• Zaterdag 10 november 2018

Wedstrijdverslag DSS MO11-1 - Monnickendam MO11-1

Zaterdagmiddag. Monnickendam reist af naar Haarlem voor de wedstrijd tegen DSS.

De wedstrijd komt een beetje moeizaam op gang. Het tempo is laag. Er is een eerste aanval van Annabel, maar haar inzet gaat via de verdediging van DSS naast. Het levert een corner op, maar geen gevaar. Ook DSS valt aan, maar kan nog niet gevaarlijk worden.

Na zes minuten spelen lijdt Monnickendam balverlies op het middenveld. De spits van DSS gaat alleen op keeper Luna af en maakt de openingstreffer: 1-0.

Monnickendam valt wel aan, maar wordt niet heel gevaarlijk. Bij de kansen die Monnickendam krijgt, blijkt keer op keer dat DSS over een prima keeper beschikt. Bij Monnickendam ontbreekt de aansluiting van achteruit. Het gat op het middenveld is groot.

Na ruim een kwartier spelen schiet Nena met buitenkantje voet naast. Enkele minuten later belandt een schot van Nena op de paal. Het schot van Jenny gaat recht op de keeper van DSS. Kort daarna pakt de keeper van DSS een schot van Nena uit de tweede lijn met een fraaie duik.

Acht minuten voor rust vecht Nena zich langs de verdediging van DSS. De bal komt bij Annabel terecht. Zij schiet knap raak in de linkerhoek en zet de 1-1 op het scorebord.

Vlak voor rust is er een aanval van Zoey en Nena. De bal belandt voorin bij Jenny. Zij scoort vanuit de draai en zet Monnickendam hiermee op een 1-2 voorsprong. Lang kan Monnickendam hier echter niet van genieten. DSS gaat gelijk in de tegenaanval en maakt gelijk: 2-2. In de laatste minuut van de eerste helft geeft Annabel de bal nog voor op Jenny. Haar schot komt recht op de keeper van DSS. Met de gelijke stand gaan de dames de rust in.

Na de rust is er een corner voor Monnickendam. Annabel speelt de bal op Nena. Ze verlengt, maar de bal gaat naast. Daarna gaat DSS in de aanval. Monnickendam verdedigt goed. Zoey wordt eruit gelopen, maar Dana springt bij.

DSS weet Monnickendam in de tweede helft nog lang op gelijke hoogte te houden. Elf minuten na rust zet Monnickendam druk. Jenny is voorin in eerste instantie nog te lief en handelt niet snel genoeg om gevaarlijk te worden, maar kort daarna schiet zij vanuit de draai alsnog raak: 2-3.

Even later valt DSS aan. Luna stopt de bal knap. Daarna is Monnickendam weer aan zet. Een lange bal van achteruit van Nena op Jenny leidt tot een corner. Anton zet de boel om. Zoey zorgt vanaf het middenveld voor aanvoer voorin, Noa speelt als hangende spits achter Jenny. Dana, Nena en Lisa nemen het achterin waar.

Met nog een klein kwartier op de klok begint Nena aan een lange rush vanaf de eigen helft, recht door het midden tot voor het doel van DSS. De keeper staat eerst nog in de weg, maar Nena kan doordrukken, alsnog scoren en maakt de 2-4.

Nu trekt Monnickendam de wedstrijd naar zich toe. Annabel valt aan en speelt de bal naar Zoey. Zij legt de bal af op Noa. Zij schiet, maar de keeper grijpt in. DSS gaat in de tegenaanval. Luna komt gewaagd uit haar doel en gooit zich op de voeten van de spits van DSS. Er volgt een fraaie aanval van Noa naar Zoey naar Annabel. De keeper kan de bal vangen. Dan is er een corner voor Monnickendam. Annabel geeft voor op Zoey, die de bal in één keer op haar slof neemt en de 2-5 maakt.

Monnickendam speelt goed samen. Er is een aanval van Noa, Zoey en Jenny. Haar schot gaat net naast. Een volgende aanval gaat Nena mee naar voren. Zij schiet knap onder de keeper door en maakt 2-6.

Vlak voor tijd doet DSS toch nog wat terug. Een voorzet vanaf links zet de spits vrij voor het doel. Zij maakt beheerst af en bepaalt hiermee de eindstand op 3-6.

Monnickendam wint uiteindelijk met ruime voorsprong, maar het was geen eenvoudige overwinning vandaag. Het was wél een hele belangrijke overwinning. Door een gelijkspel van RCZ tegen Sporting Martinus zakt RCZ naar de derde plaats en neemt Monnickendam de koppositie op de ranglijst over. Het is spannend in de top drie. SDOB staat nu tweede met slechts twee punten achterstand, maar heeft een wedstijd minder gespeeld.