• Zaterdag 4 mei 2019

Wedstrijdverslag EVC MO11-1 - Monnickendam MO11-1

Vandaag staat de oefenwedstrijd uit tegen EVC op het programma. Noa verdedigt de eerste helft het doel. In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Er zijn kansen over en weer. Nena en Shantey vallen aan, maar schieten naast. Zonne, Zoey en Dana vormen de verdediging. Even later komt Jenny vrij voor het doel. Annabel is mee voorin. Het schot van Jenny is een afzwaaier die hoog naast gaat. Een voorzet van Nena komt te dicht bij het doel van EVC en is een makkelijke vangbal voor de keeper.

Ook EVC valt aan. Zoey verdedigt. EVC kan op doel schieten. Noa duikt en heeft de bal. Dan is het weer aan Monnickendam om aan te vallen. Shantey rukt op vanaf het middenveld maar schiet ruim naast. Als EVC aanvalt verdedigt Dana, maar de bal schiet onder haar voet door. De doelpoging van de spits van EVC die hierop volgt gaat net naast.

Shantey geeft een mooie bal over de hele naar Annabel, maar het schot is niet zuiver genoeg en passeert Annabel. Dan trekt EVC weer ten strijde. Noa duikt en kan de bal nog net op de lijn onder controle krijgen. In de tegenaanval van Monnickendam komt een voorzet vanaf het middenveld bij Annabel terecht. Haar schot in de verre hoek is voor de keeper van EVC.

In de tien minuten voor de rust verliest Monnickendam de grip op de wedstrijd. Monnickendam oogt wat laks en niet scherp en de meeste duels worden verloren. EVC profiteert hiervan. In de minuten voor rust scoren zij twee maal. Eerst treft een schot in de verre hoek het doel en even later wordt Zonne links achterin gepasseerd en maakt EVC de 2-0. Dan is het tijd voor de limonade.

Na de rust staat Dana onder de lat. Al na enkele minuten in de tweede helft breidt EVC de voorsprong uit. Nena wordt gepasseerd en EVC maakt de 3-0. De meiden van Monnickendam proberen gelijk wat terug te doen. Een bal van Nena van achteruit belandt bij Shantey voorin. Het schot gaat naast. Monnickendam zet de schouders eronder en komt nu beter in de wedstrijd.

Shantey passeert haar tegenstander en schiet keihard op de vuisten van de keeper van EVC. Daarna valt EVC aan, maar Annabel verdedigt goed en buigt de aanval om. De voorzet van Shantey bereikt Jenny echter niet. Tien minuten na rust komt Shantey vrij voor de keeper en schiet overtuigend raak: 3-1. Monnickendam probeert nog dichter bij te komen. Noa en Zonne staan op het middenveld, Zoey is wat naar voren geschoven en staat kort daarachter. Nena en Dana op doel nemen het achterin waar.

Jenny geeft een dieptepass op Shantey. De keeper van EVC komt knap uit en verkleint zo haar doel. De inzet van Shantey gaat daardoor in het zijnet.

Daarna geeft Shantey de bal mee aan Annabel. Jenny staat voor het doel. De voorzet is echter een prooi voor de keeper. Monnickendam blijft nu aanvallen. Shantey komt niet tot een schot, maar Monnickendam is gelijk weer voorin te vinden. Een afstandsschot van Zonne mist kracht en richting. Een nieuwe doelpoging van Shantey vanaf de zijkant is geen probleem voor de keeper.

Tot slot valt ook EVC nog aan, maar komt niet meer verder dan een voor Dana eenvoudig op te rapen balletje en een schot voorlangs en dan zit de wedstrijd erop.