• Zaterdag 2 februari 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Diemen sv. MO11-2

Vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Na de succesvolle najaarscompetitie, waar de meiden van Monnickendam MO11-1 tweede werden, zijn de meiden een klasse hoger ingedeeld, in de tweede klasse. Het is koud en nat vandaag, maar de wedstrijd gaat door en Monnickendam krijgt de dames van Diemen sv. op bezoek.

Diemen gaat flitsend van start. In de eerste minuut, in de eerste aanval van Diemen, is het gelijk al raak en treft een schot schuin van rechts doel in de verre hoek: 0-1.

De wedstrijd is vijf minuten oud als Diemen met een steekpass de spits bereikt, maar het schot gaat naast. Luna brengt de bal weer in het spel. Diemen schiet de bal in één keer terug over Luna heen. De bal gaat maar net naast.

Even later valt Diemen aan en schiet op doel. Luna duikt en tikt de bal aan, maar deze gaat er nog net alsnog via de paal in: 0-2.

Slechts één minuut later komt Diemen wederom tot scoren. Een uittrap van Luna wordt in één keer terug geschoten en gaat erin: 0-3.

Kort voor de time-out dringt Diemen weer aan. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg en Diemen maakt nog een doelpunt: 0-4. Een minuutje later verdedigt Zoey ver vooruit op het middeenveld en verovert de bal. Nena krijgt de bal en geeft een mooie dieptepass op Shantey, die knap afrondt: 1-4.

Dan is er een time-out.

Monnickendam voetbalt goed. De meiden hebben oog voor elkaar en spelen goed samen, maar Diemen is duidelijk de betere ploeg en vangt Monnickendam goed op. Monnickendam weet er slechts sporadisch uit te komen.

Diemen valt veelvuldig aan. Zoey blokt een schot en geeft een corner weg. Daarna gaat een schot van Diemen op de paal en kan Zoey de bal wegwerken. Een nieuwe doelpoging van Diemen belandt in het zijnet.

Dan is er een aanval van Monnickendam, maar de aanval van Shantey strandt voordat zij tot een doelpoging komt.

Daarna is Diemen weer voorin. Luna stopt de inzet met haar voet. Een hoge bal daarna kan zij eenvoudig opvangen. Als zij de bal weer in het spel brengt vangt Diemen deze gelijk weer op. Luna weet het schot dat volgt nog met haar voet te stoppen, maar uit de rebound is het alsnog raak: 1-5.

Luna weet nog diverse schoten op doel met haar voeten te keren en dan is het rust.

Het spelbeeld na de rust blijft hetzelfde. Diemen is de sterkere ploeg en valt aan. Monnickendam speelt verzorgd voetbal, maar kan zich niet aan de druk van Diemen ontworstelen.

Er is een diepe bal van Shantey op Jenny. Zij komt niet tot een schot. Uit de tegenaanval van Diemen is het wel weer raak: 1-6. Slechts twee minuten daarna wordt het 1-7 als een afstandsschot van Diemen doel treft.

Er volgt een lange rush van Jenny over rechts, maar haar schot op doel mist kracht en de keeper van Diemen kan de bal eenvoudig oppakken.

De spits van Diemen is wel trefzeker. Zij speelt zichzelf vrij voor het doel en maakt de 1-8

Vlak voor de time-out laat Luna de bal glippen en pak deze alsnog op de doellijn. De scheidsrechter gebaart dat hij de VAR zal raadplegen en na kort overleg langs de zijlijn bij de bank van Diemen geeft hij aan dat de bal niet over de lijn is geweest. Een volgende doelpoging van Diemen stopt Luna wederom met de voet, maar daarna zet Diemen alsnog de 1-9 op het scorebord.

Dan is er de time-out.

Diemen vindt het nog niet genoeg en jaagt op de dubbele cijfers. Luna pakt een afstandsschot van Diemen nog knap, maar bij een volgende aanval gaat het schot door het midden er wel in: 1-10. Kort daarop staat Zoey tegen twee meiden van Diemen en krijgt de bal niet weg. Het wordt 1-11.

Monnickendam blijft ondanks de flinke achterstand goed voetballen en valt nog aan. Shantey geeft voor op Jenny, maar zij lijdt balverlies. Daarna is er een diepe bal van Shantey op Nena. Floor is met haar mee naar voren, maar Nena rondt zelf knap af: 2-11.

Er is nog een aanval van Jenny en Anabel over rechts, maar Diemen heeft het ook achterin goed voor elkaar.

Anabel valt nog een laatste keer aan. Zij zit in de mangel tussen twee verdedigsters en kan er niet langs. De bal rolt echter door. Er is een misverstand tussen de laatste vrouw en de keeper van Diemen en de bal rolt bijna verder over de doellijn. De verdedigster van Diemen weet een doelpunt nog net met een sliding op de doellijn te voorkomen.

Diemen trekt nog één keer ten strijde. Een lange bal richting de tweede paal wordt van daar op doel geschoten, maar Luna weet de inzet met haar voet te keren. De corner zorgt niet meer voor gevaar en dan volgt het eindsignaal.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, hebben de meiden van Monnickendam goed en als team gespeeld. Blijf zo verzorgd en goed samenspelen, dan gaan er zeker weer punten volgen in de komende wedstrijden.