• Zaterdag 24 september 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag DZS MO15-1 - Monnickendam MO15-1

  Vandaag reizen de dames van de MO15 af naar Neck voor de uitwedstrijd tegen DZS. Ilse en Faye zijn vandaag afwezig. Hiyab en Melanie zijn de eerste wissels.

  In het begin is het voor beide teams nog even aftasten. De wedstrijd moet duidelijk nog even op gang komen. Dan is er een eerste aanval van DZS. Daarna valt Monnickendam ook aan. De bal gaat van Tess in het midden naar Annabel op rechts. Vervolgens gaat de bal helemaal naar links naar Zoey, die de bal voorgeeft. De keeper werkt de bal met haar voeten over de achterlijn. De corner komt bij de tweede paal gevaarlijk dicht voor het doel van DZS, maar kan toch worden weggewerkt.

  Nu valt DZS weer aan. Keeper Isa moet de bal met een duik tot corner boksen. Het spel gaat een tijdje op en neer. Monnickendam komt er daarna wat vaker uit. De bal gaat van achter uit naar Tess in de punt van de aanval. Zij wordt omringd door diverse verdedigers, maar kan toch doorlopen naar het doel en met een fraaie lob de keeper verschalken: 0-1.

  Zoey speelt nu links voorin, Annabel rechtsvoor en Tess daar tussenin. De achterhoede bestaat uit Mara, Nena, Lola en Lotte. Melanie, Demi en Zara vormen het middenveld. Zara schiet van buiten het strafschopgebied op doel, maar het schot mist kracht en is niet al te moeilijk voor de keeper. Coaches Anton en Joey zetten het om. Zoey verhuist van links voorin naar links achterin. Monnickendam valt aan en lijdt balverlies. Zoey grijpt verdedigend goed in.

  Monnickendam heeft nu licht overwicht, maar moet waken voor de snelle uitval wanneer DZS het spel overneemt. Acht minuten voor de rust is er zo'n snelle uitval van DZS en is er een vrije schietkans voor de spits, maar de bal gaat over. DZS valt opnieuw aan, maar Nena en Isa lossen het samen verdedigend keurig op. Nena legt de bal terug op Isa, die de bal eenvoudig weg kan werken. DZS valt nogmaals aan en komt er langs over rechts, maar keeper Isa kan eenvoudig ingrijpen. Zara stoomt goed op over links en geeft de bal voor. De bal rolt door naar de andere kant, waar Melanie de bal oppikt en goed druk zet. De bal komt bij Annabel, die op doel kan schieten, maar zij schiet in de handen van de keeper. Hiyab herovert de bal goed op het middenveld en schiet naar Zara en Tess voorin. De doelpoging is echter een prooi voor de keeper van DZS. Isabel vangt nu de bal op en stuurt Tess weg, maar de bal is te hard en rolt over de achterlijn. De scheidsrechter fluit voor de rust.

  Na twee minuten spelen in de tweede helft, gaat de bal naar DZS midden in het doelgebied van Monnickendam. Keeper Isa duikt ervoor, maar laat de bal los. Ze herstelt zich al liggend direct en heeft alsnog de bal. Dan valt Monnickendam aan. De bal valt uiteindelijk voor de voeten van Tess, die de bal recht op de keeper schiet. Direct daarna zetten Hiyab en Annabel goed druk aan de rechterkant, maar de voorzet op Tess is te hard en niet zuiver. DZS gaat in de tegenaanval. De bal komt voor in het strafschopgebied. Lola verdedigt, maar wordt omspeeld. De spits van DZS speelt zich vrij voor het doel en schiet hoog, buiten het bereik van Isa, de gelijkmaker in het doel: 1-1.

  Monnickendam valt aan met Hiyab en Annabel op rechts. Hiyab zet goed door. Tess springt bij. Tess loopt zich vast in de drukte net buiten het strafschopgebied van DZS. Gesterkt door de gelijkmaker zet DZS nu meer druk. Mara verdedigt links achterin. Lola assisteert, maar krijgt een vrije trap tegen als zij iets te hardhandig haar tegenstander van de bal zet. DZS krijgt een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. Lola blijft te lang met de bal aan haar voet lopen achterin. Nena moet verdedigend bijspringen als Lotte de bal verliest.

  Monnickendam speelt om de voorsprong te herpakken en valt aan met Tess op links en Zoey en Demi in het midden. Demi kan schieten, maar de bal gaat vrij ruim naast. Even later kan Annabel doorlopen richting het doel van DZS. De keeper keert de bal met haar voet. Annabel en Zoey combineren op rechts, maar de bal van Zoey is te hard en gaat over de achterlijn. Annabel en Zara zetten druk op rechts en slepen er een corner uit. Zara neemt de corner. Zoey legt de bal terug op Annabel. Annabel schiet op doel, maar de keeper heeft de bal.

  Een kwartier voor tijd neemt DZS de bal over op het middenveld. De bal gaat snel naar rechts voorin. De rechterspits kan vrij op het doel aflopen, schiet van ver de bal midden in het doel en zet DSZ daarmee op een 2-1 voorsprong.

  Monnickendam geeft zich nog niet gewonnen en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Demi gooit de inworp naar Annabel. Monnickendam zet druk en krijgt een corner. DZS kan de bal wegwerken. Met nog zeven minuten op de klok krijgt Monnickendam een nieuwe inworp, valt aan over links en belandt in de drukte in het strafschopgebied. Nena ontvangt plots de bal op de rand van de zestien en schiet met een overtuigend schot de gelijkmaker in het doel.

  Beide teams willen geen genoegen nemen met een puntendeling en proberen in de slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Monnickendam buigt een aanval van DZS om en komt er snel uit. Zoey stuurt vanaf het middenveld Annabel de diepte in, die alleen met de bal het strafschopgebied in loopt, maar haar doelpoging is niet overtuigend genoeg en belandt in de handen van de keeper. Daarna zetten Hiyab en Annabel druk op rechts. Annabel speelt naar Zoey in het midden. Zoey kan vanuit de tweede lijn op doel schieten, maar de bal mist richting en is niet hard genoeg. Zara passeert haar tegenstander goed tegen de achterlijn op links en speelt de bal het strafschopgebied in. Annabel komt niet door de drukte voor het doel heen en DZS kan uitverdedigen.

  In de laatste minuut valt ook DZS nog aan. Isa komt uit haar doel, maar heeft de bal niet vast. DZS probeert zich door de verdediging van Monnickendam te wurmen, maar Monnickendam weet met gezamenlijke inspanning de bal weg te werken. DZS krijgt nog een corner. Isa bokst de bal weg. DZS brengt de bal weer in, maar Isa kan hem nu wel onder controle krijgen.

  Monnickendam komt er nog een laatste keer uit. Zoey speelt vanaf het midden op Annabel op rechts. Hiyab trekt goed bij, maar DZS kan overnemen. Ook de aanval van DZS strandt en dan klinkt het eindsignaal van een leuke en spannende pot voetbal.