• Zaterdag 29 oktober 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Ilpendam MO15-1 - Monnickendam MO15-1

  De KNVB heeft de opzet van de jeugdcompetities met ingang van seizoen 2022-2023 gewijzigd. Het seizoen is verdeeld in drie fases en een eindtoernooi in juni. Er zijn twee korte fases in het najaar van 2022 en één lange fase in 2023. Vandaag spelen de dames van de MO15-1 van VVM de eerste wedstrijd in fase 2, uit tegen Ilpendam. Toevallig was de laatste wedstrijd in fase 1 ook uit tegen Ilpendam. Toen werd het 2-2. Vandaag voor beide teams dus een herkansing om dit keer wel de volle drie punten te bemachtigen.

  Melanie, Hiyab, Isabel, Lieve en Mara zijn de eerste wissels. De achterhoede bestaat vandaag uit Isa op doel, Lotte, Lola, Nena en Faye achterin, Zoey, Zara en Demi op het middenveld en Annabel, Elena en Tess voorin.

  De eerste kans in de wedstrijd is voor Monnickendam. Lotte speelt de bal vanuit de verdeding naar Zoey, die met de bal oprukt op het middenveld en naar Tess voorin passt. Zara kan op doel schieten, maar mikt naast. Even later krijgt Monnickendam een vrije trap op de helft van Ilpendam. Nena en Zara combineren, uiteindelijk schiet Zara naast. Ilpendam speelt de bal diep de zestien in. Isa komt uit haar doel en is eigenlijk iets te laat, maar ze herstelt zich toch en duikt voor de bal voordat de voorzet kan komen.

  Ilpendam valt opnieuw aan. Lotte verdedigt. Nena tikt met haar hak de voorzet weg. De bal belandt bij de spits van Ilpendam, die vanuit de tweede lijn op de lat schiet. Ilpendam valt wederom aan. Keeper Isa wordt omspeeld, maar de bal gaat naast het doel.

  Zara houdt de bal net binnen de lijnen op het middenveld en geeft de bal langs de zijlijn mee aan Tess. Tess speelt naar Nena, die van net buiten het strafschopgebied op doel schiet. De keeper van Ilpendam kan de bal naast boksen. Monnickendam valt aan over rechts. Melanie, Nena en Annabel combineren. Annabel geeft voor op Nena. Nena schiet op doel. De keeper duikt en heeft moeite de bal onder controle te krijgen. Monnickendam houdt er een corner aan over. De doelpoging van Nena gaat over.

  Ilpendam valt aan. Mara verdedigt. Ilpendam kan toch op doel schieten, maar de bal komt recht in de handen van Isa. Meteen daarna valt Ilpendam weer aan. Ilpendam zet nu druk. Isa komt er op tijd uit en kan de bal met de voet wegwerken. Opnieuw schiet Ilpendam op doel. Ook nu kan Isa de bal eenvoudig pakken.

  Een inworp is voor Zoey. De bal gaat naar het middenveld. Nena krijgt de bal van Annabel en krijgt alle vrijheid om van ver op doel te schieten. De bal treft hoog in de hoek, buiten het bereik van de keeper, het doel: 0-1.

  Monnickendam neemt nu meer initiatief. In een nieuw Monnickendams offensief trekt Zara vanaf de rechterkant naar binnen. De bal is voor de keeper van Ilpendam. Haar uitschot is echter niet zo goed en Nena vangt de bal op. Nena probeert het nog maar eens van ver, maar nu gaat de bal naast.

  Monnickendam krijgt een vrije trap, ongeveer op dezelfde plek als in het begin van de wedstrijd. Nena neemt de vrije trap weer kort en speelt naar Zara. Nena krijgt de bal van Zara terug, maar verspeelt vervolgens de bal.

  Annabel werpt de bal in op Nena, die maar weer eens van afstand schiet. Nu mist de bal kracht en de keeper raapt hem op.

  Ilpendam valt aan over links. Mara wordt voorbij gespeeld. Elena geeft goed rugdekking en werk de bal over de achterlijn. Ilpendam neemt de hoekschop. Ilpendam zet voor, maar de bal zwaait af en gaat hoog en ruim naast het doel over de achterlijn. Monnickendam verdedigt nonchalant uit. Isa speelt de bal in de voeten van de tegenstander, maar Ilpendam profiteert niet van deze onverwachte kans en schiet naast. Wederom vangt Ilpendam de bal op. Een schot vanaf de rand van de zestien wordt door Isa met een fraaie duik knap uit de kruising gedoken. Ilpendam mag de corner nog nemen en dan is het rust.

  Monnickendam krijgt een inworp. Zara maakt meteen goed snelheid en loopt het strafschopgebied in. Ze schiet, maar recht op de keeper, die de bal naast kan tikken.
  Monnickendam zet druk en vangt de bal op. Zoey krijgt de bal op de rand van het zestienmetergebied. Haar eerste schot wordt geblokt. Haar tweede schot rolt langzaam langs de keeper, maar belandt op de paal. Zoey kan opnieuw schieten, maar geeft de bal voor op Zara, die er beter voor staat. Zara schiet niet hard genoeg en bovendien in de handen van de keeper.

  Lotte verdedigt, maar laat de bal aan Isa, die tot ver buiten haar strafschopgebied uit haar doel komt. Monnickendam werkt zich zich daarbij bijna in de problemen, maar komt er toch uit.

  Monnickendam valt aan. Annabel speelt de bal net langs de verdediger, maar de keeper kan de bal in de hoek eenvoudig pakken. Ilpendam valt aan. Elena haalt het schot eruit. Ilpendam krijgt een corner. De bal komt in de drukte voor het doel. Ilpendam schiet van dichtbij hoog over.

  Zoey speelt de bal diep op Zara aan de linkerkant, maar zij komt niet langs haar tegenstander. Ze haalt er wel een corner uit. Ilpendam gaat in de tegenaanval. Een schot komt op het lichaam van een Monnickendamse verdediger. De scheidrechter wacht lang en fluit dan voor een vermeende handsbal. Het is een twijfelachtige beslissing, maar de bal gaat toch op de stip. De penalty gaat hoog in de kruising, onthoudbaar voor keeper Isa en Ilpendam komt hiermee weer langszij: 1-1.

  Ilpendam schiet op doel. De bal wordt van richting veranderd. Isa pakt de bal en schiet uit. De bal komt bij Zoey, die meteen een dieptepass op Zara geeft. Zara loopt het strafschopgebied in en schiet, maar de bal wordt van richting veranderd en het is een corner.

  Zara valt nu aan vanaf de rechterkant, maar haar voorzet is te dicht op het doel en voor de keeper. Vlak daarna kan Zara weer aanvallen. Haar schot gaat naast. Monnickendam blijft druk zetten. Annabel speelt naar Demi. Zij schiet op doel. De bal zwaait af naar rechts. Dan kan Ilpendam weer aanvallen. De bal gaat naar rechts voor het doel langs. Bij de tweede paal kan de spits de bal net niet intikken en de bal gaat achter.

  Monnickendam valt aan met Demi en Annabel en krijgt een corner. Het leidt tot een nieuwe corner, maar ook hier komt geen gevaar uit. Monnickendam combineert goed. De bal gaat van links van Annabel, die haar tegenstander uitkapt, voor op Nena ter hoogte van de penaltystip. Haar schot komt recht op de keeper.

  Ilpendam valt aan. Elena verdedigt op rechts. De bal wordt voorgezet. Isa duikt er goed voor, maar laat de bal los, maar kan hem net voordat de spits er aan komt alsnog pakken. Ilpendam valt nogmaals aan over links. Nu kan Elena het schot er wel uithalen. Ilpendam krijgt een hoekschop.

  Zeven minuten voor tijd schiet Ilpendam weer van ver op doel. De bal gaat met een grote boog over Isa heen, maar spat op de lat. Demi kan uitverdedigen. Ilpendam blijft druk zetten. De bal wordt opnieuw op doel geschoten. De spits zit er nog kort aan, maar toch kan Isa de bal vangen.

  Monnickendam komt eruit met Zara en Isabel en Nena op rechts. Isabel speelt de bal naar Nena, die van ver op doel schiet, maar weer is de bal recht op de keeper. Ilpendam gaat in de tegenaanval en schiet knap in de verre hoek. Isa duikt, maar kan er niet aankomen en Ilpendam komt op een 2-1 voorsprong.

  Monnickendam heeft nog maar vijf minuten om terug te komen. Zara neemt een corner. De bal wordt weggewerkt bij het doel. De bal komt terug bij Zara, die naar Nena op de rand van het strafschopgebied speelt. Nena schiet op doel, maar de bal gaat net voorlangs.

  Er is nog één aanval van Ilpendam. De bal komt ter hoogte van de penaltystip bij de spits. Isa duikt erop en raakt daarbij geblesseerd. Dan zit de wedstrijd erop en moet Monnickendam de drie punten in Ilpendam achterlaten.