• Zaterdag 21 januari 2023
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag DZS MO15-1 - Monnickendam MO15-1

  Dit seizoen spelen de dames van de MO15-1 drie competities. Twee fases in de eerste seizoenshelft en een derde fase na de winterstop. Vandaag staat de eerste wedstrijd van fase 3 op het programma, uit tegen DZS.

  Melanie, Hiyab en Mara zijn de eerste wissels. Isa staat op doel. Annabel start rechts voorin, Isabel links voorin en Tess daar tussenin. Achter de voorhoede staat Demi op rechts, Zoey in het midden en Lieve op links. Rechts achterin Elena, Lola en Zara in het midden en Lotte links back.

  Direct na de aftrap neemt Monnickendam voorzichtig het voortouw in de wedstrijd, maar het is DZS dat al na vier minuten voetballen bij de eerste kans op een 1-0 voorsprong komt.

  DZS speelt een terugspeelbal, die de keeper oppakt. Monnickendam krijgt een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. De bal wordt afgelegd, maar het schot bereikt het doel niet. DZS vangt de bal op. Even later zet Zara goed door rechts voorin en haalt de achterlijn. Zij trekt naar binnen het strafschopgebied in en geeft voor, maar de bal wordt afgeslagen.

  DZS valt ook aan. Keeper Isa komt op tijd uit haar doel en schiet de bal weg. Monnickendam vangt DZS op op het middenveld. Mara kan de bal niet keren, maar Lola en Lotte geven goed rugdekking. Dan valt Monnickendam weer aan.

  Als DZS er weer uit komt, kan Isa de bal opvangen, maar zij kan de bal niet goed kwijt. Het gat op het middenveld is te groot. De bal komt gelijk terug. DZS kan op doel schieten, maar schiet naast.

  Het lukt Monnickendam niet lekker om de bal in de ploeg te houden en DZS kan de bal steeds opvangen of overnemen. DZS verlegt het spel van links naar rechts. Melanie grijpt goed in en werkt de bal met een sliding over de zijlijn.

  Monnickendam valt aan. Demi speelt naar Zoey in het midden, Zoey speelt diep naar Annabel op rechts. Zij speelt haar tegenstander voorbij en schiet op doel, maar de bal is voor de keeper.

  De eerste helft eindigt zoals deze begon en zomaar uit het niets is er plotseling een kans voor DZS. Twee spelers van DZS staan op de rand van de zestien helemaal vrij met de bal aan de voet en de 2-0 wordt eenvoudig in de verre hoek raak geschoten. Het is het laatste wapenfeit in de eerste helft. Meteen na de aftrap is het rust.

  De tweede helft staat Elena op doel.

  Lola verdedigt uit en speelt de bal naar Zoey op het middenveld. Zoey kan de bal niet in de ploeg houden. DZS valt aan. Monnickendam is een beetje tam en grijpt niet in. DZS kan op doel schieten, maar schiet gelukkig naast.

  Monnickendam valt aan met Isa op links. Annabel is naar rechts verhuisd. Monnickendam sleept er een corner uit. Zoey en Isa vallen aan op rechts en spelen goed samen. Zoey ontvangt de bal op de rand van de zestien en schiet overtuigend in de kruising de 2-1 in het doel.

  DZS valt aan. Lola speelt de bal beheerst terug op keeper Elena, die de bal hard weg kan schieten. Dan kan Monnickendam weer aanvallen.

  DZS krijgt meer vat op de wedstrijd, maar een schot van grote afstand is nog niet gevaarlijk. Bij een nieuw offensief moet Lola een corner weggeven. De bal komt op het dak van de doel. DZS krijgt wel een nieuwe corner. De bal komt in de drukte voor in het strafschopgebied. Zoey kan de bal uiteindelijk wegwerken. DZS vangt de bal op en schiet ver over en naast. Zara lijdt balverlies op het middenveld. DZS valt aan en drukt goed door. De spits komt vrij in het zestienmetergebied voor keeper Elena te staan en schuift de bal langs Elena in de verre hoek: 3-1.

  Zara is net te laat in het duel en komt in botsing met haar tegenstander. De scheidsrechter ziet er geen overtreding van DZS in. Zara protesteert hevig en wordt met geel en een tijdstraf van tien minuten van het veld gestuurd.

  Monnickendam krijgt even later een hoekschop. In de drukte krijgen Tess en Melanie de bal niet op doel geschoten. De afvallende bal is voor Demi, die naar Isa naast haar speelt. Isa schiet met een boogbal knap de 3-2 in het doel.

  Hiyab wil uitverdedigen, maar schiet mis. DSZ neemt over. De bal wordt diagonaal op doel geschoten, maar gaat naast. Monnickendam valt aan. Annabel loopt links het strafschopgebied in en speelt naar Isabel in het midden, maar zij krijgt de bal niet onder controle en DZS kan er weer uit komen. Monnickendam dreigt achterin één-op-één te komen staan, maar Lola werkt de bal netjes weg. Annabel stuurt Isa en Melanie weg, maar DZS verdedigt goed en neemt weer over.

  Lotte grijpt goed in als DZS aanvalt en geeft mee op Lieve. Lieve speelt haar tegenspeler goed voorbij en geeft diep op Annabel op linksbuiten. De bal komt op de rand van het strafschopgebied bij Demi. Haar schot wordt geblokt. Monnickendam valt wederom aan. Zoey geeft de bal vanaf het middenveld goed mee aan Isa. Monnickendam krijgt een corner, maar de cornerbal gaat over de achterlijn.

  Beide teams komen nog één keer aan aanvallen toe. Lola werkt de aanval van DZS weg. DZS vangt de bal op en schiet van ver op doel, maar de bal gaat over. Direct daarna is er nóg een afstandschot op doel, die recht in de handen van Elena komt, die de bal klemvast pakt. Isa komt er nog een laatste keer uit voor Monnickendam. Zij vecht zich langs de verdediger en de keeper, maar de bal loopt over de achterlijn. Dan zit de wedstrijd erop en keert Monnickendam met lege handen huiswaarts.