• Zaterdag 6 april 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - De Meteoor sv. MO11-1

Vandaag krijgen de meiden van Monnickendam MO11-1 De Meteoor op bezoek. Dana staat de eerste helft op doel. De meiden hebben pech als al na enkele minuten spelen de bal van richting wordt veranderd en met een vervelende stuiter onder Dana door in het doel verdwijnt. Daarna gaat het spel in de eerste helft vrij gelijk op. De beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd.

Monnickendam krijgt een corner, die van Noa naar Shantey naar Annabel gaat, maar het schot op doel kan door de keeper van De Meteoor worden opgepakt. Een bal van Zonne vanaf het middenveld naar Jenny links voorin had een betere afloop verdiend, maar is iets te hard en loopt over de achterlijn. Een dieptepass van Shantey op Jenny wordt door Jenny met een boog over het doel gelepeld.

Na de time-out zijn er wederom kansen over en weer. Zoey schiet van achteruit naar Floor op het middenveld, die de bal op haar beurt weer afgeeft aan Jenny voorin, maar zij lijdt balverlies. De doelpoging van De Meteoor in de tegenaanval gaat naast. Dan is Monnickendam weer aan de beurt. Na een lange bal van Nena op Jenny kan Jenny alleen op doel af. Het schot gaat recht op de keeper van De Meteoor af, die de bal kan vangen. De Meteoor gaat gelijk in de tegenaanval, maar schiet naast. De bal gaat dan van Shantey, naar Annabel en dan naar Jenny. Haar schot op doel wordt gekeerd. Daarna krijgt Monnickendam een corner. De bal wordt door Zoey verlengd en voorlangs getikt.

Ook De Meteoor is voorin te vinden. Een doelpoging belandt op de paal. Daarna staat Elena goed te verdedigen. Monnickendam valt weer aan. Shantey geeft een mooie dieptepass op Jenny. Zij wordt naar buiten gedwongen. Haar doelpoging belandt op het dak van het doel. Daarna valt Zonne aan. Ze haalt er niet meer dan een corner uit. De Meteoor pikt de bal op en valt aan. Zoey is mee terug. Het schot op doel wordt gepakt door Dana.

De tweede helft gaat Shantey op doel. Een schot van Jenny vanaf rechts komt bij Annabel voor het doel terecht. Haar schot mist echter kracht. Dan valt De Meteoor weer aan. Elena verdedigt goed mee. Na een uitbal voor De Meteoor gaat een schot op doel voorlangs.

De tweede helft is een kleine tien minuten oud als De Meteoor een corner mag nemen. Zoey stopt de bal, maar deze blijft voor het doel liggen en kan erin geschoten worden, waardoor De Meteoor op een 0-2 voorsprong komt. Slechts enkele minuten later valt ook de 0-3, als De Meteoor aanvalt, Dana de bal eerst nog kan tegenhouden, maar een corner weg moet geven. Shantey stopt de bal die na de corner op doel geschoten wordt, maar de bal stuitert terug en gaat er vanuit de rebound alsnog in.

Bij een volgende aanval verdedigt Floor eerst op het middenveld, moet Zoey daarna daarachter in actie komen en eindigt de aanval van De Meteoor via Dana achterin met een corner.

Dan is er de time-out. Na de time-out gaat Noa op doel.

Een paar minuten na de time-out wordt Noa door een afstandsschot van De Meteoor vanaf rechts verrast en valt de bal in de verre hoek in het doel: 0-4. Daarna verdedigen Floor en Zoey goed en voorkomen een grotere achterstand. Monnickendam krijgt wel kansjes, maar komt niet tot scoren vandaag. Annabel valt nog aan en komt er niet langs. Zij krijgt de bal niet bij Jenny. Kort daarop krijgt Jenny alsnog een kans en levert een goed schot op doel af, maar het gaat er niet in.

Een doelpoging van De Meteoor wordt nog door Nena met de hak tot corner getikt. De doelpoging daarna belandt naast de goal.

In de laatste minuut krijgt Monnickendam nog een corner. Het schot van Shantey mist kracht en wordt weggewerkt. Dana schiet de afvallende bal van afstand richting doel. Nena verlengt de bal fraai vanuit de draai met een volley in één keer op doel. Het schot gaat helaas nét over en dan zit de wedstrijd erop.