• Zaterdag 1 februari 2020

Wedstrijdverslag De Rijp MO13-1 - Monnickendam MO13-1

Deze zaterdag reizen de meiden van Monnickendam MO13-1 af naar De Rijp. Nena is ziek en is er niet bij vandaag. Leyla en Manouk komen het team versterken. Caitlin staat de eerste helft onder de lat.

De wedstrijd heeft geen opwarmfase nodig. Beide teams zitten er direct goed in. Het duurt dan ook niet lang voordat De Rijp de score opent. Zoey kan een hoge voorzet van De Rijp maar half raken. De spits achter haar kan de bal opvangen en schiet van dichtbij hoog in de hoek de 1-0 in het doel. Monnickendam laat zich niet van de wijs brengen door deze snelle treffer en is gelijk ook voorin te vinden. Michelle schiet op de vuisten van de keeper van De Rijp. Dan is De Rijp weer aan zet, maar Caitlin weet een afstandsschot fraai met haar vingertoppen over het doel te tikken. De Rijp mag twee hoekschoppen nemen. De tweede leidt tot een doelpoging die op de buitenkant van de paal belandt.

Kort daarop speelt Leyla de bal van achter uit naar Annabel rechts voorin. Michelle is mee naar voren. Annabel schiet zelf raak in de verre hoek en brengt Monnickendam weer op gelijke hoogte: 1-1. Niet veel later zijn Michelle en Annabel weer samen in de aanval. Michelle speelt de bal te ver voor zich uit. De keeper kan de bal pakken. Halverwege de eerste helft verdedigt Amy goed en bereikt Annabel in de voorhoede. Zij gaat alleen op de keeper af. Zij weet de keeper bijna uit te spelen, maar de keeper krijgt hulp en samen met een verdediger wordt het gat voor Annabel dichtgelopen.

De Rijp heeft een fysiek sterke ploeg en maakt daar in de duels slim gebruik van. De meiden van Monnickendam laten zich echter al lang niet meer zomaar aan de kant zetten en gaan er ook regelmatig stevig in. Zonne en Manouk verdedigen goed als De Rijp aanvalt. Zij komen daardoor niet tot een schot op doel en Caitlin kan de bal pakken. Bij een volgende aanval passeert de spits van De Rijp op rechts en schiet, maar Caitlin keert het schot met haar voet. Zoey kan de bal vervolgens wegwerken.

Na 19 minuten spelen komt De Rijp weer op voorsprong. Een kans wordt eenvoudig verzilverd met een diagonaal schot in de verre hoek: 2-1. Monnickendam moet nu aan de bak als De Rijp op jacht gaat naar een grotere voorsprong. Zonne verdedigt, De Rijp kan toch op doel schieten, maar Caitlin redt. De Rijp drukt door en drie minuten na de 2-1 krijgt Monnickendam de bal achterin niet weg. De bal valt vlak voor de doellijn bij de tweede paal stil en De Rijp kan de bal intikken en maakt de 3-1. Slechts één minuutje later valt ook de 4-1 als Caitlin een schot op doel met haar voet wil stoppen, maar de bal niet goed raakt.

Monnickendam blijft voetballen en creëert in de laatste minuten voor rust nog enkele kansen. Zoey neemt een uitbal op het middenveld en speelt naar Shantey voorin. Met de wind in de rug gaat de bal echter te hard en is voor Shantey niet te belopen. Even later knokt Monnickendam zich erlangs aan de rechterkant. Via een speler van De Rijp gaat de doelpoging naast en Monnickendam mag nog een corner nemen. Daarna is het rust.

Na de rust staat Shantey onder de lat. De Rijp gaat direct na de aftrap vol in de aanval en weet ook gelijk al te scoren: 5-1. Diverse kansen van De Rijp daarna worden door Shantey knap verijdeld. Zij duikt er een paar keer goed voor.

Monnickendam is ook gevaarlijk. Amy stoomt op over rechts, maar wordt door De Rijp stevig weggezet. Zij schiet in het zijnet. Vervolgens vallen Leyla en Annabel samen aan, maar zij stuiten op de keeper. Daarna zet Amy vanaf rechts knap voor op Michelle bij de 2e paal. De Rijp maakt hier bijna een eigen doelpunt, maar de bal kan nog net worden weggewerkt. Dan is het toch weer De Rijp dat wel tot scoren komt. Een schot op doel draait weg van Shantey. Zij duikt nog, maar kan er net niet meer bij: 6-1. Monnickendam heeft de tweede helft de stevige wind tegen en staat nu onder druk van De Rijp. Een schot op doel kan nog wel door Shantey worden geraakt, maar zij weet de bal toch niet te stoppen: 7-1.

Tien minuten voor tijd zitten Zoey en Dana er nog even fel op voor het doel van De Rijp. Zoey kan de bal meegeven aan Dana. Haar schot wordt geblokt. Monnickendam krijgt een corner. Een voorzet van Annabel belandt bij Dana voor de goal, maar zij schiet naast. Dan valt De Rijp weer aan. Caitlin verdedigt links achterin. Zoey helpt haar hierbij. De Rijp kan toch op doel schieten, maar deze bal is eenvoudig voor Shantey. Bij de volgende aanval kan zij echter geen redding brengen. De Rijp speelt de lange bal. Shantey twijfelt en komt niet uit haar doel. Shantey grijpt niet adequaat in en de bal passeert haar daarna tergend langzaam en gaat er vlak langs de paal in: 8-1. Een vrije trap van De Rijp vlak voor tijd wordt door Shantey op de lat getikt. Daarna is het einde wedstrijd.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen KFC. KFC staat vierde met slechts twee wedstrijden gespeeld en is derhalve wederom een tegenstander van formaat.