiet in één keer in het doel: 1-2.

Met deze stand gaan de meiden de rust in.

Ook na de rust laten beide teams zien waarom zij hoog op de ranglijst staan. Er wordt goed gevoetbald, het is een spannende wedstrijd en de strijd is duidelijk nog niet gestreden. Zeven minuten na rust mag Monnickendam een corner nemen. De afvallende bal belandt bij Zoey en zij schiet in één keer vanuit de tweede lijn met een fraaie boogbal in het doel: 2-2.

Monnickendam wil nu meer. Jenny valt aan en legt af op Annabel, die goed meegelopen is. Haar schot gaat naast. Zoey speelt sterk op het middenveld. Jenny heeft moeite om haar stempel op de wedstrijd te drukken, wat haar voorgaande speelronden wel goed af ging. Floor gaat ook mee naar voren. Een afstandsschot van Shantey belandt op de binnenkant van de paal. Een volgende voorzet van Monnickendam wordt door SDOB weg gekopt. Nena komt tot een schot van grote afstand dat wel doel treft. Monnickendam komt hiermee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 3-2.

SDOB laat de koppies niet hangen en gaat op jacht naar de gelijkmaker. SDOB valt aan, maar Luna stopt knap. De hoekschop wordt goed door Dana verdedigd. Het leidt tot nog een corner. Nu stopt Luna de bal weer.

Met nog een klein kwartier te spelen, loopt de spits van SDOB, die de hele wedstrijd al voor veel gevaar zorgt, iedereen eruit, scoort knap en maakt de gelijkmaker: 3-3.

Zowel SDOB als Monnickendam neemt niet zomaar genoegen met een puntendeling en beide teams gaan vol voor de winst. Een voorzet van Nena op Shantey wordt naast geschoten. Een schot van SDOB belandt op de kruising. Een volgend schot van SDOB op doel komt op de paal. Een nieuwe doelpoging van SDOB wordt door Luna met de voeten gekeerd.

In de allerlaatste minuut, als één punt voor beide teams het hoogst haalbare lijkt te zijn, gaat keeper Luna ongelukkig in de fout. Zij schiet over de bal en de bal rolt achter haar in hoek van het doel. Er is geen tijd meer voor Monnickendam om de achterstand ongedaan te maken en de 3-4 is de eindstand van deze spannende wedstrijd.

Hoewel de teleurstelling bij de meiden van Monnickendam groot is, heeft de nederlaag geen grote gevolgen voor de stand in de competitie. Ook concurrent voor de koppositie RCZ heeft vandaag de eerste nederlaag geleden en dus blijft de top drie ongewijzigd, al is SDOB wel weer een stukje dichterbij gekomen.

• Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2 1