• Zaterdag 3 oktober 2020
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag DRC MO13-1 - Monnickendam MO13-1

  Vandaag de eerste wedstrijd onder de nieuwe strengere Corona-regels, uit bij DRC. Dus de thuisploeg zonder publiek, de uitploeg met alleen de chauffeurs langs de lijn en de kantine is dicht. Het regent als we in Durgerdam arriveren, maar na de aftrap wordt het al gauw droog. Monnickendam staat eerste en DRC tweede, dus de dames van de MO13 moeten weer aan de bak vandaag.

  Ook vandaag neemt Monnickendam het voortouw en bepaalt het spel. Al in de eerste minuut is er de eerste doelpoging van Michelle. Zij schiet in het zijnet. Een minuut later speelt Jill de bal naar Annabel, die vanaf de rechterkant voorzet op Michelle. De bal gaat over de keeper, maar Michelle raakt de bal verkeerd en die springt terug het veld in. Even later legt Zoey de bal breed op Michelle. Nu schiet zij over.

  Dan valt ook DRC aan, maar het levert geen gevaar op voor keeper Elena. Monnickendam neemt het spel weer over en valt aan. Annabel zet voor op Zoey. Zij schiet met een boog op doel. De keeper laat de bal los, maar Michelle weet nét niet te profiteren. Even later spelen Dana en Zara de bal van achteruit naar Zoey op het middenveld. Zij speelt de bal door naar voren. Nena schiet van afstand. Het is een afzwaaier die ruim naast gaat. Dan is er nog een afstandsschot van Monnickendam vanaf de zijlijn. De bal gaat voorlangs. Er is niemand van Monnickendam voor het doel.

  Zoey en Michelle combineren en spelen de bal naar Annabel voorin, maar de bal is te hard. In een volgende aanval schiet Michelle in de verre hoek op doel. De keeper van DRC duikt en redt knap. Monnickendam mag wel een corner nemen. Na een kwartier spelen legt Michelle de bal terug op Zoey. Zij passt naar Nena, die de bal laag naast schiet.

  Dan valt DRC weer eens aan. Monnickendam krijgt de bal haast niet weg voor het doel, maar Elena redt gelukkig met haar voet. Dan is er de time-out.

  Ook na de time-out creëert Monnickendam diverse kansen, maar de bal wil er nog niet in. Michelle schiet te gehaast en schiet naast. Een voorzet van Annabel wordt door de verdedigers van DRC van richting verandert en gaat maar net voor het eigen doel langs. Michelle speelt zich knap vrij, draait naar de buitenkant en schiet met links naast. Lana onderschept een aanval van DRC op het middenveld en speelt Nena voorin aan. Zij schiet in de hoek, maar de keeper van DRC duikt en heeft de bal.

  Vevolgens valt DRC aan. Elena komt uit haar doel en is eerder bij de bal dan de spits. Uit de spelhervatting valt Monnickendam gelijk weer aan. Michelle heeft de bal. Nena is mee, maar Michelle schiet zelf en schiet voorlangs, waar zij misschien beter op Nena had kunnen afspelen. Dan is DRC weer voorin. Monnickendam mag een doeltrap nemen. DRC vangt de bal op en zet voor. De voorzet wordt gepakt door Elena.

  Nu is Zara mee naar voren. Dana wringt zich op het middenveld tussen twee spelers van DRC door en speelt naar Nena. Zij verlengt naar Michelle, die hoog over schiet. Monnickendam zet druk tot dicht bij het doel van DRC. Nena speelt ter hoogte van de paal de bal naar Zara midden voor het doel, die de bal van dichtbij hard inschiet en Monnickendam vlak voor rust dan toch op voorsprong zet.

  In de minuten die nog volgen tot de rust krijgt Monnickendam nog meer kansen. Annabel komt vrij voor het doel. DRC stoort goed en het rollertje dat volgt is voor de keeper. Nena geeft na een uitbal een steekpass op Annabel, die de bal in één keer doorspeelt naar Zoey, maar zij schuift de bal laag over de grond naast het doel.

  DRC is nog een keer voorin te vinden, maar Lana verdedigt goed. De bal gaat naast. Samantha en Annabel vallen aan en bereiken Zara voorin. DRC verdedigt en de keeper kan de bal pakken. Dan is het rust.

  Direct na de rust helpen Zara en Annabel Monnickendam steviger in het zadel. Samantha speelt voorin. Zara is mee en krijgt de bal. Zij rent op de goal af, creëert haar eigen kans en scoort de 0-2 in de verre hoek. Een minuutje later geeft Michelle een strakke bal vanaf de rechterkant over de grond. Annabel loopt de harde bal knap in de goal: 0-3.

  Een paar minuten later rukt Michelle op over rechts en schiet hard op de eerste paal. Dan valt DRC aan. Elena is alert en bokst de voorzet knap weg. Vervolgens combineren Zoey en Annabel voorin. De keeper van DRC zit er goed bij, maar hoeft niet in te grijpen, want de bal gaat naast. Een afstandsschot van Monnickendam is niet moeilijk voor de keeper van DRC, die goed staat te keepen.

  DRC valt aan. Het levert slechts een corner op. Vlak voor de time-out komt Jill erin voor Samantha. Jill schuift mee naar voren en ondersteunt Annabel in de aanval. De doelpoging rolt echter naast het doel.

  Na de time-out is Zara in de aanval. Zij verliest het duel bij de achterlijn van DRC. Zoey vangt de bal op en verlegt het spel naar rechts naar Michelle, maar de bal is iets te hard en de keeper van DRC zit er goed bij. Daarna is het druk voor het doel van DRC, maar de keeper kan de bal in de drukte oprapen.

  Dan gaat de bal vanuit de achterhoede van Monnickendam naar Michelle rechts voorin. Zij geeft een harde voorzet. De keeper zit eraan, maar de bal is te hard en schiet door. Annabel loopt de bal binnen en maakt de 0-4.

  Monnickendam komt niet meer in gevaar. Annabel pingelt zichzelf vrij op rechts, maar haar voorzet is niet zuiver en verdwijnt over de achterlijn. Later spelen Dana en Annabel samen aan de rechterkant. Zoey en Zara zijn voor het doel. Zoey krijgt de bal en schiet, maar de keeper redt. Michelle schiet nog eens hoog naast. Jill werkt even later de bal achterin weg en bereikt Michelle, maar zij loopt de bal zelf over de achterlijn van DRC.

  Ineens is er nog een kans van Annabel die doel treft: 0-5.

  In een laatste aanval stuit Michelle met de bal aan haar voet op de keeper. Michelle heeft haar dag niet vandaag en de bal wil er voor haar niet in.

  Dan klinkt het laatste fluitsignaal en zit de wedstrijd erop. Monnickendam staat met 6 punten en een doelsaldo van +23 stevig aan kop. Volgende week komt de nummer vier, het altijd lastige SDOB bij Monnickendam op bezoek. Makkies zijn er dus nog niet bij!