• Zaterdag 18 mei 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2

Zaterdagochtend. Het is mooi weer voor een lekker potje voetbal. Vandaag thuis de derby tegen SDOB uit Broek in Waterland. Monnickendam laat zich direct na de aftrap al voorin zien. Maar ook SDOB gaat niet achterover leunen vandaag en laat zien over een snelle spits te beschikken. Het eerst schot gaat echter ruim naast. Het spel gaat gelijk op, over en weer. Shantey valt aan, maar haar voorzet komt niet aan en gaat over de achterlijn.

Na een kleine vijf minuten spelen verslikt Zoey zich en verspeeld de bal achterin. SDOB bedenkt zich geen moment, gaat gelijk op het doel af en scoort in de verre hoek: 0-1.

SDOB combineert goed, maar Shantey verdedigd mee en SDOB haalt er niet meer dan een corner uit. Daarna valt Monnickendam aan. De bal gaat van Zoey naar Shantey. Zij zet voor op Jenny, die vrij voor het doel staat. De bal stuitert hoog maar de fraaie volley van Jenny is voor de keeper. Monnickendam zoekt de aansluitingstreffer. Annabel, Zonne en Shantey spelen goed samen. Nena maait voor het doel van SDOB over de bal heen en krijgt de voorzet van Shantey tegen haar standbeen.

Ook SDOB valt aan. Keeper Elena stopt de bal, Lieve springt bij en maakt er een corner van. Annabel verdedigt uit en Monnickendam komt er met goed samenspel uit. SDOB valt wederom aan, maar Dana verdedigt goed. Hierna is Monnickendam weer voorin te vinden. Annabel en Shantey combineren zich zigzaggend een weg naar voren. Floor is mee naar voren. SDOB kan het dicht houden achterin. Het spel beweegt zich op en neer met aanvallen over en weer. Een diepe bal van Floor op Annabel strandt en leidt niet tot een doelpoging. Dan is er de time-out.

Na de time-out hervat Monnickendam het spel met een corner. De afvallende bal komt bij Dana, die op doel schiet. Even later vallen Floor, Zoey, Annabel en Jenny samen aan. Het schot van Jenny mist kracht. SDOB gaat in de tegenaanval. Elena schiet de bal weg, waar ze deze op had kunnen pakken. De aanval van SDOB kan daardoor worden voortgezet. Lieve en Zoey verdedigen fanatiek en Monnickendam komt er weer uit. De bal gaat snel naar Jenny, Zonne en Shantey voorin. Het schot van Jenny op doel kan door de keeper corner worden getikt.

Vijf minuten voor rust komt Monnickendam op gelijk hoogte. Een corner van Jenny wordt teruggelegd op Zoey. Haar schot blijft vlak voor het doel in de drukte hangen. Shantey schiet van dichtbij alsnog raak: 1-1. SDOB gaat gelijk vanaf de aftrap in de tegenaanval. Nena krijgt de bal achterin niet weg. Zoey en Elena kunnen een schot via de paal in het doel niet voorkomen en SDOB pakt direct de voorsprong terug: 1-2.

Vlak voor rust dribbelt Shantey een corner in en schiet met een fraai schot maar nét voorlangs. SDOB zet vervolgens druk op het doel van Monnickendam. Elena voorkomt een tegengoal ten koste van de corner. Na de corner is het rust.

Ook in de tweede helft zijn er kansen voor beide ploegen. Monnickendam speelt voorin goed samen. De dames hebben vandaag goed oog voor elkaar. SDOB heeft het verdedigend echter ook goed op orde. Als SDOB aanvalt, vangt Noa de bal goed op op het middenveld. Bij een volgende aanval van SDOB blokt Nena goed bij de zijlijn.

In de 42ste minuut dribbelt een speler van SDOB vanaf het middenveld over links langs Zoey naar voren en schiet zelf knap raak: 1-3. Even later vallen Annabel en Zonne voor Monnickendam aan. De keeper van SDOB is ver uit haar doel en kan de bal oppakken, voordat Monnickendam er iets mee kan. Dan is er de time-out.

Na de time-out gaat Dana voor het laatste kwartiertje op doel. Monnickendam geeft niet op en zet alles op alles om de achterstand ongedaan te maken. Na een corner wordt een hoge bal van Shantey door de keeper over het doel getikt. Monnickendam krijgt dus gelijk nog een corner. Zoey schiet de bal vanuit de tweede lijn op doel. Shantey kan nog een keer op doel schieten. Haar inzet wordt knap uit de kruising over getikt door de keeper van SDOB. Door de diverse aanvallen van Monnickendam is er nu ruimte achterin. SDOB komt met vier spelers voor het doel van Monnickendam. Zij spelen keeper Dana uit en maken de 1-4.

Lieve en Floor vallen nog een keer aan, maar er is veel te weinig tijd over om nog dichterbij SDOB te komen en de 1-4 is daarmee ook de eindstand van de wedstrijd.