• Zaterdag 7 december 2019

Wedstrijdverslag Assendelft MO13-1 - Monnickendam MO13-1

Vandaag reizen de meiden van Monnickendam MO13-1 af naar Assendelft voor de spannende wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer drie op de ranglijst. Het is grijs en grauw buiten, maar gelukkig is het droog. Annabel is ziek en kan er niet bij zijn vandaag. Merel komt de gelederen versterken. Nena verdedigt vandaag het doel.

Monnickendam laat zien wat de intentie is vandaag: winnen! Keeper Nena heeft Zonne, Dana en Caitlin in de verdediging voor haar. De voorhoede wordt gevormd door Amy, Shantey en Michelle met Zoey daarachter, vooruit voetballend op het middenveld. Monnickendam speelt direct aanvallend, maar Assendelft heeft een goede ploeg, heeft het achterin goed op orde en heeft een goede keeper op doel staan. Ook Assendelft komt er af toe dreigend uit.

Michelle speelt Amy aan voorin. Haar voorzet is te hard en gaat over iedereen heen. Daarna speelt Michelle Shantey aan voorin, maar haar schot gaat over. Dan is er een lange bal van Assendelft naar voren. Nena blokt de bal goed. Er is een wissel. Zoey gaat eruit, Merel komt erin. Een schot van Assendelft gaat naast. Dan valt Monnickendam weer aan. Shantey draait goed bij haar tegenstander weg en schiet. De bal gaat bovenkant lat over. Vervolgens is Assendelft aanvallend weer aan zet. Zij zetten Monnickendam onder druk, maar de doelpoging gaat uiteindelijk naast. Monnickendam kiest de aanval. De bal gaat van Merel naar Michelle, door naar Shantey. Haar rollertje kan eenvoudig worden opgeraapt door de keeper. Een paar minuten later passeert Shantey haar tegenstander op rechts, maar schiet in het zijnet.

In de twintigste minuut is Assendelft dicht bij een voorsprong. De spits speelt meerdere tegenstanders uit en schiet hard op doel. Nena reageert snel, strekt haar been en met de punt van de schoen tikt zij nog net de bal eruit. Vervolgens is Monnickendam weer voorin te vinden. Amy speelt naar Zoey. Zij passt de bal op Shantey voor het doel. Shantey schiet over de grond. De bal is voor de keeper.

In de 24ste minuut valt Assendelft weer aan. Zonne verdedigt, maar kan niet voorkomen dat de spits van Assendelft hard in de verre hoek raak schiet en Assendelft daarmee op een 1-0 voorsprong zet. Monnickendam laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en blijft aanvallend voetballen. Zoey verovert de bal op het middenveld en zet Shantey vrij voor het doel. Zij plaatst de bal goed in de hoek, maar de keeper duikt en redt. Monnickendam mag wel een corner nemen. Zoey schiet, maar de hoge bal is wederom een prooi voor de keeper van Assendelft. Assendelft maakt achterin geen fouten en met de 1-0 op het scorebord gaan de dames rusten.

Ook na de rust wordt er door Monnickendam keihard gewerkt, op jacht naar de gelijkmaker. Michelle passeert haar tegenstander op rechts. Zij schiet naast. Even later trekt Amy naar binnen vanaf de linkerkant. De bal gaat naar Michelle, maar wederom gaat de bal naast. Ook een volgende doelpoging krijgt Michelle niet tussen de palen.

Michelle is rechts voorin keer op keer dreigend en een plaaggeest voor haar directe tegenstander. Zij legt de bal terug op Zoey. Haar voorzet kan door niemand worden ingetikt en de bal loopt naast. Nu het combinerend tot aan het doel van Assendelft niet lukt, kiezen de meiden van Monnickendam ervoor om het diverse keren van grotere afstand te proberen, maar voor groot gevaar voor Assendelft zorgt het niet. Een voorzet van Michelle op Shantey wordt naast geschoten.

Dan moet Monnickendam weer verdedigen. Assendelft heeft een paar fysiek sterke spelers voorin. Zonne moet tot het uiterste gaan, maar staat goed te verdedigen. Uiteindelijk is de bal voor keeper Nena.

Halverwege de tweede helft wordt het harde werken van Monnickendam toch beloond. Een voorzet passeert twee verdedigers en de keeper van Assendelft maar net en Shantey is goed doorgelopen om de bal die doorschiet daarachter in te prikken: 1-1. Monnickendam probeert nu door te drukken. Er wordt hard gewerkt om ook de tweede goal te maken, maar Monnickendam moet goed opletten dat er achterin daardoor niet teveel ruimte wordt weggegeven. Assendelft is een tegenstander om rekening mee te houden.

Shantey neemt een uitbal en speelt naar Dana. Dana schiet naast. Niet veel later werkt Shantey zich op links tussen twee spelers van Assendelft door. Zij schiet hard op doel, maar de keeper laat zich niet verschalken. De tweede helft is 22 minuten oud als Monnickendam een corner krijgt. Shantey schiet de bal hard op de paal. De keeper draait zich om. De bal stuitert terug van de paal tegen de keeper. Zij kan de bal niet pakken en de bal kaatst terug in het doel: 1-2!

Assendelft gaat nu vol in de aanval om de achterstand ongedaan te maken. Monnickendam staat onder grote druk, maar houdt, weliswaar met moeite, toch stand. Er volgt een snelle uitval van Monnickendam. Michelle komt in botsing met de keeper van Assendelft. De bal gaat er niet in. Shantey schiet even later nog over. De tijd zit er nu op, maar de scheidsrechter trekt er een paar minuten bij. Assendelft geeft nog niet op en het blijft spannend tot de laatste minuut. Maar dan klinkt toch het verlossende eindsignaal en gaan de zwaarbevochten drie punten mee naar Monnickendam.

De wedstrijd van concurrent DCG tegen Purmersteijn is gestaakt bij een 3-0 voorsprong voor DCG. Of deze wedstrijd later nog moet worden uitgespeeld hangt af van de laatste wedstrijd van Monnickendam, volgende week uit tegen Zaandijk. Als Monnickendam deze wedstrijd wint is het resultaat van DCG tegen Purmersteijn niet meer van belang en wordt Monnickendam kampioen. Dus meiden, jullie weten wat jullie te doen staat volgende week en het kan! Winnen van Zaandijk! Zet 'm op!