• Zaterdag 12 maart 2022

Wedstrijdverslag asc Waterwijk MO15-3 - Monnickendam MO15-1

Vandaag reizen de dames van de MO15 van VV Monnickendam af naar Almere voor de uitwedstrijd tegen asc Waterwijk. Er zijn veel afwezigen. Monnickendam heeft slechts één wissel. Bij afwezigheid van Isa en Elene staat Faye dit keer op doel. Noah begint in de wissel. Faye, Zoey, Jill, Lola, Lana, Mara, Demi, Isabel, Ilse, Annabel en Michelle starten in de basis.

Monnickendam valt als eerste aan. Daarna neemt Waterwijk over. Na 5 minuten spelen is een doelpoging van Waterwijk net te hoog. Monnickendam komt er uit en speelt de bal rond het zestienmetergebied van Waterwijk. Het komt niet tot een schot op doel.

De wedstrijd is een kleine tien minuten oud als Waterwijk aanvalt over rechts. Lana wordt uitgespeeld en de bal passeert keeper Faye: 1-0.

Zoey geeft de bal mee aan Annabel op rechts. Er is balverlies. Waterwijk neemt over. De bal gaat naar rechts, Lola wordt gepasseerd. Het schot op doel is een rollertje en een eenvoudige prooi voor Faye.

Dan valt Monnickendam aan. Michelle geeft de bal mee aan Annabel. Haar voorzet komt in de handen van de keeper. Vervolgens valt Waterwijk weer aan. Lola en Mara verdedigen uit. Demi, Isabel en Ilse zetten druk op het middenveld. De bal gaat naar Michelle links voorin. Zij krijgt de bal niet voor het doel. Waterwijk verdedigt uit. Monnickendam gaat op zoek naar de gelijkmaker. Michelle gaat op de keeper af. De keeper is er op tijd uit. De afvallende bal is voor Lana. Zij schiet met een hoge boog op doel. De bal gaat net naast. Monnickendam vangt de doeltrap op. Michelle schiet nu op doel. Ook deze bal mist het doel en gaat over. Monnickendam valt nogmaals aan. De keeper werkt de bal met haar voeten weg. Ilse schiet met een grote boog op doel. De bal is te hoog en gaat langs het doel.

Na een klein half uur spelen is er een doelpoging van Monnickendam. De keeper laat de bal glippen. De bal gaat maar net naast. Monnickendam neemt de corner. De bal gaat van Noah naar Ilse bij de tweede paal. Zij schiet diagonaal de bal in het doel en maakt de gelijkmaker: 1-1.

Lana en Mara verdedigen links achterin. Dan valt Monnickendam weer aan. Monnickendam komt beter in de wedstrijd. Even later onderschept Jill de bal achterin. Michelle en Annabel vallen aan. Het schot op doel wordt door de keeper gered en tot corner gebokst.

Dan is Waterwijk weer voorin te vinden en schiet hard op doel. De afzwaaier gaat naast. Een minuut voor rust is er nog een offensief van Waterwijk. Zij zetten druk. Het schot gaat over Faye heen en treft doel: 2-1. Lola valt uit met een blessure aan haar hoofd, maar kan de wedstrijd gelukkig later weer hervatten.

Michelle speelt de bal vanaf het middenveld naar Ilse. De keeper werkt de bal weg. Monnickendam vervolgt de aanval met Annabel en Noah, maar het leidt niet tot een schot op doel. Dan is het rust.

Na de rust valt Waterwijk weer aan. Isabel dwingt de spits goed naar buiten naar rechts. Het schot op doel is daardoor moeilijk en gaat in het zijnet. Dan is Monnickendam weer in de aanval en speelt de bal rond rondom de zestien. Waterwijk krijgt de bal niet weg. Ook Ilse schiet in het zijnet.

Waterwijk speelt vrij fysiek. De scheidsrechter laat bijna alles doorgaan. Lola heeft het zwaar te verduren en krijgt diverse keren een flinke beuk.

Waterwijk van aan over rechts. Een diagonaal schot op doel glipt Faye tussen haar benen door. Zij draait zich snel om, herstelt zich en pakt de bal net voor de lijn.

Later gaat een doeltrap van Waterwijk direct snel naar voren. Faye komt op tijd uit haar doel en heeft de bal.

Waterwijk krijgt een corner. Jill werkt de bal weg. Er is een nieuwe corner voor Waterwijk. Deze gaat rechtstreeks in het zijnet.

De bal gaat van achteruit naar Demi links voorin. Zij gaat alleen het strafschopgebied in. Haar schot belandt op de paal. Via de keeper leidt het tot een corner.
    Michelle schiet diagonaal op doel. De bal komt op de lat. Ook Ilse kan de bal er bij de tweede paal niet in schieten. Monnickendam blijft voetballen. Lana speelt de bal vanaf het middenveld naar Ilse. Zij sleept er nog een corner uit, maar de aansluitingstreffer wil er niet in.

Vlak voor tijd beslist Waterwijk de wedstrijd. Na een rush langs de zijlijn trekt Waterwijk langs de achterlijn naar binnen en de bal, die het tussen een voorzet en een schot op doel houdt, belandt via keeper Faye in het doel. Het is het laatste wapenfeit in de wedstrijd en hiermee komt de eindstand op 3-1.