• Zaterdag 2 maart 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Purmerend MO11-1

Zaterdag 2 maart. De meiden van de MO11-1 hebben een maand lang geen wedstrijdprogramma en dus is er een oefenwedstrijd tegen Purmerend ingepland.

De beide teams houden elkaar goed in evenwicht. Het spel gaat vrij gelijk op. Luna moet een paar keer in actie komen, maar echt gevaarlijk kan Purmerend nog niet worden.

Na een kleine 10 minuten spelen is er een schot van Annabel op doel. De keeper van Purmerend heeft de bal klemvast. Daarna trekken Shantey, Nena en Noa ten strijde, maar de doelpoging belandt in de handen van de keeper.

Tien minuten later krijgt Purmerend een corner. De bal belandt in de drukte voor het doel van Luna. Zonne schiet de bal weg. Purmerend vangt de bal op en schiet, maar het schot van grote afstand gaat naast. Kort daarop is er een afstandsschot van Purmerend dat over het been van Luna omhoog rolt en op de lat terecht komt.

Op slag van rust is er nog een aanval van Nena en Shantey. Het schot op doel mist hoogte en kan door de keeper van Purmerend gevangen worden. De meiden gaan met 0-0 op het scorebord rusten.

Na rust lost Nena Luna af op doel. Purmerend valt direct aan. De doelpoging gaat naast. Dan valt Monnickendam aan. Annabel en Shantey vallen samen aan. De voorzet van Shantey gaat direct op doel, maar kan door de keeper uit de lucht worden geplukt.

Zeven minuten na rust pingelt de spits van Purmerend zich vrij, schiet knap raak en zet Purmerend hiermee op een 0-1 voorsprong.

Monnickendam zoekt de gelijkmaker, krijgt 3 corners op rij, maar komt niet tot scoren. Direct hierna volgt een uitval van Purmerend. Nena brengt redding een stopt de bal.

Vlak voor de time-out beantwoordt Purmerend een afgeslagen aanval van Monnickendam met een snelle tegenaanval. Een voorzet zet de spits vrij voor het doel en zij scoort resoluut: 0-2.

Na de time-out gaat Luna weer op doel. Monnickendam valt nog diverse keren aan. Krijgt nog een corner en schiet een keer naast. Een schot van ver van Nena gaat over.

In de laatste minuut valt de bal nog tussen Annabel en de keeper van Purmerend, maar de keeper trekt in het duel aan het langste eind en houdt de nul.

Monnickendam, goed gespeeld, het was een gelijkwaardige strijd, maar de bal wilde er vandaag helaas niet in. Volgende week weer voor de competitie. Zet 'm op!