• Zaterdag 1 december 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - DRC MO11-1

Vandaag de op één na laatste wedstrijd van het seizoen voor de meiden van Monnickendam. Er wordt gespeeld tegen DRC vandaag. Hoewel DRC achtste op de ranglijst staat en Monnickendam de tweede plaats inneemt, zal het een spannende pot voetbal blijken te worden.

Shantey, Noa en Nena spelen voorin. Een eerste doelpoging, een afstandsschot van Zonne, gaat naast. Daarna valt DRC aan. Keeper Luna kan de bal weg schieten. Dan is het weer de beurt aan Monnickendam, maar Nena kan net niet aan de bal komen voor een schot op doel. Na vijf minuten spelen is er een corner voor Monnickendam. Shantey dribbelt de bal in en schiet zelf. De bal gaat naast.

De wedstrijd is tien minuten oud als Jenny voorzet op Kate. Zij komt net niet tot een schot en de bal loopt door naar Annabel. Jenny kan haar schot op doel nét niet intikken bij de tweede paal. Direct daarna schiet Jenny alsnog fraai raak en komt Monnickendam op voorsprong: 1-0
    .
    Monnickendam trekt het initiatief nu naar zich toe. Een voorzet van Annabel op Jenny gaat net naast. Kate en Floor zijn mee voorin. Annabel en Jenny zoeken vaak gezamenlijk de aanval. Zoey en Dana hebben het achterin goed voor elkaar. Een afstandsschot van Jenny wordt door de keeper van DRC gestopt.

Dan is er de time-out van de eerste helft.

Hoewel DRC goed partij biedt, is ook na de time-out Monnickendam de sterkere partij. Floor schiet naar Shantey. Shantey geeft voor. Zonne doet een doelpoging, maar de bal gaat naast. Er is een hoge stuiterbal van Nena op doel. De keeper van DRC heeft hier alle moeite mee, maar krijgt de bal op tijd alsnog onder controle.

Monnickendam valt aan, maar de bal wil er niet in. Tien minuten voor rust is er een voorzet van Shantey op Annabel. Ook dit schot gaat echter naast. Een schot vanaf de middenlijn van Nena had een betere afloop verdiend, maar stuitert op de kruising.

Vier minuten voor rust passeert Jenny haar tegenstander op links. Annabel en Shantey zijn mee voor de goal. Jenny schiet zelf in het zijnet.

Kort hierna passeert Jenny de keeper van DRC. De bal rolt richting het doel. Een verdediger van DRC tikt de bal nog net van de lijn.

In de laatste minuut voor de rust verdubbelt Monnickendam alsnog de marge. De aanval loopt van Nena op Jenny naar Shantey. Zij schiet knap vanaf de rechterkant in de kruising: 2-0.

Dan is het rust.

De meiden van DRC komen sterk uit de rust. Monnickendam wordt onder druk gezet en komt haast niet meer van de eigen helft.

DRC valt aan maar schiet op de paal. DRC zet druk en krijgt drie corners achter elkaar. Monnickendam heeft het moeilijk, maar DRC krijgt de bal er niet in.

Pas na bijna een kwartier spelen in de tweede helft komt Monnickendam voorzichtig aan weer een beetje aan aanvallen toe. Monnickendam valt aan. Shantey moet afspelen op Annabel, maar besluit zelf te schieten. Zij schiet naast. Even later schiet de keeper van DRC uit. Nena pikt de bal op en schiet. Ook dit schot gaat naast.

Vlak voor de time-out is er een afstandsschot van DRC. Luna stopt de bal knap.

In het laatste kwartier van de wedstrijd is het aftellen voor Monnickendam. DRC biedt goed weerstand, maar een doelpunt voor DRC blijft uit. Met het verstrijken van de tijd nemen de kansen voor DRC af en komt Monnickendam toch nog af en toe aan aanvallen toe. Bijna alle ballen gaan echter niet op, maar naast het doel.

Nena verdedigt uit, Jenny gaat op doel af, maar schiet naast.

Er is nog een voorzet van Zonne op Jenny, maar ook nu gaat de bal naast.

Dan een afstandsschot van Nena: naast.

Vlak voor tijd staat de spits van DRC helemaal vrij voor het doel van Monnickendam. De voorzet passeert haar echter en gaat voorlangs.

In de laatste minuut is er nog een schot van achteruit van Zoey op Shantey. Zij schiet, maar mikt de bal tegen de keeper van DRC. En dan is er het verlossende eindsignaal en zijn de zwaarbevochten punten toch voor Monnickendam.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft ging redelijk gelijk op, met Monnickendam dat toch aan het langste eind trok. De tweede helft liet een sterk DRC zien, waarbij Monnickendam nog nauwelijks vanaf de eigen helft kwam, maar het doel schoon wist te houden.

RCZ haakt door een gelijkspel tegen Kadoelen sv. af voor het kampioenschap. Met nog één wedstrijd te spelen en 4 punten achterstand op Monnickendam kunnen zij niet meer langszij komen. Alleen Swift heeft, met een wedstrijd minder gespeeld dan Monnickendam, nog kans om op evenveel punten als Monnickendam uit te komen, maar dan moet er wel flink gescoord worden om Monnickendam op doelsaldo te verslaan.

Monnickendam heeft nog een theoretische kans om eerste te worden, maar dan moet SDOB nog één keer gelijk spelen en één keer verliezen in de resterende twee wedstrijden. De kans dat dat gebeurt is niet zo groot, maar de bal is rond, dus wie weet ...