• Zaterdag 5 oktober 2019

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - AFC IJburg MO11-4

Vandaag ontvangen de meiden van de MO11-1 AFC IJburg. Sara verdedigt het doel. Isa en Zoey spelen achterin. Samantha, Lana en Jill zijn op het middenveld te vinden. Noa en Floor vormen de voorhoede. Vandaag is tevens het debuut van het nieuwe coach-/leidersduo Simone en Remco, die het stokje van Anton en Björn overnemen.

Al vroeg in de wedstrijd laten de keeper en een verdediger van IJburg zich verrassen door een bal die tussen hun in valt en de bal kaatst via de verdediger in eigen doel: 1-0. Kort daarop rukt Noa op over links en schiet netjes in de verre hoek de 2-0 binnen.

Ook IJburg valt aan. De bal gaat naast. Dan valt Monnickendam weer aan. Jill geeft de bal op links mee aan Noa. Het schot gaat nu voorlangs. Monnickendam is sterker, maar nog niet altijd gevaarlijk voor de goal van IJburg.

Na de time out staat Lieve onder de lat. Een doeltrap van Monnickendam gaat gelijk naar Floor voorin. Zij komt alleen voor de keeper en rondt knap af: 3-0. Monnickendam krijgt even later een corner. Noa schiet maar net naast. Daarna speelt Zoey naar Isa, die eveneens langs de verkeerde kant van de paal mikt. Kort daarop stoomt Isa op met de bal aan haar voet. Het schot op doel mist en belandt in het zijnet.

Na vijfentwintig minuten spelen, speelt Shantey van achter uit Lana aan. Zij maakt een lange sprint naar het doel van IJburg en maakt via de binnenkant van de paal de 4-0. Na een uitbal voor Monnickendam gaat een voorzet over alles en iedereen heen. Daarna volgt een schot van Lana op de paal.

Vlak voor rust speelt Jill naar Shantey. Haar afstandsschot wordt gepakt door de keeper van IJburg. Vervolgens verovert Lana de bal en treft doel in de verre hoek: 5-0. Dan is het rust.

Na de rust is Jill regelmatig voor het doel van IJburg te vinden, op zoek naar een doelpunt. Zij duikt op voor de keeper, maar zij plukt de bal voor de voeten van Jill weg. Monnickendam valt wederom aan. Jill houdt de bal knap binnen en legt deze terug. IJburg kan de bal onderscheppen en gaat in de tegenaanval. Keeper Lieve kan de bal oprapen. Daarna is Monnickendam weer in de aanval. De voorzet van Floor is te hard en kan door de keeper van IJburg worden opgepakt.

Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft geeft Isa de bal mee aan Shantey, die van afstand raak schiet: 6-0. Een minuutje later zet Shantey de bal voor op Jill. Zij komt vrij te staan voor het doel. Haar schot wordt gekeerd en de tweede inzet gaat naast. Kort daarop geeft Jill vanaf links de bal af aan Sara, die in het uiterste hoekje doel treft: 7-0.

Na de time out lost Floor Lieve af op doel. Een schot van Jill gaat net langs de paal naast. IJburg verdedigt uit door het midden. Lana pikt de bal op en schiet naast. Nena mag een corner nemen. Zoey verlengt de bal. Een verdediger van IJburg kan de bal nog net van de lijn schieten. Een nieuwe corner wordt genomen door Shantey. De bal glipt door de handen van de keeper en belandt in het doel, waarmee de 8-0 een feit is.

Monnickendam blijft druk zetten op het doel van IJburg. Isa neemt een hoekschop. Zoey ontvangt de bal voor het doel en schiet. Via de voet van een verdediger springt de bal met een boog over de keeper: 9-0. Een volgende aanval gaat van Lieve naar Isa, die maar net naast schiet.

Dan weet IJburg toch nog de eer te redden. Keeper Floor twijfelt en komt niet uit haar doel. IJburg ziet de kans schoon en maakt de 9-1. Monnickendam is nog niet klaar met deze wedstrijd. Lieve krijgt de bal en schiet op doel. De rebound is voor Annabel en met een geplaatst schot zet ze de 10-1 op het scorebord.

Vlak voor tijd is er een handsbal van IJburg op het middenveld. Noa neemt de vrije trap, die lastig voor de keeper stuitert, maar toch kan worden gepakt en dan zit de wedstrijd erop.

Monnickendam en SV Diemen zijn de enigen zonder puntverlies en gaan samen aan de leiding. Alleen op doelsaldo moet Monnickendam Diemen nog voor zich dulden, maar het verschil is met +20 en +19 minimaal.