• Zaterdag 19 juni 2021
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag ASC De Volewijckers MO13-1 - Monnickendam MO13-1

  Met de nieuwe Corona-versoepelingen is het voor de jeugd weer mogelijk geworden competitiewedstrijden te spelen. De KNVB benut gelukkig de laatste weken van dit seizoen voor een minicompetitie in de vorm van de Regio Cup. Dat is een goede zet geweest, want de meiden van MO13 van VVM stonden te popelen om eindelijk weer eens 'voor het echie' een wedstrijd te mogen spelen. De eerste twee wedstrijden van deze Regio Cup competitie gingen door omstandigheden helaas niet door, maar deze zaterdag was het dan eindelijk zover en verzamelden de meiden zich om 09:00 uur bij de Grote Kerk voor de uitwedstrijd tegen ASC De Volewijckers.

  Inmiddels heeft de MO13 de luxe over 2 keepers te beschikken. Zowel Elena als Isa vinden het leuk om de keepershandschoenen aan te trekken en plaats te nemen onder de lat. Elena mocht de eerste helft het doel van VVM schoon zien te houden.

  De wedstrijd gaat iets later dan gepland van start. De meiden spelen helemaal achteraan op het sportcomplex en bij het veld aangekomen blijkt er geen scheidsrechter, geen wedstrijdbal en geen fluitje aanwezig te zijn. Bal en fluitje worden snel opgehaald bij de bestuurskamer en vader Joey neemt de rol van scheidsrechter op zich.

  Monnickendam is direct goed bij de les. Er wordt goed samengespeeld. Zoey, Nena en Annabel zoeken de aanval. De bal gaat ruim naast, maar het geconcentreerde spel wordt al snel beloond en na drie minuten spelen maakt Nena de 0-1. Al één minuut later wordt het 0-2 als Zoey met een knap schot vanuit de tweede lijn doel treft.

  De Volewijckers biedt nog goed weerstand, maar Monnickendam heeft duidelijk het heft in handen.

  Na een vliegende start neemt Monnickendam een klein beetje gas terug. Annabel en Nena komen samen voorin. Nena schiet de bal met een volley nonchalant naast. Dan komt ook Volewijckers eruit, maar het afstandsschot op doel is een eenvoudige prooi voor keeper Elena.

  De wedstrijd is tien minuten oud als Zoey haar eerdere actie herhaalt en het vanaf dezelfde plek als bij haar doelpunt nog een keer probeert met een schot vanuit de tweede lijn, maar nu gaat de bal naast. Even later gaat de bal vanaf de rechterkant van Annabel naar Zoey. Zoey geeft een mooie breedtepass op Isa aan de linkerkant, die de bal tegendraads inschiet: 0-3.

  Er zijn ook kansjes voor Volewijckers. Zoey verdedigt uit, maar schiet de bal niet hard genoeg weg. Volewijckers pikt de bal op en gooit de bal voor het doel. De doelpoging die volgt gaat net naast. Dan is er de time-out.

  Direct na de spelhervatting kiezen Annabel en Isa de aanval. De keeper kan de bal wegschieten. Een afstandsschot van Monnickendam gaat net over. Monnickendam voert de druk op Volewijckers op.

  Na een aanval van Volewijckers verdedigt Anna de bal uit. Michelle speelt vanaf het middenveld naar Annabel, die de bal verlengt naar Isa voorin. De keeper keert het schot van Isa, maar de bal komt terug bij Annabel die mee opgekomen is en de bal nu eenvoudig in kan tikken: 0-4. Monnickendam blijft aanvallen. Er zijn meerdere doelpogingen, maar de keeper van Volewijckers redt.

  Volewijckers komt er nu ook uit, maar Monnickendam heeft de organisatie ook achterin goed op orde en kan dan zelfS weer opbouwen. Even later is er een kleine miscommunicatie tussen Lana en Elena en Lana geeft een corner weg. De bal gaat voorlangs en het levert Volewijckers een corner aan de andere kant op.

  Dan valt Monnickendam weer aan. De aanval wordt door de keeper van Volewijckers verijdeld. Zij komt op tijd uit haar doel en onderschept de dieptepass van Monnickendam. Volewijckers probeert nu ook druk te zetten, maar het is toch Monnickendam dat weer tot scoren komt. Eerst schiet Isa nog schuin vanaf links op de keeper, maar even later is het Nena die van vlak voor het doel raak kan schieten en de 0-5 maakt.

  Op slag van rust lijdt Zoey balverlies, maar herovert zelf de bal. Zij speelt naar Michelle, die via de bovenkant van de lat over schiet. Dan is het rust.

  Na de rust verdedigt Isa het doel. Lana verhuist naar de voorhoede. Zij gaat direct op zoek naar een doelpunt, maar vindt diverse malen de keeper van Volewijckers op haar pad. Kort daarop schiet Michelle schuin vanaf rechts op doel. De keeper tikt de bal knap over en Monnickendam krijgt een hoekschop. De cornerbal blijft voor het doel voor de voeten van Nena liggen, die de bal in het doel prikt: 0-6.

  Volewijckers valt aan. Dan is de beurt weer aan Monnickendam. Annabel en Lana vallen aan. Lana schiet nog maar eens op de keeper. Een schot van Jill van veraf wordt door de keeper met de voet gekeerd. Annabel schiet, maar niet overtuigend genoeg. De keeper werkt de bal naast met haar voet. Even later krijgt Monnickendam een vrije trap links voorin. Michelle wint het duel bij de tweede paat en schiet in de verre hoek via de binnenkant van de paal raak: 0-7. Een minuutje later is het weer Michelle, die de bal van achteruit ontvangt van Jill, over rechts oprukt naar het doel en de bal in de hoek in het doel schiet: 0-8.

  Dan wordt ook Volewijckers gevaarlijk voor het doel, als een terugspeelbal van Anna bij de twee spitsen van Volewijckers terechtkomt, maar de bal gaat ruim voorlangs het doel van Isa.

  Halverwege de tweede helft pikt ook Jill een doelpunt mee. Zij stoomt op over rechts en schiet de bal via de hand van de keeper in de korte hoek: 0-9.

  Ook na de time-out heeft Monnickendam geen genade met de tegenstander. De honger naar doelpunten is nog altijd niet gestild. Het doel van Volewijckers wordt omsingeld, maar de afrondende actie op doel ontbreekt. Negen minuten voor tijd is er een fraaie hoge voorzet van Annabel. Michelle schiet de bal overtuigend in bij de tweede paal en zet de 0-10 op het scorebord. Niet veel later is er wederom een voorzet van Annabel vanaf rechts, dit keer laag over de grond. De bal komt weer bij Michelle bij de tweede paal, maar deze keer kan zij haar voet er niet goed tegenaan zetten.

  Dan lijdt Nena balverlies. Zij is laatste vrouw en Volewijckers gaat op het doel van Isa af. Isa duikt en heeft de bal. Monnickendam gaat weer naar voren. Lana vecht zichzelf vrij voor het doel en schiet. De keeper werkt de bal over het doel. Daarna speel Annabel de bal naar Zoey rechts voorin. Zoey schiet, maar op de handen van de keeper. Het levert Monnickendam wel een corner op. Zoey schiet op doel, maar haar schot wordt geblokt. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd komt Zoey weer tot een schot op doel. De bal komt bij Elena voorin terecht, die de bal verlengd en de eindstand op 0-11 bepaalt, waarna direct het eindsignaal klinkt.

  De meiden hebben vandaag indruk gemaakt met het spelniveau. Het is natuurlijk een seizoen geweest waarin nauwelijks wedstrijden konden worden gespeeld, maar de meiden zijn niet alleen fysiek gegroeid, maar ook in hun spel. De hoge trainingsopkomst, de trainingspotjes met de MO15 en de Corona-toernooien met de eigen jeugd van VVM hebben de ontwikkeling van het spel goed gedaan. Meiden, ga zo door!