• Zaterdag 8 oktober 2022

Wedstrijdverslag Ilpendam MO15-1 - Monnickendam MO15-1

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van deze competitie. De zon schijnt en de dames van de MO15-1 spelen op het kunstgras in en tegen Ilpendam. De eerste wissels zijn Faye, Melanie, Hiyab, Demi en Lieve. Elena heeft in de wedstrijd tegen Volendam op ongelukkige wijze een scheurtje in haar pink opgelopen en Isa staat dus op doel vandaag. Achterin Lotte, Nena, Lola, en Mara. Daarvoor op het middenveld Isabel, Tess, Zara en Zoey. Ilse en Annabel staan in de voorhoede.

Na vijf minuutjes spelen is er een eerste kans voor Monnickendam. Als een halve corner komt de bal vanuit de hoek van het veld voor het Ilpendamse doel. De bal wordt bijna in het doel getikt, maar de keeper duikt er nog net voor. Ook de volgende aanval is van Monnickendam. Isabel legt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied terug op Tess, maar haar schot mist kracht en richting. Ook Ilpendam valt aan. De fysiek sterke linksbuiten loopt Mara eruit en geeft voor, maar de bal is te hard en passeert de spits.

De wedstrijd is twaalf minuten oud als Ilpendam de aanval zoekt en Monnickendam vast zet rond het strafschopgebied. Monnickendam krijgt de bal niet lekker weg. Ilpendam ziet kans vanuit de tweede lijn te schieten. De bal valt met een grote boog, buiten het bereik van Isa, in het doel: 1-0.

Het spel gaat op en neer. Ilpendam valt aan. Dan is Monnickendam weer aan zet. Tess, Ilse, en Annabel vallen aan. Daarna is er een nieuw Monnickendams offensief. Annabel zet de bal voor vanaf rechts, maar de bal belandt in de handen van de keeper. Faye moet rechts achterin aan de bak als Ilpendam weer aanvalt. Ze wordt uitgespeeld. De voorzet wordt door keeper Isa met een duik tot corner verwerkt. De hoekschop wordt strak langs de achterlijn voor het doel van Monnickendam geschoten. Monnickendam krijgt de bal bij de eerste paal niet goed weggewerkt. De bal komt voor het doel langs bij de tweede paal terecht. Lotte probeert de bal weg te schieten, maar raakt de bal niet lekker en de bal schiet onder de lat in het eigen doel: 2-0.

Zara dribbelt over het middenveld naar voren en geeft de bal goed diep op Ilse op rechts, die naar binnen trekt en op doel schiet. De keeper laat de bal tussen haar handen door glippen en de aansluitingstreffer valt achter haar in het net: 2-1. Daarna is het rust.

Twee minuten na rust valt Ilpendam aan. Lola maakt een overtreding op het middenveld. Ilpendam krijgt een vrije trap. De bal wordt op de rand van de zestien verlengd en is daardoor lastig voor Isa, maar zij pakt hem goed. Monnickendam verdedigt uit. Lieve vangt de bal goed op en wordt omver gelopen. Ze krijgt een vrije trap. Ilse schiet de bal vanaf rechts met een grote boog op doel. Het schot gaat maar net voorlangs.

Ilpendam zet druk. Nena blokt de bal goed als de spits van Ilpendam op doel dreigt te schieten. Daarna komt Monnickendam er weer uit.

Bij een nieuwe Ilpendamse aanval neemt Zara achterin de bal goed over. Zij rukt met de bal aan de voet op tot aan het middenveld, maar verliest de bal. Ilpendam valt aan. Lola, Mara en Nena moeten hard werken achterin, maar verdedigen goed uit. Als Ilpendam wederom aanvalt is Isa alert en plukt de bal op tijd voor de voeten van de spits weg.

Monnickendam valt diverse malen aan. Zoey speelt de bal naar Lieve, die goed langs de rechter zijlijn loopt en voorgeeft op Ilse. Ilse schiet op doel, maar de keeper kan de bal stoppen. Even later schiet Nena de bal op doel. Een volgende bal voorin komt bij Zoey, die vanuit de draai op doel schiet, maar de bal is niet hard genoeg en de keeper kan de bal in de hoek oprapen. Ilse kan plotseling alleen op het doel aflopen, maar ze speelt de bal te ver voor zich uit.

Daarna moet Monnickendam weer verdedigen, maar kan de bal niet lekker wegwerken. Lotte springt bij, maar de spits kan haar voorbij lopen. Isa duikt er goed voor en heeft de bal. Lola probeert met de bal aan de voet uit te verdedigen, maar houdt de bal te lang bij zich. Ilpendam pakt haar de bal af en schiet op doel. Isa duikt en de bal gaat maar net naast. Ilpendam krijgt nog een corner. De bal draait gevaarlijk in en gaat over Nena en Isa heen. Zara schiet de bal nog net vanaf de doellijn weg en Monnickendam ontsnapt aan een grotere achterstand.

De tijd dringt en Monnickendam lijkt vandaag aan het kortste eind te gaan trekken. Maar van opgeven wil Monnickendam niet weten. Zara en Nena combineren de bal met diverse één-tweetjes naar voren. Zara kan op doel schieten, maar de bal wordt geblokt. Ilpendam komt eruit. Isa krijgt de bal. De bal gaat snel naar voren, van Isa naar Zara, door naar Tess. Tess schiet op de voet van de keeper. Direct hierna speelt Zoey zichzelf links in het strafschopgebied goed vrij en schiet op doel. De bal komt echter recht op de keeper.

De officiële speeltijd zit er nu op, maar de scheidsrechter trekt er enkele minuten bij. Ver in de blessuretijd komt Monnickendam er nog één keer uit. Nena rukt aan de rechterkant op tot aan de achterlijn en geeft voor. De bal gaat met een boog over de keeper en de laatste verdediger van Ilpendam heen. Ilse is goed mee naar voren gelopen en kan in deze laatste paar seconden van de wedstrijd bij de tweede paal de gelijkmaker inschieten. Direct hierna zit de wedstrijd erop en viert Monnickendam het gelijkspel, begrijpelijkerwijs, als een overwinning.