• Zaterdag 7 september 2019

Wedstrijdverslag Grasshoppers MO13-1 - Monnickendam MO13-1

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen, maar ook in de historie van VVM voor Monnickendam MO13-1. Het is voor het eerst dat VVM op één dag drie jeugdteams in het meidenvoetbal actief heeft. De MO11-1, MO13-1 en MO15-1. De wedstrijd van vandaag is voor de bekercompetitie. Michelle, Caitlin en Amy maken hun debuut in het meidenvoetbal. Shantey is geblesseerd en Nena staat op doel. Er zijn vandaag geen wissels en het regent. Het regent veel en soms ook hard.

Na enkele minuten spelen is er het eerste schot op het doel van Grasshoppers door Amy. Het schot is een makkelijke prooi voor de keeper. Direct daarna is er een doelpoging van Michelle. Het schot gaat naast. Ook Grasshoppers valt dan aan. Zoey kan de bal onderscheppen en via Caitlin verdedigt Monnickendam uit. Via Michelle en Amy op rechts komt de bal bij Jenny voor het doel. Met haar schot op doel heeft de keeper van Grasshoppers geen moeite. Grasshoppers valt aan. Zoey, Caitlin en Dana hebben het achterin echter goed op orde. Via Michelle komt de bal snel voorin bij Annabel, maar zij schiet naast.

Na een kwartier spelen is er een corner voor Monnickendam. Direct daarna zijn er twee corners voor Grasshoppers. Monnickendam komt er niet goed uit. Grasshoppers zet de aanval voort, maar komt niet verder dan een schot dat naast gaat.

Na de time-out wisselt Jenny Nena af op doel. Zoey schuift door naar het middenveld. Monnickendam valt aan en krijgt een corner. Nena zet de bal voor vanuit de corner, maar de bal op doel wordt niet lekker geraakt. Dan zoekt ook Grasshoppers de aanval, maar zij komen niet tot aan het doel van Monnickendam.

Caitlin verdedigt aan de linkerkant, speelt naar rechts op Amy, die de bal doorzet naar Michelle. Monnickendam komt er steeds makkelijk en snel uit en vindt dan Annabel voorin. In de tien minuten voor rust wordt Grasshoppers sterker. Dana doet goed mee achterin en werkt de bal weg en Monnickendam herpakt zich. Zoey mag enkele uitballen nemen net op de helft van Grasshoppers. Annabel helpt en is goed aanspeelbaar. Amy springt ook bij en schiet op doel. Grasshoppers maakt er een corner van. Daarna is er nog een doelpoging van Michelle, maar het schot mist kracht. Dan is het rust.

In de rust is het noodweer, maar de meiden moeten toch aan de tweede helft beginnen. Caitlin staat nu op doel en begint sterk met een redding met haar voet. De bal gaat naast. Daarna valt Monnickendam weer aan en haalt er een hoekschop uit. De bal komt via Nena bij Jenny. Zij schiet naast. Monnickendam is sterk aan de bal, de dames spelen goed samen, alleen de afronding op doel ontbreekt nog.

De tweede helft is een klein kwartiertje oud als Grasshoppers hands maakt vlak voor het doel. De scheidsrechter kan niet anders dan een penalty toekennen. Nena mag deze nemen en plaatst de bal strak in de hoek: 0-1. Na de aftrap gaat Grasshoppers gelijk in de tegenaanval, maar de bal gaat naast.

Het laatste kwartiertje lost Annabel Caitlin af op doel.

Monnickendam trekt de wedstrijd naar zich toe. Na een uitbal voor Monnickendam wordt de bal snel naar Jenny voor de goal gepasst. Zij schiet de bal in één keer in het doel en maakt de 0-2.

Uit een corner van Jenny komt Nena tot een schot, dat echter wordt gekeerd. De afvallende bal is voor Caitlin. Haar doelpoging gaat naast.

Vlak voor tijd speelt Amy een uitbal naar Zoey, die aflegt op Michelle. Zij scoort in de korte hoek en bepaalt daarmee de eindstand op 0-3.

Het is een veelbelovende start van het seizoen. Aan inzet en goed samenspel geen gebrek! Goed gespeeld, meiden!