• Zaterdag 24 november 2018

Wedstrijdverslag KFC MO11-2 - Monnickendam MO11-1

Vandaag de uitwedstrijd tegen KFC. Monnickendam kan vandaag goede zaken doen. Bij winst voor Monnickendam en gelijkspel tussen RCZ en SDOB kan Monnickendam de koppositie op de ranglijst overnemen.

Het is koud en grauw weer. De meiden spelen helemaal achter op het terrein, vandaag op echt gras. Keeper Luna is geblesseerd. Nena neemt de eerste helft plaats onder de lat.

KFC begint de wedstrijd met een licht overwicht. Na ruim vijf minuten spelen is er een uitval van Monnickendam. Shantey komt in de counter oog in oog te staan met de keeper van KFC, maar schiet recht op de keeper en vanuit de rebound voorlangs. Niet veel later is er een voorzet op Shantey. Haar schot op doel wordt door de keeper onderkant lat getikt, stuitert net voor de doellijn, maar gaat er niet in. Daarna is er een aanval van KFC, maar Nena stopt de bal.

De wedstrijd is een kleine tien minuten oud als Jenny, Annabel en Shantey de aanval opzetten. Shantey schiet van grote afstand met een hoge bal in de verre hoek raak: 0-1. Een minuut later is er een herhaling van zetten. Nu gaat het schot van Shantey laag via de binnenkant van de tweede paal in het doel: 0-2.

Het smaakt naar meer voor Shantey en zij laat zich verleiden om nu alles zelf te proberen. Zij schiet wederom van ver op doel, maar dit keer kan de keeper van KFC de bal wegboksen.

Vlak voor de time-out grijpt Nena mis als zij de bal eenvoudig lijkt te kunnen vangen. Het loopt maar net goed af en de bal gaat naast.

Direct na de time-out kiest KFC de aanval. Zoey stapt te laat in en wordt gepasseerd. De spits van KFC schiet vlak langs Nena raak: 1-2. In een nieuwe aanval komt KFC niet verder dan een schot in het zijnet.

Monnickendam valt weer aan. Jenny drukt door en schiet op doel. De keeper van KFC kan de bal net naast tikken.

Enkele minuten later vallen Annabel en Noa aan. Noa krijgt haar voet net niet lekker tegen de bal en schiet naast.

Dan gaat de bal van Annabel op het middenveld naar Jenny voorin. Noa is mee, maar Jenny schiet zelf en scoort de 1-3.

Niet veel later vallen Noa en Annabel samen aan. Annabel schiet op doel, maar de keeper vangt de bal.

Vervolgens passeert Shantey haar tegenstander bij de zijlijn en zet voor op Noa. Annabel is mee, krijgt de bal en schiet naast.

Vlak voor rust is er nog een aanval van KFC. Het schot gaat echter naast.

Daarna is het rust.

Na de rust gaat Shantey op doel. Lisa, Dana en Zonne nemen achterin waar. Zoey schuift door naar het middenveld. Floor neemt de rol van Shantey voorin goed over. Zij speelt sterk, zet goed door en geeft voor op Jenny. Jenny doet een doelpoging met rechts vanaf de linkerkant, maar kan het schot zo niet goed kracht bij zetten.

Vanuit een uitbal bereikt Zonne Nena. Zij schiet voorlangs. Een doelpoging van Floor wordt corner getikt. Bij een aanval van KFC komt Shantey sterk uit haar doel en voorkomt de goal van KFC. Jenny raakt bij een aanval de paal.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft weet Monnickendam de voorsprong verder uit te bouwen. Het schot van Nena lijkt houdbaar, maar de keeper van KFC grijpt mis en de bal rolt door haar benen in het doel: 1-4.

Na de time-out lost Noa Shantey af op doel.

Jenny schiet nog maar eens op de paal. Nena pikt de bal die terugkomt op en schiet wel raak: 1-5.

De winst voor Monnickendam komt niet meer in gevaar. In de slotfase weet KFC nog wel een puntje van het doelsaldo van Monnickendam af te snoepen en brengt de eindstand met een afstandsschot op 2-5.

De wedstrijd van RCZ tegen SDOB levert zaterdag net niet het door Monnickendam gewenste gelijkspel op. Deze wedstrijd eindigt in 4-5, waarmee SDOB de eerste plaats inneemt en Monnickendam en Sporting Martinus als nummers twee en drie RCZ achter zich laten op de ranglijst. Hoewel er tussen de nummers één tot en met vier steeds slechts één puntje verschil zit, heeft SDOB met één wedstrijd minder gespeeld duidelijk de beste papier van voor het kampioenschap.